Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chantallcindy

    Chantallcindy Fanatiek lid

    10 mrt 2012
    3.669
    26
    48
    Verzorgende ig
    Fijnaart
    Hier mijn simpele Hihi maar toch lekkere appelcrumble cake
     
  2. Korsou

    Korsou Lid

    28 dec 2008
    58
    13
    8
    Julianadorp
    Bedankt voor jullie reacties! Het gaat allemaal nog niet helemaal soepel, fondant scheurt een beetje tijdens het bekleden, maar ik denk dat ik een nieuwe hobby erbij heb, vond het echt heel leuk om te doen. Nu gewoon lekker veel oefenen en dan komt het vast vanzelf goed. Zijn er nog leuke cursussen of workshop die jullie aan kunnen raden?
     
  3. Onje

    Onje Niet meer actief

    Is er iemand die een Woezel en Pip taart voor mij kan maken? Denk voor een man of 20?
    En een mep taartje erbij.

    Ik woon in Amsterdam dus het liefst in die omgeving, graag even pb met de kosten.

    Alvast bedankt !
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vrolijke verjaardagstaart
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    @evi83

    Welke met fondant gebruik jij?

    Ik gebruikt voor het bekleden callebaut en voor de decoratie Sligro.
    Maar ik heb kleur verschil, het maakt ook geen verschil of ik wilton of pro gel gebruik ze hebben beiden een andere uitwerking van de kleur.

    Ik vind callebaut geweldig voor het bekleden maar niet voor de decoratie.

    Hoe doe jij dit?
     
  6. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Same here, alleen geen sligro maar makro.
    Alleen de lussenstrik is een combi van callebaut en gumpaste.

    Callebaut pakt sommige kleuren vreemd,voornamelijk blauw/paars/zwart
     
  7. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    En soms koop ik voorgekleurd fincakesvoor deco, bv rood
     
  8. M89

    M89 Bekend lid

    12 jan 2013
    683
    20
    18
    Hi dames,

    Ik kijk heel vaak in dit topic er komen altijd zo'n mooie dingen voorbij :D
    Nu had ik een vraagje, hopelijk kunnen jullie me helpen.

    Over twee weken wil ik voor de 1e verjaardag van mijn zoontje taarten gaan maken. Gaat om een simpel puzzeltaartje. Ik wil ze op zaterdagavond maken en zondagmiddag gebruiken (vulling een laag jam en waarschijnlijk een laag botercrème met oreo koekjes of bitterkoekjes).

    Maar nu vraag ik me af hoe dat gaat als ik de taarten in de koelkast ga bewaren, wordt de marsepein/fondant dan niet vochtig? Blijft dat gewoon mooi?

    Ik heb al vaker taarten bekleed met marsepein, maar ik zie dat jullie veel met fondant werken. Is dat voor een beginneling ook goed te doen? Fondant vind ik veel mooier wit dan marsepein :)
     
  9. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

  10. Kaas

    Kaas Bekend lid

    6 okt 2011
    526
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ha meiden,

    Is er hier iemand in de buurt van vleuten, Maarssen die een panterpint taart kan maken? Het is voor 4 oktober, en tegen die tijd ben ik net bevallen of nog net zwanger anders had ik het zelf gedaan. Ik hoor het graag!
     
  11. lievemommy10

    lievemommy10 Fanatiek lid

    13 mei 2013
    1.009
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wat een heerlijk topic, en wat een mooie taarten komen er voorbij.

    Ik heb in het verleden een paar x een taart gemaakt, maar ik vindt het zoveel werk dat ik het sowieso al niet doe voor eigen verjaardagen hier.

    Een paar vraagjes, waarop maken jullie de taart? Ik heb een ikea draaibord. Maken jullie hem meteen ergens op waar hij op kan blijven staan? Of als hij af is verhuizen jullie hem? Ik vind het bord eronder dan nooit meer zo netjes en schoon...

    En ik heb een hekel aan het uitrollen van de marsepein, ik gebruik gewoon een roller en poedersuiker aan de onderkant en erop zodat het niet plakt en regelmatig draaien... Maar soms lukt het niet de juiste grootte te krijgen of gaat het toch kapot wanneer je het over de taart wil doen en oppakt.
    Hoe dik houden jullie de marsepein of fondant voor de bekleding?
    En hoe dik smeren jullie de botercreme eronder?
     
  12. Onje

    Onje Niet meer actief


    Niemand?
     

Deel Deze Pagina