veel knoflook in huis; hoe kan ik dit langer bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 1 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Oké, ik heb knoflook bij de Aldi gekocht. Maar.... dan heb je meteen een netje met wel 5 knoflooks/knofloken!! :$
    Die krijgen wij uiteraard noooooit op voordat ze gerimpeld zijn of aan het doorschieten. Kortom van die 5 gebruiken wij er waarschijnlijk 1 à 2 en dan de rest weggooien....? :(

    Is er een manier om knoflook langer te bewaren?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ja, invriezen! Werkt supergoed. Ik doe het altijd. Wat je doet: je haalt de teentjes los, maar pelt ze niet. Gooi ze zo los in een bakje (met deksel) of zakje en leg dat in de diepvries. Vervolgens kun je pakken wat je nodig hebt. Ze zijn heel makkelijk te pellen en de smaak is prima.
     
  3. Gul1

    Gul1 Fanatiek lid

    1 mrt 2014
    1.561
    0
    36
    Huisvrouw en moeder :D
    Oh, dat is een goeie.
    Ik heb dat probleem namelijk ook.
    En ik vond het altijd zo zonde omdat ik het uiteindelijk weg moest gooien.
    Vriezen de teentjes knofloken dan niet als je ze in de vriezer doet?
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    Mijn moeder hangt de knoflook op in de kelder, een andere donkere/koude ruimte kan ook. Het blijft zo maanden goed. Knoflook is een bolgewas en kan net als aardappelen en uien in principe de hele winter 'overleven' mits donker en koud bewaard.
    (ze haalt deze uit eigen moestuin en heeft iets van 5-6 kilo knoflook dat maanden meegaat)
     
  5. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Maar dan zijn ze nog bevroren als je ze wilt gebruiken?
     
  6. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Een kelder hebben wij niet. Zou het in de garage ook kunnen? Overdag is het daar donker, behalve als wij het licht daar aan doen natuurlijk. Haha!
     
  7. Wensmamma

    Wensmamma Fanatiek lid

    4 jun 2013
    2.347
    993
    113
    Ik heb dat probleem nooit :D
     
  8. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Je kunt ook wat teentjes pellen en in (olijf)olie gooien. De olie krijgt dan ook de knoflooksmaak.
    Of pureren en in olie bewaren. Zo kun je af en toe een lepeltje pulp eruit pakken.
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ik vries het ook in..

    Gewoon op tijd uit de vriezer halen voor gebruik. Smaak blijft heel goed.
     
  10. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Wat ik ineens bedenk: knoflook uit de tuin is dan 'verse knoflook' neem ik aan. Die ik in de winkel koop is 'gedroogde knoflook', toch? Heb ooit namelijk ook eens een verse gekocht. Dus misschien kun je deze gedroogde toch niet meer zo lang bewaren...? Weet niet hoor...
     
  11. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Die ga ik hier proberen! Genoeg kleine weckpotjes nog om te vullen.
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nee joh zo'n klein teentje is in vijf minuten ontdooid en je kunt het ook bevroren snijden.en in de pan gooien
     
  13. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
  14. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Een weekje Turks koken en je bent er vanaf ;)
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    #15 dirksmama, 1 sep 2014
    Laatst bewerkt: 1 sep 2014

    Als je dingen onder olie bewaart heb je wel kans op botulisme...

    Mijn ervaring is dat als je het netje gewoon ophangt op een droge plek, de knoflook lang goed blijft.
     
  16. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Dit ik snij eigenlijk altijd mijn knoflook bevroren of stamp ze plat beetje zout en het is zo ontdooit.

    Dus ook mijn tip gooi het lekker in de vriezer. Ik doe gewoon bol en al en haal er af wat ik nodig heb idd moet dan wel mijn vriezer schoonmaker losse blaadjes dus jou tip van in een bakje doen ga ik overnemen.;)
     
  17. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    In de vriezer? Kan dat? Nog nooit van gehoord....

    Ik bewaar ze idd in de kelder, en de aardappelen ook maar toch schieten ze altijd! Om gek van te worden...
     
  18. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Dan maar beter niet inmaken :D
     
  19. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ik had een keer bij de aldi een zakje bevroren knoflook gekocht... en daarna gewoon zelf ingevroren.

    Echt perfect. Zijn iets glazig als ze ontdooid zijn...maar de smaak is gewoon alsof hij vers is
     
  20. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Gewoon wat vaker gebruiken in gerechten, jammie :D
    Hier gaan er ongeveer 5 bollen per maand door, hou er van :p

    Tip van olijfolie met knoflook is een goeie! dat word super lekker
     

Deel Deze Pagina