Tsja tuurlijk kán je wel zonder magnetron. Maar eerlijk? Ik zou niet zonder kunnen, of nou ja, willen dan Heb idd ook een magnetronsterillisator, ideaal, scheelt een hoop tijd en gedoe! En voor de rest gaat het met flesjes/ hapjes e.d opwarmen ook gewoon een stuk sneller.
Soms wel, maar dat doe ik gewoon even in de pan, bak ik het even op. Of in de oven, maar net afhankelijk van wat het is. Vind ik ook veel lekkerder want toen ik nog wel een magnetron had deed ik dat ook. Ik heb hem echt alleen gebruikt voor de flessen van mijn dochter en dat is net zo makkelijk met een beetje gekookt en een beetje koud water. Je hebt al heel snel de perfecte verhouding door.
Bijna nooit. Ik verwerk prutjes altijd in ander eten, later in de week. Ik vind opgewarmd voer uit de magnetron niet lekker. Het enige wat ik invries is zelfgemaakte pastasaus. Dat haal ik 's ochtends uit de vriezer en 's avonds warmen we het op. Toen we nog wel een magnetron hadden, gebruikte we deze ook nooit.
We hebben wel regelmatig dat vrienden bij ons komen eten en tassen vol potjes mee sjouwen en vervolgens erg raar staan te kijken dat we geen magnetron hebben. Ik denk dat zij wel de momenten hadden van goh nu zou het handig zijn .
Wij hebben ook geen magnetron en als het ter sprake komt dan kijken mensen me aan alsof ik van een andere planeet kom . Veel gehoorde opmerking; Maar je hebt een kind?! We zijn begonnen met borstvoeding, als ze dat een enkele keer uit een fles kreeg dan warmde ik het op in warm water en later haar hapjes warmde ik aubainmarie op. Ik heb hem nooit gemist. Zelfs als we ergens waren waar wel een magnetron was dan warmde ik het nog aubainmarie op want zelf vind ik eten uit de magnetron ook niet lekker.
Wij hebben ook geen magnetron meer stuk en geen behoefte om een nieuwe aan te schaffen. Misschien piep ik straks anders als de baby er is, maar voor fv mag je gewoon warm water uit de kraan gebruiken of ik meng kokend water met koud water. En voor potjes zien we wel. Zo aangeschaft als het moet
Zoals je uit de reacties hebt vernomen, is een magnetron niet perse noodzakelijk, maar het maakt het wel een stuk makkelijker. Mocht je borstvoeding gaan geven, en ook gebruik willen maken van een kolf, is een magnetron sterilisator toch echt wel aan te raden. In de tijd dat ik kolfde, was het eigenlijk niet te doen alles uit te koken. Dan zou ik makkelijk een half uur er mee bezig zijn, wat met de sterilisator maar 5 minuten in beslag nam. M'n kolfset, moedermelkflesjes en m'n gewone flesjes heb ik elke dag gesteriliseerd. Wat heb ik een plezier een m'n sterilisator gehad. Maar kijk het gewoon aan. Mocht je in de kraamweek er achter komen dat het toch wel handig is, is een magnetron zo besteld en gekocht.
Die laatste zinnen zijn goed advies. We zien wel. Wonen dichtbij de winkels dus er is er zo eentje gekocht. We gaan het zonder proberen, want ruimte hebben we niet echt.
Kolf en toebehoren gaan hier gewoon in de vaatwasser, flesjes ook... Dus daar heb je m niet voor nodig. Sterker nog, volgens TNO wordt het in de vaatwasser het beste schoon.
Ik ben anti magnetron, vooral vanwege straling. Investeer in een quooker. Altijd kokend water onder de knop waarmee je au bain marie kunt opwarmen en ook handig kruiken kunt vullen
Hier geen magnetron (1ste kindje nu 3 jaar) en nog geen seconde gemist zou echt niet weten wat ik er mee moet... eten uit de vriezer warmen wij in de koekenpan op. Spullen uitkoken gewoon in een pan op het vuur zo klaar Ik vind het echt een onzinnig apparaat..
Ik gebruik m veel, en niet alleen voor de kinderen. In de ochtend begint het al met melk warm maken voor de brinta van dochterlief (en vroeger lustte ik zelf ook graag een bordje). Voor de lunch een kliekje - ik vind een pannetje meer gedoe en minder lekker, zeker als je bv de rijst en de groenten op een bord hebt weggezet, zo kan je de componenten gescheiden houden zonder met drie pannetjes te hannesen. Bij het avondeten even vlees/vis of vegaburger ontdooien, scochtends heb ik nog niet bedacht wat ik in de avond wil eten, en er zijn regelmatig onverwachte mee-eters. Zin in afbakbroodjes? Even wat uit de vriezervoorraad in de magnetron en door in de oven. Wil ik bakken? De boter is in no time zacht. Bij het uitkoken Van de kolfspullen vind ik dat er na 1 of 2 keer al kalkaanslag op zit, ondanks vrij zacht kraanwater. Op de toptijden met werken-en-kolven heb je aardig wat spullen: een stuk of zes flesjes, een speen en twee keer alle kolfonderdelen. Plus hetrisico om je vingers te branden. In de vaatwasser vind ik zeker voor het zachte plastic niet fijn. De magnetronsterilisator vind ik dus ideaal.
Ik zou er niet zonder kunnen! Even snel het flesje opwarmen, bakje eten erin, als ik dan eerst moest wachten tot het water kookte en dan au bain marie nou wat een werk haha! Flesjes en spenen uitkoken deed ik wel gewoon in een pannetje.
Klein pannetje nemen (weinig water) eten in een glazen kommetje erin zetten en wachten tot het water kookt (enkele minuutjes) daarna gas uit en nog even in het kokend hete water laten staan. Ben binnen 5 minuten klaar. En als je een beetje een multitasker bent dan doe je nog wat nuttigs in de tussentijd 😉
Over kalk in je pan met uitkoken ik deed er altijd een scheutje azijn in... Je pannen blinkend schoon en je kolfspullen/flesjes ook werkt ideaal...
Ik zou dus nooit in zo'n quooker investeren en al helemaal niet met kinderen.Heb al te vaak gehoord over brandwonden met dat kokend hete water.Moet je toch niet aan denken. Magnetron is een uitkomst om even snel een potje of flesje op te warmen. Je kunt ze al kopen voor een klein bedrag.
Ja of je zet het in de magnetron, doet het deurtje dicht, draait de knop om en binnen een paar tellen is de fles warm.. Zo snel kookt mijn water niet.