Omdat je die doeken niet kan wassen. Die vallen helemaal uit elkaar. Zijn speciale poetsdoeken hoor die recylebaar zijn, don't worry.
Keukentextiel elke dag, wc eens per week. Maar goed, dat zal wel meer worden als er opgroeiende kinderen zijn.
Dit ook ongeveer. Wc soms minder. Manlief zit ook, dus dat scheelt al veel. Handdoeken en theedoeken meestal om de dag, tenzij er visite komt/is geweest. Ik vind zo'n kleffe handdoek niet echt prettig om te hebben hangen.
Ik haal elke dag een doekje (W5 Lidl schoonmaakdoekjes die weg te werpen zijn) over het fonteintje van de wc en de wc-bril. 1x per week komt mijn lieve knappe please-don't-ever-leave-me schoonmaakster alles flink soppen daar en dweilen/stofzuigen etc. Vaatdoeken doe ik eigenlijk niet aan i.v.m. hygiëne. Mijn partner wel en als ik zie hoe hij ermee om gaat, gooi ik ze liever gewoon gelijk in de wasmachine. Hij pakt een vaatdoek, maakt deze (te) nat, poetst dan het aanrecht schoon en laat hem in het hoekje naast de kraan liggen (zonder uit te spoelen). Vervolgens ligt de vaatdoek daar tot het moment dat hij weer eens een keer het idee heeft om het aanrecht schoon te poetsen - en dat is helaas niet erg vaak. Na een halve week gooi ik het inmiddels glibberige stinkende vieze vaatdoekje in de was en trek ik gewoon een nieuwe uit de kast waarmee ik het aanrecht stevig schoon boen en daarna gewoon W5 schoonmaakdoekjes van de Lidl gebruik en ze na gebruik weggooi. Ik ben anti-vaatdoek, omdat de meeste mensen ze niet goed gebruiken. Walgelijke glibberige vieze stinkende dingen; wanneer ze niet uitgespoeld worden in een sopje. Keukenhanddoeken/theedoeken is 2 stuks (2x2 dan) per week (wij hebben een vaatwasser en schone handen voordat we onze handen afdrogen ).
Ik zie ook niet het nut van een vaatdoek in. Ik gebruik gewoon dettol en een stuk keukenpapier. Keukenpapier is van gerecycled materiaal.
Wc elke week. Theedoek ook elke week. Vaatdoek probeer ik elke dag te vervangen maar ik denk er niet altijd aan. Ik las iemand die het toilet 2x per dag deed? Wat is de reden daarvan? Zo snel wordt het toch niet vies?
Keuken en toilettextiel elke 2 dagen (we zijn niet veel thuis, want werken veel). Wc schoonmaken elke dag, extra grondig in weekend. Ik ben best wel een beetje 'n smetvrees, maar dat beperkt zich vooral tot eigen handen en die van mijn kinderen. Ik was mijn handen ws. bovengemiddeld veel. Vooral omdat ik op een openbaar gebouw werk waar honderden mensen werken en honderden mensen studeren en waar er maar 1 keer per dag 'schoon'gemaakt wordt. Serieus, ik zou eigenlijk zelf chloor moeten meenemen, maar goed
Omdat mijn man en ik met z'n tweeën de wc nog niet heel 'vies' maken (onder de microscoop ongetwijfeld wel ), maak ik deze 1x in de week schoon. Wel een goed idee van die doekjes over de wc tussendoor! Doe ik trouwens al wel met wc papier maar dat doe ik bij elk toilet waar ik op ga zitten Vaatdoeken moeten officieel elke dag geloof ik, schijnen de bacteriën enorm op te groeien dus dat is wel het meest hygiënisch. Ik vergeet het nog weleens maar zal er wel meer op gaan letten als ons kindje komt. Meestal gooi ik een vaatdoek dan ook elke dag in de was als ik eraan denk.
Waar heb je dat gelezen? Ben wel benieuwd naar het onderzoek want ik vind dit moeilijk te gloven. Maar wie weet kan het onderzoek mij overtuigen .
wc dagelijks, soms 2x per dag ( ja bijna dwang voor schoonmaken zegt mijn man . kan er niks aan doen ) van die gele aanrecht doekjes hebben we niet. vind ik vieze bacterie doekjes. dus alles met dettolspray en keukenpapier handdoek en doek om de vaat te drogen ook dagelijks n nieuwe
Hier dagelijks schoon keukentextiel, vaatdoekje vaak wel een stuk of 3 per dag. Ik pak vaak een schone voor de kids na het eten en gebruik die dan nog even in de keuken. Wc dagelijks een wegwerpdoekje over de deurkruk, lichtknopje, wastafeltje en wc en 1-2x per week uitgebreider met een sopje.
DekselBewerken De meeste toiletbrillen zijn uitgerust met een deksel, dat een tweede plaat boven de bril is, zonder gat erin. Dit dient om de toiletpot af te schermen. Het doel hiervan is vooral dat het als vies ervaren gat in de wc-pot niet zichtbaar is, en soms om te voorkomen dat een huisdier uit de pot drinkt. Een ander doel is het omvormen van het toilet tot een zitplaats, wat vooral in kleine badkamers tot ruimtebesparing leidt. Het belangrijkste is echter het voorkomen van de verspreiding van uitgescheiden bacteriën via de nevel die de "stort" van het water in de toiletpot veroorzaakt. Door het deksel te sluiten voor het doorspoelen, wordt deze verneveling tegen gehouden. Daarnaast is de gewoonte om het deksel te sluiten automatisch de oplossing voor het "bril omhoog/omlaag" probleem, omdat voor gebruik of alleen het deksel of deksel plus bril omhoog wordt gezet. Dit stond op Wikipedia . Dr oz zij het al