Ik heb hier een pompoen liggen en wil voor de eerste keer een lekkere pompoenensoep maken... Hoe maken jullie m?
Ui en wortel in kleine stukjes garen in olijfolie. Daarna groentebouillon erbij en de stukjes pompoen. Aan de kook brengen en daarna glad pureren. Evt nog wat zout en/of peper toevoegen en klaar. Je kunt evt nog een scheutje room toevoegen. Het is heerlijk en vind het na een dag staan nog lekkerder
Pompoen en 1 prei in kippenbouillon koken en dan pureren. In een aparte pan spekjes uitbakken en op het laatste fijn gesneden salie meebakken. Soep in kom, grote klodder creme fraiche erin en mengsel van spekjes en salie. Om te smullen!!!
Hoi! Wij hebben veel pompoenen dit jaar en veel knoflook.... Bouillon trekken van een mergpijpje en een maggieblokje suddervlees aanbraden dan bij de kokende bouillon doen. Als het vlees gaar is eruit halen en fijn snijden (als het goed is valt het al uitelkaar) En even apart houden. De pompoen schoonmaken en in stukken snijden en in de kokende bouillon doen. Als het gaar is pureren Paar teentjes geperste knoflook, wat crème fraîche, Boursin cuisine en het vlees erbij doen. Peper en zout naar wens. Nog even laten pruttelen en hoppa, pompoensoep.
Hier zo gek op pompoen soep! Ik gebruik dit recept: Ingredienten: 1 kg pompoen 1 ui 1 kleine winterwortel 3 el olie 2 tl gemberpoeder ½ theelepel komijn 1 tl gemalen koriander 1 liter groente- of kruiden bouillon Zout Versgemalen peper 100 gr. monChou 3 el fijn gehakte peterselie Bereiding: Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees blokjes. Snij de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min. Roer de gember, komijn en koriander erdoor. Voeg de pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. Zacht koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout. Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep. Garneer met peterselie. Variaties: · Laat de MonChou weg. Doe eventueel een scheutje room erdoor. · I.p.v. oranje pompoen, gebruik een gele flessenpompoen. Deze kan met schil in de soep worden gedaan. · Voeg op het einde verse gehakt balletjes en een lente uitje toe. Even voorbakken. · Hou een kop soep apart voor je gaat pureren. Snij hiervan de stukken pompoen/wortel/ui klein en roer ze aan het einde er weer doorheen. · Kippenbouillon is ook lekker. Aan het einde dan geen zout meer toevoegen. Maar zie hier ook andere variaties langes komen. Ga ik zeker een keertje proberen!
Klinkt errug lekker, maar een mergpijpje ...... Bedoel je zo een van de koekjes en chocolade-afdeling in de supermarkt of ben ik een leek wat koken betreft? Ben heel benieuwd!
Pompoen ontdoen van de schil en in blokjes / stukken snijden Ui in stukken, aanstoven Prei in stukken, bij de ui Pompoen erbij en verder laten aanstoven Peper erbij 1 of 2 bouillonblokjes erbij en een paar liter water Een half uur laten koken en nadien mixen. Smakelijk! Eventueel is currypoeder erin lekker. Af en toe gaan er ook wortelen in ipv prei. Of kieper ik er een blik tomaten bij voor ik de boel mix.
Hier de makkelijke versie voor de niet zo erg fanatieke-keukenprinsessen: (pompoen snijden en zelf bouillon trekken is niks voor mij) - bakje gesneden ui en 2 uitgeperste knoflookteentjes aanfruiten in olijfolie - pondpak gesneden pompoen uit de diepvries van AH erbij - 2 theelepels kerriepoeder - even roerbakken en dan een liter water erbij + 2 zonnatura knoflookbouillonblokjes - paar worteltjes + 1 gesneden zoete aardappel + 1 rode peper erdoor - geheel 15 min laten koken - staafmixer er door en klaar evt lekker met een scheut kookroom, maar ik vind dat persoonlijk niet eens nodig.
Weinig werk: Ik snij de pompoen doormidden, haal de pitten eruit, en leg de helften in een overschaal. In de helften doe ik een gehalveerde geschilde ui en knoflookteen, en dan sprenkel ik er peper, zout en olijfolie over. Ik zet de pompoen dan een uur in de oven op 150 graden om gaar te roosteren. Als ik haast heb zet ik elke helft 6 minuten in de magnetron. Zowel in oven als magnetron zolang als nodig is om het zacht te maken. Ik laat het een beetje afkoelen en dan schep ik het gare vruchtvlees met ui en knoflook in een soeppan, daar doe ik wat heet water bij en dan even staafmixeren. Op smaak brengen met peper en zout. Bouillon of kokosmelk kan ook, kerrie is er ook lekker door. Van een flespompoen kun je de schil gewoon mee pureren als de pompoen gaar is.
Deze pompoensoep is echt zo lekker, krijg vaak complimenten en het is echt heel makkelijk -pompoen Uien Knoflook Aardappel Kippenbouillon Gedroogde munt Citroen Olijfolie De uien en knoflook fruiten in de pan met een beetje olijfolie. Doe dan de pompoenblokjes bij de uien en knoflook en bak dit even mee. Voeg water en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Als het water kookt doe je de blokjes aardappels erbij. Alles laten koken tot het gaar is. Dan ga je alles pureren tot een gladde (beetje dikke) soep en roer je de gedroogde munt en eventueel vers citroensap doorheen naar smaak!
2 flespompoenen 3 winterpenen 1 grote rode paprika 3 grote aardappels 3 tenen knoflook Chilipeper naar smaak Kerrie naar smaak Handje peterselie -ik gooi er ook restjes groente in Ik snij dit allemaal grof, dan alles (in delen) in de pan, ff aanbakken. Vervolgens water erbij(en eventueel kokosmelk) zodat het bijna helemaal onder water staat, water aan de kook brengen en 1 bouillionblokje erbij. Dit laat je samen 25 minuutjes zachtjes koken, af en toe roeren. Dan nog even in de blender en alles in een grote soeppan doen.
Ui en knoflook fruiten, pompoen, wortel, aardappel en boullion erbij, naar smaak peper (chilli flakes zijn ook lekker), komijn en kervel erbij, tijdje laten koken en pureren. Lamsgehakt kruiden en er balletjes van draaien. Deze bakken en dan toevoegen
Als ie klaar is roep je maar! Ik heb nu ook zoooo'n zin in pompoen soep! Mijn oma maakte dit altijd, helaas is mijn vriend niet zo van de soepen
Ach hier niet zo'n kookwonder, en zeker niet een die ooit helemaal zelf wat voor soep dan ook gemaakt heeft. Zo'n soort mergpijp ken ik dus helemaal niet....... oeps