Lotgenoten stevige kinderen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Stefanie78, 19 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    1
    36
    Friesland
    In navolging op het lotgenoten voor dunne kinderen nu ook hier een voor de andere groep. Ik had in het topic dreumes en en baby ook al iemands topic "vervuild" met mijn vragen en zorgen dus toch maar hier een openen.

    Ik heb 2 stevige kids, een dochter van 3jr 4mnd 103 cm en 19 kg en een zoon van bijna 20 maand van 87 cm en 14 kg. Ze hebben altijd boven in de lijn gezeten en ondanks het opletten van mijn kant blijven ze stevig, ze lopen het er niet zomaar af zeg maar ;)

    Naar aanleiding van het andere toppic ga ik nu ipv op de kcal letten, de suikers (meer) beperken en afwisseling en variatie geven en toch hopen dat vooral mijn dochter wat meer op de normaal lijn gaat zitten. Mijn zoon laat ik in die zin wat buiten beschouwing al moeten we er wel op letten, maar tot twee weken geleden kreeg hij ook nog gedeeltelijk donor moedermelk en hij zit nog zo volop in de groei en kreeg al zelden onnodige suikers (bv danoontje oid)

    Ik ben ruim een jaar geleden ook naar een kinderdieetsite geweest maar de tips vanuit daar waren juist heel er gericht op beperken van kcal, dus liever een lolly van 25 kcal dan een rijstwafel van 50 kcal bijvoorbeeld. Verder gaf ze aan dat ik het goed deed en dat als ik mijn dochter vrij zou laten (ze is echt gek op eten) ze nog veel zwaarder zou zijn. Het ging goed, afgelopen mei was ze wat afgevallen en woog ze 17,2 bij 101 en in 4 maand is ze dus 2 kg en 2 cm gegroeid, niet in verhouding. Ik merk dat ik het ook erg lastig vind omdat ik in mijn leven zelf ook erg geworsteld heb met mijn gewicht. Al is het nu goed omdat ik vroeger gepest ben en in mijn puberjaren echt last heb gehad van mijn gewicht (al was het niet extreem veel) weet ik hoe moeilijk het kan zijn en wil ik haar dat graag besparen.

    Voor mijn gevoel was haar eetpatroon ook goed, ik denk in de basis was het ook goed alleen was er ruimte voor verbetering ;) Ik denk dat er wel meer moeders zijn met stevige kinderen, want voor elk te dun kind moet er ook een stevig kind zijn want tja, anders hebben we geen gemiddelden.

    We eten altijd alles volkoren, van brood, rijst, pasta tot soepstengel. de ranja is gezoet met stevia en ze gaat 2 keer per week naar gym en we gaan regelmatig wandelen. Ik wil ook dat ze gezond eet en niet het gevoel heeft dat ze dingen niet mag dus zelfgemaakt waterfruitijs is superlekker al kijken mijn nichtje me aan alsof ik gek ben ;) maar het is ook een snoeperd hoor, dit weekend was mijn man jarig en dan staan er hapjes op tafel en ze kan er dan niet los van komen. Andere kindjes gaan gewoon spelen maar Elise komt continu bietsen. stukje kaas, plakje vlees (had al een aaprt bordje gemaakt met komkommer, 30+ kaas, rolletjes kipfilet en ham zodat ze dan kon nemen ipv plakjes leverworst en grill wordt bijvoorbeeld) dan maakt ook dat ze het zichzelf soms zo moeilijk maakt

    Ze kreeg gemiddeld
    Ontbijt: 1 boterham en 1 cracker met beleg naar keuze en glas optimel of glas melk ( ze koos zelf goed tussen zoet en hartig maar we hebben geen chocopasta of pindakaas in huis)
    Tussendoor: 1-1,5 stuks fruit met zwaar aangelegde suikervrije ranja
    Lunch: 1 boterham en 1 cracker met beleg naar keuze en glas amandelmelk. Soms ook een krentenbol met boter ipv boterham
    Tussendoor: wat lekkers uit de trommel (snack a jack rijstwafel, goodies chips, knijpfruit, kleine lolly, lange vinger, Nijntje babykoekje) met aangelegde suikervrije ranja
    Tussendoor: vaak als ik ga koken een bakje met snoepwortels en komkommer
    Warm eten: 1 grote opscheplepel pasta (ze eet niet meer) of kleine portie vlees, (zoete) aardappel en ruime portie groente. Al gaat het warm eten ook niet denderend. Toetjes klein danoontje of arla toetje (beide 50 kcal per stuk)
    Voor het slapen; bekertje thee met melk

    wat ik nu heb aangepast is 's morgens vaker wat anders aanbieden dus kwark met muesli en havermout maar ze eet daar niet zo veel van, ze krijgt dan thee ipv melk erbij. 30+ kaas, zoet minder op tafel en hartig op de boterham en zoet op de cracker (als ze zoet wil). We hadden altijd al bio jam en appelstroop wat alleen fruitsuikers heeft. Geen gewone optimel meer. maar wel optimel puur. Ik heb weer karnemelk gekocht...zal mij benieuwen ;) Bij het fruit drinken we thee ipv sap, tussendoor geen lolly meer maar ik vind ene lange vinger nog best ok maar dan 1 en een soepstengel erbij of nog wat fruit. na het eten alleen nog franse kwark met fruit en max 2 keer per week een danoontje of zo'n koevlek toetje.

    Ik vind dit ook genoeg, tips zijn welkom maar niet in het extreme. Ik zou graag ook verhalen van andere mama's horen. Er lijkt toch vaak een soort van taboe op te rusten en je krijgt al snel "hoe kan je je kind dat nu geven" terwijl er ook echt kids zijn die gewoon aanleg hebben.

    Maar boven alles ben ik natuurlijk gek op mijn kids en vertel ik mijn dochter vaker dan ze wil horen dat ze het mooiste meisje ter wereld eis en dat ze precies goed is zoals ze is.
     
  2. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    Hier een stevige meid! 130 lang met 6, 5 jaar en 35 kg.....

    Je wilt niet weten wat wij allemaal doen eraan maar ze zit nu al behoorlijke tijd vast op dit gewicht en groeit nu weer in de lengte. Volhouden met wat je doet, en veel fietsen lopen rennen enzovoort minstens half uur per dag. ...

    Hier hielp gek genoeg meer eten maar niet meer brood of avond eten. ..meer groenten overdag bij haar brood. Wortels tomaat en komkommer krijgt ze nu standaard mee ipv brood of cracker.

    En helaas zeggen wij wel vaak nee of kan niet :( maar ze kan idd ook geen maat houden. ...blijft aan het snoepen op verjaardag enz. Ze weet nu heel goed en eet super goed haar groen op!

    Consequent en ritme helpt hier veel. Variëren op brood ook en ze mag gewoon kaas pindakaas en jam enz. Maar wel gevarieerd niet elke dag.
     
  3. Storm

    Storm Niet meer actief

    #3 Storm, 19 sep 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 sep 2014
    Hier drie kids waarvan de jongste twee volgens de richtlijnen van het cb ernstig obesitas hebben. Het zal.
    Ik ben een hele slechte moeder, want ik beperkt mijn kinderen niet in die zin dat ik ze suikervrije ranja ga geven of andere light/dieet troep. Ook krijgen ze gewoon een normale boterham met datgene wat ze erop willen hebben. Dit om twee redenen:
    1: ik was vroeger ook een tonnetje en nu absoluut niet meer. Gewoon normaal tot slank postuur.
    2: ik heb een zus met annorexia en een broer met ernstig overgewicht. Mijn broer heeft zijn hele jeugd moeten lijnen en het heeft hem eerder een eetstoornis opgeleverd, geen goed gewicht.
    Om die redenen vertik ik het om mijn kinderen beperkingen op te leggen in wat ze wel of niet zouden mogen hebben. Hier mag alles, zij het met mate. Ja, ook zij krijgen wel eens patat, of een bakje chips, een keer een snoepje, maar zij krijgen ook normale voeding, voldoende fruit en vooral veel lichaamsbeweging. Buitenspeelvitaminen.
    Mijn zoon was met 14 maanden, 15 kilo en 83 cm. Met drie jaar was hij 20,9 kg bij een lengte van 1.05m. Gaat dus de goede kant op.
    Mijn dochter was afgelopen week met 2 jr en 1 mnd: 19 kg en 94 cm. Dus ja, categorie veel te dik. Geen commentaar gehad, haar BMI is al dalende.
    Daarbij komt dat mijn kinderen geen abnormaal eetpatroon hebben. Ze eten wel altijd goed, maar dat liever dan dat gejank aan tafel: ik lus dat niet, ik wil dat niet (onze oudste met de warme hap).

    Eetpatroon voor beide:
    ontbijt: 1 boterham en een cracker (of twee boterhammen zonder cracker) met een beker melk
    tussendoor: 1 stuks fruit met beker ranja
    lunch: max 2 boterhammen en 1 cracker en een beker melk
    tussendoor: fruit of een koekje
    's avonds: normale portie warme hap + toetje
    voor het naar bed gaan: beker melk/ranja
    Ranja (of diksap) is een bodempje met veel water.

    En dan heb je de speciale dagen dat ze eens chips krijgen of een snoepje, in de vakantie krijgen ze ook wel een ijsje en soms een ijsje in plaats van een toetje. Zoals de CB arts ook zei, het moet wel leuk blijven.
    En nee, het laat me echt niet helemaal koud. Maar ik weiger het prioriteit nummer 1 te maken.

    Edit: calorieën tellen begin ik niet aan. Mijn zus kan je precies vertellen welke cola light je moet hebben voor de minste calorieën of welke boter je zou moeten smeren. Zo wil ik niet worden en wil ook niet dat mijn kinderen zo worden.
     
  4. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    Volgens mij kan je aan het eetpatroon niet veel meer wijzigen..
    Is er nog iets in het bewegen wat je kan veranderen ? dus wat vaker naar buiten laten rennen / fietsen / steppen / klimmen en klauteren.. ?

    Hier ook geen slanke den.. ( 114 cm en 21 kilo ondertussen.. maar vooral die 21 kilo is ze al lang .. vanaf de 98 cm tot nu nog 1 kilo aangekomen )
    haar eetpatroon lijkt op dat van jouw dochter behalve dat ze met de lunch iets meer krijgt. nl een boterham een cracker en een bak rauwkost en soms nog een boterham / cracker of rijstewafel.
    Ook mag ze best af en toe pindakaas of hagelslag of chocopasta kiezen van mij
    Als hartig beleg vaak huttekase tegenwoordig of kipfilet dun laagje pesto met tomaatjes op haar boterham vind ze ook heerlijk trouwens.
     
  5. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    ik heb 2 kids en 2 uitersten. De ene is te licht en te klein, de jongste is te groot en te zwaar.
    Bij de een doen we vanalles om te laten aankomen ( heeft speciale drinkvoeding gehad en bijna sondevoeding )

    De jongste was in de baarmoeder al te groot en te zwaar ( en nee had geen suiker )
    Maar helemaal eerlijk is het niet omdat bij de jongste een syndroom ter grondslag ligt waarom hij zo zwaar is. Maar moeilijk blijft het wel.
    Hij is nu 4,6 jaar en is 1,13 lang ( dat is gemiddeld ) En weegt 32 kilo!
    Omdat ie een heel dik buikje en kontje heeft en nog luiers draagt moet ik voor hem maat 156 broeken kopen. En dan nooit met knopen maar altijd met elastiek.

    Al een aantal dieetisten gehad. We doen alles goed. Hij beweegt gigantisch veel maar niks helpt. Artsen zeggen het zo te laten want komt door het syndroom en hij zal nooit normaal gewicht hebben. Maar wel blijven letten op eten eten en drinken natuurlijk ;)

    Tegenwoordig geven we snack a jacks als lekkers. Ergens lees ik dat dat heel goed is maar elders weer niet. Jullie er een mening over?
     
  6. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    1
    36
    Friesland
    Fijn dat er meer mama's zijn.

    Storm, ik wil het ook wel meer loslaten, het gaat ook met fasen. Nu we weer net een CB weegmoment gehad hebben en ik dus ook zag dat ze in de lengte niet veel was gegaan is het weer effe actueel. Ik was zelf ook stevig vroeger maar bij mij is het de andere kant uit geschoten in de puberteit.

    Antares; hier dus ook een probleem met maat houden, toen ze baby was deden we rapley en toen werd al duidelijk dat ze pas stopt als het op is ;)

    Kris; dat bewegen is hier idd een dingetje. Ze gymt twee keer per week en we gana om de week zwemmen maar dat put niet echt uit, is meer leuk. Mijn man stoeit vaak en dat vermoeit wel maar motorisch is ze ook niet echt supersterk dus ze heeft pas net de loopfiets ontdekt en fietsen doet ze nog niet. Ik zit wel te bedenken dat we misschien buiten op ene veldje kunnen gaan voetbalen ofzo, dan rent ze wat meer en dat doet natuurlijk meer als gewoon wandelen. Als ze vier is gaat ze op zwemles 2 keer per week maar dat duurt nog ruim een half jaar.

    mamzie; wat balen dat hij door zijn syndroom zo zwaar is, lijkt me heel moeilijk dat je alleen maar erger kan voorkomen maar het niet beter kan maken. het is ook net zo dat zijn schildklier niet goed functioneert? Tja die snack a jacks hebben wij ook, ze krijgen er 1. Het is van zilvervliesrijst maar er zit ook E621 in en eigenlijk vind ik daar wat van (dat is dat "dooreteet middel"). Voor af en toe vind ik hem ok, want qua kcal is ie laag maar natuurlijk niet heel voedzaam. Hier noemt mijn dochter hem een grote koek. Wij geven ook wel vaak goodies rijstewafels, dan zijn van die kleintje met appel of bessen smaak.
     
  7. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Waarschijnlijk helemaal niet te stevig, maar in mijn ogen is ons meisje van 6 te stevig ze is 1,20 lang en weegt nu 25 kilo,terwijl haar broer van ruim 2,5 jaar ouder 26,5 kilo weegt en 132 cm lang is.

    Dus voor mij ook een stevige meid.
    Probeer er wel om te denken bij haar (ook bij de andere, maar die zijn allemaal iel) om er in haar voedingspatroon om te denken.
    Maar ze lijkt wel heel hard te groeien wat gewicht betreft.
    Hopelijk blijft het nu stil staan, anders wordt het ook echt een stevig meisje.
     
  8. Lovemykids4

    Lovemykids4 Niet meer actief

    Hier ook een stevige knul.
    hij woog met 6 mnd al 12 kilo bij 78 cm.
    met 12 mnd 15,5 kilo bij 90 cm.
    Met nog geen 2 jaar al 23 kilo bij 1m01,5.
    Met 3 jaar precies 28 kilo en 1m12.
    Met precies 4 jaar 30 kilo en 1m26.

    Nu net 7 jaar geworden en 40 kilo en 1m54.
    Kledingmaat 152-158.
    En schnmt 39.
     
  9. nijntje5

    nijntje5 Bekend lid

    23 jun 2012
    739
    1
    18
    mijn kleine lieve manneke
    zuid-holland
    Hier ook een stevige kerel, al lijkt het beter te worden. Hij is met bijna 4 jaar 1.02m en ruim 18 kilo. Eigenlijk al vanaf dat hij baby is op de +1 lijn met gewicht en -1 lijn met lengte. Ik kreeg zelfs de laatste keren op het cb te horen dat ik op de calorieën moet letten. En ik was daar ik al mee bezig.....ml is ook boos op de arts geweest omdat ze niet eens vroeg wat we hem geven. Inmiddels heb ik het losgelaten, hij is nou eenmaal zo. Hij vraagt gelukkig een appel ipv een snoepje, snoep is ook bijna niet in huis.

    Ik merk dat daar waar hij eerst ook geen rem had, hij die nu wel heeft. Geen idee hoe dat gekomen is, dus ik kan ook geen tips geven helaas....
    Avond eten wil hij bijna niet meer. Prima als je maar proeft, en bewegen gaat prima al zit hij ook graag de hele dag achter een scherm, dus daar beperken we hem in.

    Het komt vast goed als hij straks op school zit, dan bewegen ze nog meer.
     
  10. Lovemykids4

    Lovemykids4 Niet meer actief

    #10 Lovemykids4, 20 sep 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 sep 2014
    Dochter is 1m10 en woog gisteren 15,2 kilo en is 2,9 jaar.
    ze begin nu ook steviger te worden.
    maar dat moet ook ;)
    volgens kinderarts is 18,5 kilo gewoon bij een lengte van 1m10.
    tja als ze niet zo lang was geweest voor haar leeftijd was ze ook te dik.
     
  11. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Dit is hier dus ook het geval. Ik krijg vanaf dat ik een jaar of 8-9 was al commentaar op dat ik moet afvallen en dit niet moet eten en dat niet moet eten. Ook jarenlang met het hele gezin op dieet, wat na een aantal weken weer werd gestaakt en dan een poosje later weer een ander dieet. Dit heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat ik een dusdanig slecht eetpatroon heb ontwikkeld (overdag niks eten en avondeten 3 borden omdat ik zo'n honger had) dat ik nu enorm overgewicht heb. Inmiddels al anderhalf jaar bezig met dietist en psycholoog om weer een normale relatie met eten te krijgen.

    Mijn dochter is ook wat steviger dan gemiddeld, 104,5cm en 19,3 kilo bij de laatste meting op het CB (2 weken geleden). Daar hebben ze echter alleen maar gezegd dat ze keurig op haar lijntje blijft, en dat dit ook zo zal blijven. Geen commentaar over dat ze te zwaar is verder.

    Ze is gek op ongezonde dingen (koekjes, snoep, chips, patat, mayonaise) maar ook op gezonde dingen als fruit en tomaat en komkommer. De ongezonde dingen krijgt ze echt wel eens, maar probeer haar doorgaans wel zoveel mogelijk de gezondere dingen te geven. Ik wil haar absoluut niet op een dieet zetten en ga voor haar ook echt geen calorieën tellen. Juist omdat ik er dus zelf na 20 jaar nog steeds problemen mee heb dat mijn ouders (m.n. mijn moeder) dit bij mij ook hebben gedaan. Gewoon zorgen voor een gezond eetpatroon, gezond eten, soms een keer wat ongezonds en voldoende afwisseling.

    Zoontje zit met alles precies op het gemiddelde, en die krijgt hetzelfde als dochter. Eet soms nog meer dan haar (vooral avondeten).
     
  12. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Er is wel een verband tussen een moeder met overgewicht (of een slechte eter tijdens zwangerschap) en de aanleg van kinderen om dik te worden ondanks een redelijk gezond eetpatroon.

    Ook kinderen waarvan de moeder heel erg aan de lijn deed tijdens de zwangerschap of door ziekte weinig at, hebben veel kans op overgewicht op jonge leeftijd. Het lichaam slaat dan elke calorie op als vet, want het heeft geleerd dat voedsel schaars is.

    Herkennen jullie jezelf hierin?
     
  13. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    misschien. ..maar die vliegeren gaat niet op bij mijn zoontje had daar nog ergere hg als bij dochter en hij is mager tot normaal!
     
  14. Storm

    Storm Niet meer actief

    Nee, helemaal niet. Het lijkt hier gewoon op een genenpatroon :). Het is nou eenmaal zo. Ik word alleen wel pissig als onbekende mensen denken dat ze overal maar wat van mogen zeggen. De blikken, het niet uitgesproken commentaar. Ja, ik weet dat je maatschappelijk gezien tegenwoordig graatmager moet zijn. Ik vind het belangrijker dat mijn kinderen goed eten en bewegen.
    Ik ken genoeg mensen die als kind graatmager waren en nu kampen met een overgewicht. Vraag me af hoeveel dunne kindjes van zware ouders hetzelfde lot wacht.
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ach ik was vroeger ook veel te dik... En die blikken als je dan een keer na werk een snicker at in de trein.
    Dat dat het enige was wat ik dan at (want daarna geen honger meer) zie je er natuurlijk niet bij.

    Inmiddels ben ik wijzer en probeer ik zelf ook niet meer te oordelen op wat ik zie.

    Wel eten we hier bijna altijd gezond.
    1x jn de week pizza, na school een koekje of snoepje en verder af en toe een ijsje of McDonald's ipv pizza.
    Maar verder snaaien beperkt zich vooral tot wanneer er een feestje oid is.

    Voor de ouders met de kindjes die "geen maat kunnen houden" heb ik een vraag daarentegen (eentje die voortkomt uit eigen ervaring trouwens)
    Zou het "geen maat kunnen houden" niet kunnen komen doordat ze normaal al die lekkere verjaardagshapjes niet krijgen en dan helemaal los gaan die ene keer dat het wel gewoon kan?
    Want lekker is het natuurlijk wel... Zeker als je het anders niet krijgt.
     
  16. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    1
    36
    Friesland
    Ik herken me wel in het gewicht tijdens de zwangerschap, ik had flink obesitas ten tijde van de zwangerschappen, daarom voel ik me ook schuldig tegenover mijn kids terwijl dat zinloos is.:(
    Bij dochter viel het relatief mee (ook mijn eigen eten) maar wel een BMI over de 30 maar bij mijn zoon was ik echt veel te zwaar. maar ik denk ik wel genetische aanleg gezien het feit dat manlief ook een flinke vent is :) Hij moet er ook op letten anders wordt hij ook snel te zwaar.

    wat betreft geen maat houden, ze heeft het met alles. We waren net bij de cavia boerderij en daar verkopen ze ook fruit. mevrouw bietst gewoon pruimen. terwijl ze een goed ontbijt heeft gehad en daarna gewoon al fruit gehad heeft maar de pruimen (en ja ze waren ook echt lekker) lokte zo dat ik haar telkens er weg moest halen en ze zet er zo haar tanden in. Ze is dan helemaal niet bezig met de diertjes maar alleen met bij de pruimen komen. We hebben een bakje gekocht en dan mag ze ook gewoon wel 2 pruimen maar ze is er dan zo op gericht. het laat haar niet los dat er iets lekkers te eten is. Het is niet alleen niet maat kunnen houden met koekjes oid maar met alles. met fruit , brood, drinken.
     
  17. Storm

    Storm Niet meer actief

    Ik ben in alle drie de zwangerschappen aardig aangekomen (15 tot 20 kg), ondanks het feit dat ik niet voor 2 (of meer) gegeten heb. Gewoon normaal. Ik was het ook binnen no time weer kwijt. Bij de laatste zelfs binnen 4 weken.
    Wel had ik zware en grote kinderen. nr 1 55 cm en 5045 gr, nr 2 54 cm en 4465 gr en nr 3 54 cm en 4365gr. Ik kreeg na de bevalling van de jongste ook te horen dat ik een hele grote/zware placenta had. Ze waren bang voor zwangerschapsdiabetes, maar mijn suikerwaardes waren altijd goed.
    Mijn vader was bij de geboorte ook ruim 10 pond. (5200 nog wat) maar is ook niet dik gebleven. En al helemaal niet groot. +/- 1.75m en rond de 70 kg.
    Ikzelf was bij de geboorte net 6 pond.

    Maar weet je, ik vraag me ook af waarom de nadruk er zo op ligt. Als ik hier soms verhalen lees van mensen die te horen krijgen dat hun kindje te zwaar is terwijl ze amper de helft wegen van mijn kinderen (tja...) dan denk ik: en de diversiteit in de samenleving dan? De een is groot, de ander klein, de een te mager, de ander te dik. We kunnen toch onmogelijk allemaal hetzelfde zijn? Waarom wordt daar toch zoveel aandacht aan besteed?

    En ik heb het geluk dat mijn kinderen nog helemaal in het ritme zitten. Er wordt amper gevraagd om eten en ze kunnen eigenlijk best goed maat houden. Drinken, daar wordt wel naar gevraagd en mogen ze ook best hebben. Maar dan krijgen ze water. En dat is ook prima voor ze.
     
  18. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Beweging kan ook zijn een rondje speeltuinen en dan per loopfiets er heen.
    Wij zijn vaak 2 uur buiten en gaan de hele wijk rond.
    Lopend boodschappen doen.


    Hier van de +1 naar de 0 maar we letten nog steeds op.
     
  19. Tamio

    Tamio Niet meer actief

    De lichaamsbouw van een kind maakt ook nog veel verschil. En daar wordt in de grafiek van gemiddelden dus geen rekening mee gehouden.
    Mijn dochter zat altijd net in het gebied overgewicht. Bij het cb zeiden ze dan dat ze volgens de richtlijnen te zwaar was maar dat ze geen te dik kind zagen. Ze is gewoon flink gebouwd, brede schouders, brede ribbenkast etc. Nu is ze 1,28m en 28 kilo, heel atletisch gebouwd en heeft absoluut geen vetje teveel.

    Wat me wel opvalt in de eetschema's die ik hier zie is dat er veel zuivel in voor komt. 300 ml is genoeg. Dus 1 beker melk en een bakje yoghurt is genoeg.
    Ik zou persoonlijk ook geen dun aangelengde ranja geven. Liever gewoon water. Het is toch onnodige suiker en steeds een aanslag op de tanden. Mijn kinderen krijgen 's morgens melk en 1, max 2x sap of ranja op een dag. Voor de rest water.
     
  20. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Natuurlijk is de samenleving erg divers. Het wordt problematisch wanneer een kind overgewicht heeft. Een te hoog bmi is ongezond en is gewoon een risico. Dat wil je niet voor je kind lijkt me? Dat is geen mening maar helaas een feit.
     

Deel Deze Pagina