Hoe maken jullie je pompoensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door Jolina, 1 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Ik heb hier een pompoen liggen en wil voor de eerste keer een lekkere pompoenensoep maken...

    Hoe maken jullie m?
     
  2. Baukje1985

    Baukje1985 Fanatiek lid

    26 jul 2010
    2.732
    44
    48
    Ui en wortel in kleine stukjes garen in olijfolie. Daarna groentebouillon erbij en de stukjes pompoen. Aan de kook brengen en daarna glad pureren. Evt nog wat zout en/of peper toevoegen en klaar. Je kunt evt nog een scheutje room toevoegen. Het is heerlijk en vind het na een dag staan nog lekkerder :D
     
  3. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik ben ook benieuwd naar recepten
     
  4. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    16 jan 2013
    1.752
    0
    36
    Gelderland
    Pompoen en 1 prei in kippenbouillon koken en dan pureren. In een aparte pan spekjes uitbakken en op het laatste fijn gesneden salie meebakken.

    Soep in kom, grote klodder creme fraiche erin en mengsel van spekjes en salie. Om te smullen!!!
     
  5. Magnolia83

    Magnolia83 Fanatiek lid

    12 jun 2014
    2.007
    1
    36
    Hoi! Wij hebben veel pompoenen dit jaar en veel knoflook....:D

    Bouillon trekken van een mergpijpje en een maggieblokje
    suddervlees aanbraden dan bij de kokende bouillon doen.

    Als het vlees gaar is eruit halen en fijn snijden (als het goed is valt het al uitelkaar) En even apart houden.

    De pompoen schoonmaken en in stukken snijden en in de kokende bouillon doen. Als het gaar is pureren

    Paar teentjes geperste knoflook, wat crème fraîche, Boursin cuisine en het vlees erbij doen. Peper en zout naar wens.

    Nog even laten pruttelen en hoppa, pompoensoep. :)
     
  6. 26mei

    26mei Fanatiek lid

    22 sep 2013
    1.973
    330
    83
    Hier zo gek op pompoen soep! Ik gebruik dit recept:

    Ingredienten:
    1 kg pompoen
    1 ui
    1 kleine winterwortel
    3 el olie
    2 tl gemberpoeder
    ½ theelepel komijn
    1 tl gemalen koriander
    1 liter groente- of kruiden bouillon
    Zout
    Versgemalen peper
    100 gr. monChou
    3 el fijn gehakte peterselie

    Bereiding:
    Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees blokjes.
    Snij de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes.
    Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min.
    Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
    Voeg de pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon erbij.
    Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. Zacht koken tot de pompoen gaar is.
    Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
    Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.
    Garneer met peterselie.

    Variaties:

    · Laat de MonChou weg. Doe eventueel een scheutje room erdoor.
    · I.p.v. oranje pompoen, gebruik een gele flessenpompoen. Deze kan met schil in de soep worden gedaan.
    · Voeg op het einde verse gehakt balletjes en een lente uitje toe. Even voorbakken.
    · Hou een kop soep apart voor je gaat pureren. Snij hiervan de stukken pompoen/wortel/ui klein en roer ze aan het einde er weer doorheen.
    · Kippenbouillon is ook lekker. Aan het einde dan geen zout meer toevoegen.


    Maar zie hier ook andere variaties langes komen. Ga ik zeker een keertje proberen!
     
  7. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Klinkt errug lekker, maar een mergpijpje :(...... Bedoel je zo een van de koekjes en chocolade-afdeling in de supermarkt of ben ik een leek wat koken betreft? Ben heel benieuwd!
     
  8. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Pompoen ontdoen van de schil en in blokjes / stukken snijden

    Ui in stukken, aanstoven
    Prei in stukken, bij de ui
    Pompoen erbij en verder laten aanstoven
    Peper erbij
    1 of 2 bouillonblokjes erbij en een paar liter water

    Een half uur laten koken en nadien mixen. Smakelijk!

    Eventueel is currypoeder erin lekker.

    Af en toe gaan er ook wortelen in ipv prei.
    Of kieper ik er een blik tomaten bij voor ik de boel mix.
     
  9. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Hier de makkelijke versie voor de niet zo erg fanatieke-keukenprinsessen: (pompoen snijden en zelf bouillon trekken is niks voor mij)

    - bakje gesneden ui en 2 uitgeperste knoflookteentjes aanfruiten in olijfolie
    - pondpak gesneden pompoen uit de diepvries van AH erbij
    - 2 theelepels kerriepoeder
    - even roerbakken en dan een liter water erbij + 2 zonnatura knoflookbouillonblokjes
    - paar worteltjes + 1 gesneden zoete aardappel + 1 rode peper erdoor
    - geheel 15 min laten koken
    - staafmixer er door en klaar

    evt lekker met een scheut kookroom, maar ik vind dat persoonlijk niet eens nodig.
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Weinig werk:

    Ik snij de pompoen doormidden, haal de pitten eruit, en leg de helften in een overschaal. In de helften doe ik een gehalveerde geschilde ui en knoflookteen, en dan sprenkel ik er peper, zout en olijfolie over. Ik zet de pompoen dan een uur in de oven op 150 graden om gaar te roosteren. Als ik haast heb zet ik elke helft 6 minuten in de magnetron. Zowel in oven als magnetron zolang als nodig is om het zacht te maken.
    Ik laat het een beetje afkoelen en dan schep ik het gare vruchtvlees met ui en knoflook in een soeppan, daar doe ik wat heet water bij en dan even staafmixeren. Op smaak brengen met peper en zout. Bouillon of kokosmelk kan ook, kerrie is er ook lekker door.

    Van een flespompoen kun je de schil gewoon mee pureren als de pompoen gaar is.
     
  11. Magnolia83

    Magnolia83 Fanatiek lid

    12 jun 2014
    2.007
    1
    36
    hahaha, nee, van de vleesafdeling een stuk bot met beenmerg, geen koek dus.:D
     
  12. Blond88

    Blond88 Actief lid

    16 feb 2011
    481
    27
    28
    Haha sorry... Kom niet meer bij hier :D
    Mergpijpje die hier wordt bedoeld is van de vleesafdeling ;)
     
  13. Blond88

    Blond88 Actief lid

    16 feb 2011
    481
    27
    28
    Ik zal vanavond mijn recept eens zoeken, die hier voorbij komen zijn ook lekker om eens te proberen!
     
  14. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Deze pompoensoep is echt zo lekker, krijg vaak complimenten en het is echt heel makkelijk :D

    -pompoen
    Uien
    Knoflook
    Aardappel
    Kippenbouillon
    Gedroogde munt
    Citroen
    Olijfolie


    De uien en knoflook fruiten in de pan met een beetje olijfolie. Doe dan de pompoenblokjes bij de uien en knoflook en bak dit even mee. Voeg water en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Als het water kookt doe je de blokjes aardappels erbij. Alles laten koken tot het gaar is. Dan ga je alles pureren tot een gladde (beetje dikke) soep en roer je de gedroogde munt en eventueel vers citroensap doorheen naar smaak!
     
  15. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    2 flespompoenen
    3 winterpenen
    1 grote rode paprika
    3 grote aardappels
    3 tenen knoflook
    Chilipeper naar smaak
    Kerrie naar smaak
    Handje peterselie

    -ik gooi er ook restjes groente in

    Ik snij dit allemaal grof, dan alles (in delen) in de pan, ff aanbakken. Vervolgens water erbij(en eventueel kokosmelk) zodat het bijna helemaal onder water staat, water aan de kook brengen en 1 bouillionblokje erbij. Dit laat je samen 25 minuutjes zachtjes koken, af en toe roeren.
    Dan nog even in de blender en alles in een grote soeppan doen.
     
  16. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.244
    2.361
    113
    Vrouw
    Ui en knoflook fruiten, pompoen, wortel, aardappel en boullion erbij, naar smaak peper (chilli flakes zijn ook lekker), komijn en kervel erbij, tijdje laten koken en pureren. Lamsgehakt kruiden en er balletjes van draaien. Deze bakken en dan toevoegen
     
  17. Rosavise

    Rosavise Actief lid

    19 aug 2013
    274
    0
    0
    limburg
    Als ie klaar is roep je maar! Ik heb nu ook zoooo'n zin in pompoen soep! Mijn oma maakte dit altijd, helaas is mijn vriend niet zo van de soepen:D
     
  18. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ach hier niet zo'n kookwonder, en zeker niet een die ooit helemaal zelf wat voor soep dan ook gemaakt heeft:D.
    Zo'n soort mergpijp ken ik dus helemaal niet....... oeps
     
  19. ALeV84

    ALeV84 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    2.358
    2
    38


    heerlijk ga het zsm proberen !!!
     

Deel Deze Pagina