Ben het hier helemaal mee eens! Ik wilde in eerste instantie ook erkenning. Dat voelde toch beter ofzo. Maar wat ben ik nu een paar jaar later blij dat dat niet gebeurd is zeg. Het beste advies dat ik tijdens mijn zwangerschap gekregen heb is om niks te besluiten tot je kindje geboren is, want dan kun je soms dingen ineens heel anders zien. Je kan een man niet dwingen een papa te zijn, om te houden van zijn kind, erkenning maakt dingen soms alleen maar moeilijker. Ik zeg niet dat dat bij jou het geval is TS maar ik zou er heel goed over nadenken. Hij kan je kind ook nog erkennen na de geboorte he.
Is sinds een maand of 5 geloof ik zo. Daarvoor moest je inderdaad alles opsturen nu gaat alles per digid
Dat erkennen kan je niet meer terugdraaien. Het aanvragen van hoofdelijke gezag gaat ook gepaard met heel veel gezeik. In het ergste geval laat de rechter een onderzoek instellen door de raad van kinderbescherming om te kijken naar het belang van je kind. Mijn dochter draagt nu de achternaam van een man die niets wil weten van zijn kind. Echt, ik heb daar zo'n spijt van.
Even een vraagje aan de mamas die al een voogd hebben en 2 of meer kinderen. Hebben jullie kinderen dezelfde voogd? Of hou je er rekening mee dat de kinderen niet ver van elkaar zouden komen te wonen? Was even nieuwsgierig aangezien wij ermee bezig zijn.
Hier gaan ze alle 3 naar de zelfde voogd. Als mijn kinderen mij en mijn man verliezen dan wil ik niet dat ze nog eens uit elkaar getrokken gaan worden. Dan hebben elkaar keihard nodig
Ik heb begrepen dat je de achternaam van je kind kan wijzigen als de vader meer dan 5 jaar niet naar z'n kind heeft omgekeken. In mijn gemeente (Haarlem) kost zo'n verzoek 570 en dan is het nog maar de vraag of de rechter akkoord gaat. Die 570 ben ik dan sowieso kwijt
Ja dezelfde voogd. En wij zouden ook voogd worden van mijn 4 nichtjes. We willen ze hoe dan ook bij elkaar houden (onze kinderen en onze nichtjes).
Wij hebben de voogden op laten nemen in ons testament. Wij hebben er 5. Maar dit komt doordat wij niet willen dat ons kind naar schoonouders gaat(geen contact). Wij moesten ook zakelijk dingen geregeld hebben, daarom hebben wij een testament. Notaris zei toen wel tegen ons dat wij het nu beter geregeld hebben dan als je zo'n formulier in vult en opstuurt naar de rechtbank. En nee dat was geen verkooppraatjes. Notaris een goede vriend van ons.
Wij hebben het ook via de notaris geregeld, nog voor de baby zou komen. Voordeel is dat je in een testament meer dingen kan vastleggen, bijvoorbeeld rondom erfenissen, wie financieel verantwoordelijk wordt (is niet standaard de voogd) en op welke leeftijd je kind zelf mag beschikken over een eventuele erfenis. Is niet altijd leuk om over na te denken maar in mijn ogen wel belangrijk!
Als je inderdaad meer achterlaat dan alleen je kinderen geld en eigendommen is dat inderdaad wel noodzakelijk. Maar een aanzegging tot voogd is genoeg wanneer je alleen dat moet regelen
over het aanstellen van een voogd en de kindjes in huis bij elkaar zit wel verschil hoor. Je stelt iemand of een stel aan die de zorg van jouw kindje op zich nemen. Diegene zorgt ervoor dat er besloten wordt wat het beste voor je kindje is als jullie er niet meer zijn. Je kunt nooit vastleggen dat die persoon de kindjes in zijn/haar gezin moet opnemen. Je kunt dat wel als wens aangeven en dat bespreken met diegene. Maar uiteindelijk beslist diegene waar jouw kindjes heen gaan.
ja in ons geval hebben we dat ook, en diegenen zijn absoluut van plan onze kinderen in hun gezin op te nemen, maar je weet nooit hoe de situatie dan kan zijn. Wat ik ermee wil zeggen is dat je nooit kan vastleggen dat zij verplicht zijn de kinderen in huis te nemen, ze zijn wel verplicht de beste plek voor de kinderen te zoeken.
Als jurist in de dop moet ik je er toch op wijze dat bij een erkenning door vader, je weinig kan doen om je aan de situatie van een ´vaderlijke opeising´ te ontrekken. Je kan in je testament of in het gezagsregister je uiterste wil laten vastleggen, maar een rechter is niet gebonden aan jou uiterste wil. Daarom zullen ze dus 9 van de 10 keer eerst aankloppen bij de vader van jou kindje. Als je echt niet wilt dat de vader aanspraak kan maken op je kindje zal je er toch voor moeten zorgen dat de vader het kindje niet wettelijk erkent, alleen dan zal de rechter je uiterste wilsbeschikking op de ´eerste´ plaats stellen.
Ja dat klopt natuurlijk wel, maar ik neem aan dat iedereen wel bespreekt hoe of wat. Ik en mijn nicht hebben elkaar beloofd dat we de kinderen bij elkaar houden en in ons gezin. Betekent in ons geval dus in 1 keer 4 kinderen erbij, voor haar 2 erbij.
Vreselijk! Ik moet er niet aan denken dat m'n dochter bij haar vader c.q. verwekker terechtkomt als mij iets overkomt Ik met m'n stomme foute beslissing. :x
De wijziging van een achternaam is niet iets wat je bij de gemeente of de rechter regelt. (Een rechter kan hoogstens vervangende toestemming geven) achternaam wijzigen kan pas na (afhankelijk van de leeftijd) een bepaalde tijd (3 of 5 jaar verzorging aaneengesloten)en de daadwerkelijke naamswijziging wordt beslist door het ministerie van justitie. Kosten zijn voor 1-2 kinderen 835 ongeveer en voor 3+ kinderen 1670. Dat bedrag krijg je niet terug als het ministerie niet akkoord gaat met het verzoek! Home | Dienst Justis
Oh crap! Ik kom dus niet zo makkelijk van hem en zijn achternaam af Ik dacht dat ik ergens las dat het 570 kostte. Dat had m'n vriendin geloof ik ook betaald. Maar haar dochter is 12 en heeft nooit contact met haar vader gehad. Dus dat ging makkelijker.
Nee helaas niet, voorheen (volgens mij tot 2011 ofzo) was dat anders en kon je als je recht had op toevoeging dit goedkoper doen, dan klopt de prijs ongeveer wel. Bij mij is het nu even afwachten of hij uit het ontzag gezet wordt (dan zou ik nu al wel toestemming krijgen) anders nog 1 jaar wachten maar dan mag hij ook de achternaam van Vl overnemen en mogen we samen gezamenlijk gezag aanvragen. Kreeg van mijn advocaat ook te horen dat er maanden overheen gaan voor het geregeld is. (Hopelijk kan het bij ons ivm veiligheid etc met voorrang ) Overigens betreffende wel of geen erkenning, dat maakt in die zin betreffende voogd niet zoveel uit, zodra ze op de hoogte van het bestaan en weten dat je iets overkomen is kunnen ze gezag en erkenning bij de rechter eisen! Dus Het geeft absoluut geen garantie om niet te erkennen. Je kunt overigens wel bij de notaris vast laten leggen dat bijv vader nooit alleen gezag mag hebben (dat heb ik gedaan) dan wordt er wel degelijk gekeken naar de reden waarom die wil er is voordat er iets besloten wordt. En je kunt apart aangeven dat bijv vader niet de verantwoordelijke over de financiën uit erfenis wordt. Dat is bij mij op advies van advocaat vastgelegd en het dossier met stukken wordt steeds verder uitgebreid en actueel gehouden, dat gaat dus ook als mij iets overkomt rechtstreeks naar de voogden zodat zij 'munitie' tegen vader hebben. Het is geen garantstelling maar het geeft wel een geruster gevoel. Op deze manier kon ik ook vastleggen wie in welke volgorde (bij bv overlijden van voogd voor ik dat doe of tegelijk) 'tweede' gezaghebbende is. Overigens houden rechters vaak wel rekening met de gezinssituatie (volgens mijn advocaat) dus stel ik en Vl krijgen ook kinderen dan zal als mij iets overkomt en Vl heeft geen gezag een rechter niet zomaar beslissen om zl naar zijn vader te brengen. Een rechter kan er dan zelfs voor kiezen om vader wel het gezag te geven zelfs eenhoofdig maar hoofdverblijfplaats bij Vl. Heb dat helemaal juridisch uitgezocht en uit laten zoeken vanwege mijn ex.