Werken in de zorg : blender/staafmixer recepten.

Discussie in 'De lounge' gestart door RosaLynn, 19 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Wie heeft er nog lekkere recepten voor mij?:D
    ik loop stage in de zorg en daar zitten genoeg mensen die alles gepureerd krijgen en dan bedoel ik ook echt alles!
    crosaintje met een plomp melk en boter en beleg en dan de staafmixer er op...
    maar er zullen vast wel andere lekkere recepten zijn, vandaar mijn vraag...wie weet er nog lekkere en het liefst blender/staafmixer recepten?
     
  2. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Fruit pureren met een scheutje siroop of sap. Dan een vlaflip maken met vanillevla, kwark en fruit.
     
  3. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Warm eten: groente en aardappels en vlees apart staafmixeren met extra jus of saus en met een ijsbolletjestang op het bord leggen. appelmoes erbij serveren.
     
  4. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Brood: pap is denk ik lekkerder. Brinta met volle melk of havermoutpap met banaan of geraspte appel en rozijn (en kaneel)
     
  5. Libelle82

    Libelle82 VIP lid

    26 jun 2008
    5.081
    372
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Tijdens mijn zwangerschap ook met deze doelgroep gewerkt, omdat ik tijdelijk niet met mijn eigen doelgroep mocht werken...

    Voor mij ook even uitzoeken wat nu smakelijk was...
    Neem aan dat je ideeën zoekt voor ontbijt/ middag. Avondeten wordt meestal omgetoverd tot stamppot.. en dat smaakt altijd nog wel.

    * Brood, boter, bouillon, kaas, ham & tomaat
    * Brood, boter, chocolademelk
    * Brood, boter, tonijnsalade, melk
    * Brood, boter, melk, ontbijtkoek
    * Brood, boter, bouillon, kaas, salami
    * Brinta met pruimen,
    * Brinta met banaan
    * Brinta met Hagelslag
     
  6. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    ze hadden bij ons vandaag een bananen smoothie die was zo weg!
    en broodsoep cupasoup met een boterham er doorheen.
     
  7. mamaliesjejuult

    mamaliesjejuult Actief lid

    7 jul 2011
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    werk als verpleegkundige op gesloten afdeling voor personen met dementie. waarom mixen? heb je al eens fingerfoodrecepten geprobeerd?
     
  8. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Heb jij voor mij receptjes daarvan?
     
  9. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Ik zal van de week voor je op zoek gaan, als je een pb doet met je mailadres kan ik het mailen. Bij ons worden heerlijke shakes gemaakt bijvoorbeeld.
     
  10. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    ik loop stage in een gemengd huis waar mensen tot terminale zorg zitten en doe gewoon wat mij word opgedragen namelijk
     
  11. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    4
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
  12. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.225
    650
    113
    Melk is best overheersend in broodpap. Ik meng vaker met wat water. Dat verdunt wel, maar dan heb je toch de smaak van de rest meer.

    Verder pureren wij alles! Dus ook warme worstenbroodjes (met warm water), tosti's (ook met warm water), gebakken eitjes, brood met beleg, fruit met yoghurt (en kaneelkoekjes!), alles. Iedereen kan zo alles eten.
     
  13. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    #13 Taby, 19 sep 2014
    Laatst bewerkt: 19 sep 2014
    Ik lees even mee.
    Werk al jaaaaaaren in de zorg, maar wist niet dat er zoveel te pureren was.
    Of het smakelijk is, vraag ik mezelf wel af.
    Wat is de precieze reden van het pureren bij jullie?
    Ik heb een client met ernstige verslikklachten en daarbij worden alle vloeibare stoffen verdikt met verdikkingsmiddel.
    Brood in kleine stukjes met zacht beleg zonder korst en daaroverheen verdikte koffie of chocomelk.
    En de warme maaltijd wordt gepureerd.
    En wanneer het brood niet gaat, dan krijgt ze pap.
    Ze kan zelfs niet alle papsoorten eten, van havermoutsepap begint ze al te hoesten door de velletjes havermout die er in zitten.
     
  14. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Je kunt zoveel pureren en ook nog eens lekker maken. Ik heb zelf echt een hekel aan al die maaltijden die gewoon maar met alles door elkaar in de blender wordt gegooit.
    Wij pureren echt alles apart, zodat een bewoner aardappelen, groente en vlees proeft.
     
  15. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Mee eens, anders ziet het eten er ook onsmakelijk uit. Apart kan het er best lekker uitzien.
     
  16. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Wij pureren ook alles apart.
    Aardappelen is voldoende als het geprakt wordt.

    En van fruit, smooties maken vinden ze allemaal lekker bij ons.:D

    Fingerfood is toch niet tegen het verslikken?
    Pas je dat niet toe wanneer iemand niet meer weet hoe hij met bestek moet eten?
     
  17. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.225
    650
    113
    Inderdaad verslikkingsproblemen, maar vaak ook omdat cliënten vergeten te kauwen. Bij ons wordt voor drie cliënten het drinken ook ingedikt.
     

Deel Deze Pagina