Hoi hoi! Mijn oudste moppie is bijna jarig en wil cakejes in de vorm van een ster trakteren. Nu hadden we samen op internet dus een ster op een stokje gevonden( soort cakepop dus alleen groter) en dat moet het dus worden! Alleen heb ik dit van de week dus geprobeerd. Maar op het moment dat ik mrt een vormpje in de cake ga en het eruit haal, brokkelt de cake helemaal kapot. Weet iemand of er ook een manier waarbij de cake heel blijft? Anders ga ik toch opzoek naar een andere traktatie Liefs naantje
Geen ervaring mee hoor... Maar mijn eerste idee is om het in te vriezen, en dan uit te steken? Ik vind brood ook gemakkelijker snijden wanneer het hard bevroren is.
Cakepops maak je toch door een gebakken cake te verkruimelen en te vermengen met ... ??? (Geen idee meer, boter?). Dan kun je er denk wel vormpjes uitsteken.
Boter creme Eveline Je zou het inderdaad kunnen invriezen, of mengen met botercreme en dan uitsteken, of kleinere sterretjes maken?
Bedankt voor de tips! Dat invriezen ga ik zeker proberen! En van die botercreme wordt het dus steviger? Maar die botercreme moet ik dan door een normale cakebeslag heendoen? Of heb ik dan een ander soort beslag nodig?
Ik zou het niet invriezen, want als het dan ontdooid kruimelt het alsnog... Wat voor cakerecept gebruik je? Je zou een beetje een stevige smeuige cake moeten bakken zoals je ze in de winkels ook wel koopt.
Nee wat je doet, is dat je de cake vermaalt in een keuken machine en daar beetje botercreme bij doet (cake is dus al gebakken). Dit samen mengen tot het goed samenvoegbaar is en in vorm blijft. Dit even invriezen, eventueel een leuke candycoat geven en stokjes er op?
Cakepops maak je door cake te verkruimelen, en dan met botercreme of een andere binder (chocopasta, gesmolten chocola kan ook) tot een soort deeg te maken. De cake moet echt goed klein verkruimeld worden, grote stukken maken de cakepop breekbaar. Daarna cakedeeg in de vorm doen, even in de vriezer zodat het goed vast wordt, eruit halen, het stokje met gesmolten chocola in de cake duwen en weer even in de vriezer. Daarna kun je ze in chocola/melts dopen, het overtollige eraf laten lopen en drogen. Cake moet niet te koud zijn en de chocola niet te warm anders breek de chocola. Het vergt wat oefening ... cakepops maken ziet er makkelijker uit dan dat het is
Hmmm. Dan wordt het inderdaad wel lastig. Zou dan toch voor een cakepop achtig iets gaan. Op een stokje is sowieso lastig, door het eigen gewicht stort het al sneller in.
Gewone cake mengen met boter of botercreme wordt veel te vet, vind ik. Niet lekker. Er zit al boter in de cake. Ik meng het altijd met icing, van de icing mix van Xenos. Je kunt wel cake maken van biscuitdeeg, dat zou ik dan juist wel mengen met botercreme zodat het niet te droog is. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt mij wel kunnen.
Ik heb een cakepops bakblik, waarin je dus cakebeslag doet en dat dan bakken. Maar wanneer je dan de stokjes er in steekt en ze wilt dippen in bijv chocola... dan vallen de cakejes er weer af Is hierin dan ook de oplossing om het even in de vriezer te doen??? Of moet ik dat hele bakproces vergeten? en de tips van hier gebruiken????
Birkmann Partybroodvorm kopen? - Broodbakshop.nl Je zou het ook hierin kunnen bakken, dan hoef je alleen plakjes af te snijden...
Ik zou zo'n siliconenvorm kopen, zoals op de foto: Bekijk bijlage 418597 Lijkt me veel makkelijker. Er gaat ook nogal veel cake verloren als je ze uit gaat steken met een vormpje.
Je moet dan echt zoveel botercreme gebruiken dat het echt niet meer lekker is ... Been there, done that met cake hoef je niet zoveel bindmiddel te gebruiken o dat het idd al vet is van zichzelf, dat scheelt echt qua smaak, dan eet je nog wel cake, ipv een botercreme balletje.
Dan kan ook ik heb ook zo'n ding, de cake goed af laten koelen, stokje in de chocola dopen en dan in de vorm steken. Daarna een kwartiertje in de vriezer (neerleggen is het handigst) en daarna in de chocola dopen.