Onder bepaalde omstandigheden wel. Je mag het altijd volgens de standaard regeling op nemen, dit kan hij niet weigeren. Andere vormen kunnen in geval van bedrijfsbelang geweigerd worden. Even kort door de bocht.
yes. In bijna alle CAO's is opgenomen dat het verlof max een jaar bedraagt. Helaas houdt mijn werkgever zich daar streng aan, maar mijn man heeft alles over twee jaar mogen uitspreiden.
En dan staat er nog dat als er zwaarwegende redenen zijn dat hij ook af mag wijken van de standaard regeling of dit weigeren (bij mijn man dus gebeurd :s )
Je werkgever mag de standaard regeling niet weigeren (jaar lang 50% werken) alle overige vormen moet je in overleg doen met je werkgever. Overal geldt dat het mag worden geweigerd bij zwaarwegende bedrijfsbelangen. Bij mijn werkgever doen ze niet heel moeilijk... ik mag vier uur per week opnemen en dit uitsmeren over 4 jaar per kind
Hier ook 4 uur per week en dat uitgesmeerd over 4 jaar. Ik ga volgend jaar beginnen aan de ouderschapsverlof van mijn 2e zoon.
mag de standaard regeling nu wel of niet geweigerd worden bij zogenaamde zwaarwegende bedrijfsbelangen? Mijn man heeft nieuwe baas, een die helemaal niet aan ouderschapsverlof wil doen n zn advocaten er boven op gooit om dat voor elkaar te krijgen. Ik vrees grote vrezen straks dat hij het voor de tweeling niet krijgt en dan moeten ze naar t kdv
Volgens de site van de Rijksoverheid mag de standaardregeling niet gewegerd worden. Hoe kan ik ouderschapsverlof aanvragen? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl Dus een jaar lang de helft van z'n uren. Maar je zegt nieuwe baas? Hij moet wel minimaal 1 jaar in dienst zijn.
Vorige link is een wet! Daar mag niet van worden afgeweken, dit is het " minimale" wat de werkgever moet doen. Langer dan een jaar, fulltime verlof etc is in onderling overleg, hier 6 uur per week in 2 jaar en dan hopen weer zwanger te zijn en voor 2e te kunnen aanvragen. Enkel jammer dat per 2015 teruggaaf via belastingdienst stopt.
hm ok... toch is het afgewezen van mensen omdat het zogenaamd slecht met t bedrijf gaat. Mijn man werkt r al acht jaar maar nieuwe baas omdat het bedrijf overgenomen is. Dat geldt dan toch niet als nieuwe werkgever of wel? Maar volgens mij is dat nu ook al bijna een jaar geleden overgenomen.
Dat laatste zou ik niet weten. Maar mogelijk hebben collega's een andere regeling willen treffen? Van bijv 1 dag per week? Even vanuitgaande dat het normale contract 40 uur is, kan ik me voorstellen dat weinig mensen (sommigen vast wel) dan ineens 20 uur willen werken. Of heb ik het mis?
ja dat klopt wel geloof ik. Iemand wilde een dag per week maar dat werd afgewezen. Meer weet ik verder er ook niet van. Alles is een beetje vaag daar. Iedereen vreest voor zn baan op t moment. We hebben in ieder geval rechtsbijstand en een vakbond. We zien t wel.
Ja nou dat kan dus inderdaad afgewezen worden, want dat is niet de standaard regeling. Maar als jouw man de helft wil opnemen voor 1 jaar lang dan mag de werkgever dat niet weigeren. Ik hoop voor je dat het zonder al te veel gezeur lukt.
Bij mijn man is 't ook afgewezen, maar in cao stond dat er van afgeweken mag worden als er zwaarwegende redenen zijn. Wij hebben er voor gekozen er niet verder tegen in te gaan, al krijg je gelijk is de vraag hoe de verstandhouding dan is.
Fijn om te weten! We wilden twee dagen indienen maar 2.5 is ook goed. Fijn juist dat hij zoveel thuis kan zijn dan. Thnx