Oké, ik heb knoflook bij de Aldi gekocht. Maar.... dan heb je meteen een netje met wel 5 knoflooks/knofloken!! Die krijgen wij uiteraard noooooit op voordat ze gerimpeld zijn of aan het doorschieten. Kortom van die 5 gebruiken wij er waarschijnlijk 1 à 2 en dan de rest weggooien....? Is er een manier om knoflook langer te bewaren? Groetjes, Hanna
Ja, invriezen! Werkt supergoed. Ik doe het altijd. Wat je doet: je haalt de teentjes los, maar pelt ze niet. Gooi ze zo los in een bakje (met deksel) of zakje en leg dat in de diepvries. Vervolgens kun je pakken wat je nodig hebt. Ze zijn heel makkelijk te pellen en de smaak is prima.
Oh, dat is een goeie. Ik heb dat probleem namelijk ook. En ik vond het altijd zo zonde omdat ik het uiteindelijk weg moest gooien. Vriezen de teentjes knofloken dan niet als je ze in de vriezer doet?
Mijn moeder hangt de knoflook op in de kelder, een andere donkere/koude ruimte kan ook. Het blijft zo maanden goed. Knoflook is een bolgewas en kan net als aardappelen en uien in principe de hele winter 'overleven' mits donker en koud bewaard. (ze haalt deze uit eigen moestuin en heeft iets van 5-6 kilo knoflook dat maanden meegaat)
Een kelder hebben wij niet. Zou het in de garage ook kunnen? Overdag is het daar donker, behalve als wij het licht daar aan doen natuurlijk. Haha!
Je kunt ook wat teentjes pellen en in (olijf)olie gooien. De olie krijgt dan ook de knoflooksmaak. Of pureren en in olie bewaren. Zo kun je af en toe een lepeltje pulp eruit pakken.
Wat ik ineens bedenk: knoflook uit de tuin is dan 'verse knoflook' neem ik aan. Die ik in de winkel koop is 'gedroogde knoflook', toch? Heb ooit namelijk ook eens een verse gekocht. Dus misschien kun je deze gedroogde toch niet meer zo lang bewaren...? Weet niet hoor...
Nee joh zo'n klein teentje is in vijf minuten ontdooid en je kunt het ook bevroren snijden.en in de pan gooien
Of een flinke pan gepofte knoflooksoep maken. Dan ben je meteen een aantal bollen kwijt. Zó lekker! Edit: Gepofte knoflooksoep - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Als je dingen onder olie bewaart heb je wel kans op botulisme... Mijn ervaring is dat als je het netje gewoon ophangt op een droge plek, de knoflook lang goed blijft.
Dit ik snij eigenlijk altijd mijn knoflook bevroren of stamp ze plat beetje zout en het is zo ontdooit. Dus ook mijn tip gooi het lekker in de vriezer. Ik doe gewoon bol en al en haal er af wat ik nodig heb idd moet dan wel mijn vriezer schoonmaker losse blaadjes dus jou tip van in een bakje doen ga ik overnemen.
In de vriezer? Kan dat? Nog nooit van gehoord.... Ik bewaar ze idd in de kelder, en de aardappelen ook maar toch schieten ze altijd! Om gek van te worden...
Ik had een keer bij de aldi een zakje bevroren knoflook gekocht... en daarna gewoon zelf ingevroren. Echt perfect. Zijn iets glazig als ze ontdooid zijn...maar de smaak is gewoon alsof hij vers is
Gewoon wat vaker gebruiken in gerechten, jammie Hier gaan er ongeveer 5 bollen per maand door, hou er van Tip van olijfolie met knoflook is een goeie! dat word super lekker