Ja dat is hier ook, ze rijden met 4 grote stadsbussen met 1 begeleider en dan nog allemaal kleine busjes met begeleider. Er zijn busjes waar alleen de oudste kinderen meerijden en die hebben geen begeleiding meer nodig.
Dan met de gemeente gaan praten en ook met de ouders. Je zult niet de enige ouder zijn die met buikpijn haar kind mee moet geven. Zou ik ook hebben in jou geval. En dan op je antwoord dan zo veel vrijwilligers ja dan moet dat maar.Ik bijvoorbeeld moet werk doen via mijn wia en zoek vrijwilligerswerk en zo zijn er wel meer mensen die op deze manier werk zoeken. Ik zou het zelf niet kunnen omdat ik zelf mijn kind om die tijden naar school moet brengen maar er zijn ook weer andere die dan wel weer kunnen. Je kunt ook een pool van ouders opbouwen. Op maandag kan pietje op dinsdag kan miep en zo ga maar door. Of denk ik dan te simpel.?
Ah gossie, wat sneu. Ik kan me voorstellen dat je jouw dochter met een knoop in jouw maag uitzwaait. Je schreef dat er vele busjes naar school rijden. Is het wellicht een optie dat ze met een ander busje kan meerijden?
Een ander busje is denk ik geen optie. Ten eerste niet omdat de kinderen per busje zo worden ingedeeld dat de route het meest logisch is en ten tweede denk ik ook niet dat dat het probleem oplost. In een ander busje kan ook een "vervelend" kind(je) zitten. En ja, een pool van ouders... ook daar zitten weer allerlei haken en ogen aan. Ik zou bijvoorbeeld zelf al niet kunnen, want ik heb de jongste nog thuis. Bovendien ken ik geen van de ouders van de kinderen die in mijn dochters busje meerijden, ik ken de meeste kinderen niet eens. De kinderen die worden opgehaald wonen ook niet allemaal in mijn woonplaats, dus als ouders vanaf het begin mee zouden moeten rijden dan moeten ze dus eerst naar mijn woonplaats komen rijden. Hun eigen kind is dan nog niet eens opgehaald...
Mijn zoon zit ook op speciaal onderwijs en 's morgens vroeg staan daar MINSTENS 25!!! busjes aan school.. Voor 25 bussen vrijwilligers regelen is onmogelijk.. En dat voor zowel 's morgens als s middags.. En ook een reden is dat als Jantje maandag als vrijwilliger komt en Klaasje dinsdag en Nelleke woensdag, Sjaantje donderdag en Karel vrijdag, de kinderen helemaal overprikkeld raken van die veranderingen.. Je moet 1 stabiel persoon hebben voor de hele week.. Niet 5 verschillende gezichten.. Mensen die vrijwilligerswerk doen komen echt niet van ma-vrij 2x per dag = 10x, vaak kunnen die mensen of 1 middagje of 1 dagje, etc.. Teveel gedoe en teveel gewissel/verandering dus voor kids met een beperking De gemeente heeft alle begeleiders wegbezuinigd.. En de busjes zijn ingedeeld op route, zodat er zo min mogelijk tijd en benzine verspilt word.. Als je kind zich niet lekker voelt in busje A kan hij niet zomaar naar busje B omdat de route van die bus anders is @TS: hier staat in de regels van de bus dat als er geweld word gebruikt of andere zaken die niet door de beugel kunnen je na 2 waarschuwingen niet meer mee mag. Kan de chauffeur het knijp probleem niet voorleggen aan de ouders van dat kindje? Of desnoods school? Zodat de ouders van de "knijperd" op de hoogte zijn en dit kunnen stoppen? Lijkt mij de meest effectieve oplossing
@ Miss Mac: Hm, ja, zo'n regel hebben ze bij onze vervoerder ook inderdaad. Ik heb geen idee of de ouders op de hoogte zijn. Als het aan de gang blijft (dit is natuurlijk ook pas week 2 dat dochter met het vervoer gaat) dan zal ik zeker contact opnemen met de vervoerder. Ik heb dat ventje vorige keer trouwens al flink toegesproken, want toen deed hij het terwijl ik nog even met de chauffeur stond te praten. Hij leek toen wel onder de indruk, maar ja...
Alyssa gaat ook met de bus naar school. Grote touringcar maar daar zit wel begeleiding bij. Is ook de enige bus hoor, vorig jaar alle begeleiding afgeschaft ivm budget. En dat waren 60% vrijwilligers! Maar onze busjes zitten ook vol met kindjes. Daar kan geen begeleiding meer bij, want dat is een kind minder en dat per busje is 3 extra bussen en chauffeurs. ....te duur dus! Ik zou toch nog eens onder niet pesten regels wijzen en vragen aan de vervoerder om contact gegevens van de andere ouders. Kun je even overleggen hoe jouw dochter het beste om kan gaan met de knijper. Sommige kindjes pakken streng en waarschuwen niet op zoals het hoort. Vaak hebben ze speciale behandeling nodig
Als je die jongen zelf al hebt aangesproken en hij gaat gewoon door, pfoe! Ik vind het de taak van een ouder/een leerkracht/een buschauffeur om hier een eind aan te maken. Ik heb een tijd op de taxibus voor bejaarden gereden en je zorgt wel dat het met iedereen goed gaat, het is toch wel even wat anders dan buschauffeur op de stadsbus. Ik kende al mijn klanten persoonlijk. Ik neem aan dat een buschauffeur voor kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan ook wel een soort zorgtaak heeft. En anders naar de ouders zelf gaan. En ik snap trouwens niet wat er onverantwoord is om de knijper naast een oudere jongen te zetten?
Ik weet natuurlijk niet 100% zeker dat het knijpen gewoon door is gegaan vrijdag nadat ik er wat van zei, ik ben er verder niet bij geweest. Dochter heeft het er wel nog over, maar dat zegt ook niet altijd iets in haar geval. Ik weet verder ook niet wie de ouders zijn.
Kan je eventueel contact opnemen met de ouders van het jongetje? Toch nog eens met de chauffeur praten denk ik. Sterkte, lijkt me rot zo de dag te moeten starten!
Vaak zijn er gedragsregels voor in de bus (tenminste daar moesten wij wel een handtekening onder zetten) houdt het kind zich hier niet aan dan kan de vervoersmaatschappij het kind gaan weigeren. Ik zou gewoon elke keer de chauffeur aanspreken hierop. Is je kind hier weerbaar in te maken door met haar af te spreken wat ze moet doen als ze weer geknepen wordt? En dan nog even aanzien. Lost het zich niet op dan zou ik toch van de vervoersmaatschappij eisen dat er een oplossing komt voor je dochter want door deze dingen onderweg hindert haar dit ook in de rest van de dag (kan me niet voorstellend dat je de dag gezellig doorbrengt als je weet dat je straks weer in die bus moet). Vrijwilligers voor op de bus in de vorm van ouders lijkt mij onhaalbaar omdat de bussen niet weer naar het opstappunt rijden maar vaak meteen doorgaan met vervolg ritten.
Ik zou toch echt de chauffeur erop blijven aanspreken en desnoods ook de gemeente en de school. Dan kan de school of de gemeente desnoods in gesprek gaan met de ouders van dat jongetje. En in 't extreemste geval moet er maar een alternatief plan bedacht worden voor dat jongetje. De chauffeur kan immers wel proberen om geregeld tussen te komen, maar hij moet ook rijden, dus hij ziet niet alles.
Bij Sven zit ook een jongetje in de bus wat schopt. 5 jaar is hij. Hij is van plek gewisseld met een ander kindje. Moest ie naast de chauffeur zitten en toen zat hij zowat aan het stuur te draaien tijdens het rijden. Nu is hij weer gewisseld en zit ie naast de deur. Volgende stap is achterin naast de grote jongens. Helpt dat niet, dan moet 'ie eruit. Heel sneu, maar de andere kinderen lijden eronder en de chauffeuse tolereert dat niet. Jammer dat dit jongetje niet op een ander plekje in de bus kan. Er is een speciale fb pagina, voor ouders van kinderen met leerlingenvervoer. Misschien kun je daar advies vragen?
He jeetje meid ik heb geen tips maar wel een dikke knuffel want het lijkt me al ontzettend moeilijk je kleintje bij iemand anders in de auto te moeten zetten en dan nu ook nog dit
Heb je dit ook met school besproken? Zij kunnen ook zeker actie hierin ondernemen, weet ik uit ervaring. Dit mag gewoon echt niet, erg vervelend voor je dochter!
Dank in ieder geval ook voor alle steunbetuigingen. Dat doet me zeker goed. We hebben het net nog even besproken op haar niveau en uitgelegd dat ze "Houd op!" en/of "Niet knijpen!" tegen het jongetje moest zeggen. Ik geloof dat ze het wel goed heeft begrepen. Net begin ze er weer over en toen ik zei dat het jongetje niet mag knijpen, dat dat niet lief is zei ze "Houd op. Niet knijpen.". Dus ik hoop dat ze morgen dan ook zo assertief is dat ze het daadwerkelijk tegen hem zegt. GO GIRL!
Ben blij dat mijn dochter nog met plezier in de bus mee gaat.. Al denk ik dat mijn dochter als ze het zat is er flink tegen aan zou slaan! (ook niet goed hoor daar niet van ) Kan me voorstellen dat dat heel vervelend is zeg Ik zou ook eisen of die jongen niet ergens anders kan zitten
Ben zelf taxichauffeur. Wanneer een kind gepest word in de taxi is de chauffeur verplicht de pestkop ergens anders neer te zetten, of hij mag zelfs het kind weigeren nog te vervoeren.
Mn maag gaat al draaien bij het idee. Ik zou eisen dat het opgelost word... Pfff lijkt me echt erg dit
Er zijn kinderen binnen speciaal onderwijs die hierom thuiszitten, met goedkeuring van de leerplichtambtenaar uiteraard. Omdat de gemeente en de vervoersinstanties het niet willen oplossen. Een meisje (4jaar) wat bij mijn zoontje op het kdc zet werd door de gemeente in een busje gezet waar kinderen van 17 jaar met aanrakingsstoornissen inzaten. Uiteindelijk is er een andere school gevonden. En zo zijn er helaas nog veel meer verhalen....omdat het allemaal zo goedkoop mogelijk moet