Wat doen met overschot tijm, rozemarijn en peterselie?

Discussie in 'De lounge' gestart door SushiLover123, 7 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik heb net mijn kruidenplantjes in de tuin gesnoeid en heb dus een hele bak tijm, rozemarijn en peterselie over. Wie weet wat ik daar mee kan doen? De meeste recepten hebben het maar over een paar takjes, maar ik heb dus best veel over.

    Hoeft niet per se iets te zijn waar alles samen in kan natuurlijk :)

    EDIT:
    Is van alles tussen de 20 en 30 gram.
     
  2. pluisje19

    pluisje19 Fanatiek lid

    23 sep 2009
    1.754
    0
    0
    invriezen??
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ja, kan ook :) Maar ik was eigenlijk op zoek naar recepten.
     
  4. Aylen

    Aylen Niet meer actief

  5. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Peterselie kan je erg veel mee.. in soepjes, salades, op stoofpotten. Jumm

    Tijm en rozemarijn werk ik niet vaak mee, weet wel dat het lekker is met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven.
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ziet er lekker uit! Alleen... Ligt het aan mij of zijn dat wel veel bouillonblokjes (zout!) in dat recept? Kan ik natuurlijk aanpassen :)
    Maar goed, dan heb ik nóg tijm over, dus meer recepten graag! Ik ga ondertussen verder googlen.
     
  7. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Ik vind het persoonlijk niet bepaald zout, het is een vrij zoete soep zelfs. Maar is het zo veel...? 2 blokjes op 1 liter water en vervolgens nog 1 blokje op een halve kilo peen en een ui. Maar het zal vast ook wel lekker zijn met minder zout hoor, persoonlijke smaak he :)
    Hij is in ieder geval gezond en het hele huis ruikt altijd heerlijk naar de citroen en gember en tijm!
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Oh, kijk wat ik nu vind:
    en
    :D

    Alleen nu nog uitzoeken hoe je zo'n aftreksel maakt. :D
     
  9. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Toevallig kon ik vannacht niet slapen en ging er een uitzending bij 24kitchen over. Je kunt van harde kruiden kruidenazijn maken, van zachte kruiden kruidenolie. Daarnaast nog kruidenboter of pesto en dat invriezen.

    Overgebleven kruiden | 24Kitchen
     
  10. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Tijm en rozemarijn zijn heel lekker in italiaanse recepten. Heb gister ook een foccacia gemaakt met rozemarijn, tijm en oregano en dan wat parmezaanse kaas. Heerlijk!

    Is idd ook lekker op gebakken aardappeltjes.

    Je zou je kruiden trouwens ook kunnen drogen, dan kun je er wat langer mee doen.
     
  11. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Aardappelschijfjes met knoflook, rozemarijn en zeezout in de oven laten garen. Ik kook ze meestal wel even voor, en besprenkelen met olijfolie. Heerlijk!
     
  12. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat ga ik doen vanavond! Bedankt!
     
  13. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    laten drogen, en water opgieten
     
  14. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ik weet noet of je van lamsvlees houdt, maar tijm en lamsvlees gaan heel goed samen. Ik maak weleens Turkse lamsspiesjes.
    Dit recept moet minimaal 24 uur afgedekt marineren in de koelkast.

    Hier heb je een flinke hoeveelheid tijm voor nodig.

    Ingrediënten:
    1 kilo lamsvlees in blokjes
    Tijm
    Halve liter volle yoghurt ongeveer
    Scheut olijfolie om in te bakken
    Halve citroen of een scheut natuurazijn)

    Doe het vlees in een diepe schaal, doe daar de yoghurt overheen (het vlees moet goed bedenkt zijn) daarna doe je de takjes tijm erbij, een flinke scheut olijfolie en dan knijp je een halve citroen of azijn er over (dit zorgt dat het vlees mals wordt) even goed omhusselen met je handen, afdekken en dan een dag in de koelkast bewaren.
    (Af en toe uit de koelkast pakken en weer omhusselen)

    De volgende dag doe je de blokjes aan een bamboe spiesje en vlak voor her bakken doe je er zout overheen.

    Rozemarijn is trouwens heel lekker met gebakken aardappeltjes
     
  15. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    2 kleine flesjes olijfolie halen en in de ene de tijm en de andere de rozemarijn.

    Gebakken aardappeltjes kan zowel alleen met rozemarijn als met tijm.

    Invriezen.

    Laten drogen en dan in een bakje stoppen.

    Vlees marineren.

    Saus maken.
     
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb een heerlijk recept voor aardappeltjes met tijm, als je interesse hebt zoek ik het wel even op voor je
     
  17. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    In een fles olie steken.

    Thee van zetten (tijm).

    Peterselie door een groene smoothie doen.

    Verder kan je gedroogde rozemarijn en tijm lang goed houden en door je pastasaus of door een vleesgerecht (albondigas bijv.) doen en de rozemarijn over je aardappels met olijfolie en zeezout uit de oven.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    I know *zucht van spijt*... Ben zelf half Turks, dus bekend met de Turkse keuken en daar dacht ik meteen aan, maar mijn man houdt er helemaal niet van.
     

Deel Deze Pagina