Ik zou stremsel geen troep noemen.Bovendien bestaat ook vegetarische stremsel.Ik denk dat in Ah bio kaas juist vega stremsel zit ( ga ik morgen ff checken).
Nee ik zou het doen, maar ik ga toch maar weer mijn oude koffiezetapparaat gebruiken. Anders koop ik alleen maar weer meer zooi.
Ok ik snap het... Was er benieuwd naar want mijn man drinkt alleen senseo koffie (nou ja huismerk dan) en was nogal enthousiast toen ik 'm vertelde over zo'n herbruikbaar ding.
Ik zie dat je brood koopt, 1,99 is best wel veel geld. Je zou zelf een (of twee tegelijk) brood kunnen maken met de oven, zitten dan ook geen conserveermiddelen in. bovendien zijn de meeste broden uit de supermarkt niet vegetarisch. zelf pannenkoekenmix maken, is heel makkelijk en veel minder rommel erin, Tsja als je minder wilt uitgeven dan zou ik toch beginnen met meer zelf maken en minder bio-producten. En de losse broodjes+crossaintjes weglaten.
Brood zelf bakken is natuurlijk een optie.Maar dan zou ik graag willen zuurdesem maken en geen gist gebruiken. Iemand ervaring?? Croissantjes haal ik gelukkig zelden (ongezond).
Op het blog van Levine (uitdekeukenvanarden) staan ook een paar methodes beschreven om een desemstarter te maken. Er bestaat ook no knead bread, hier zit wel een heel klein beetje gist in maar door de lange rijstijd (bijna 1 dag) rijst het zoals een normaal brood.
Ik heb net mijn man je boodschappenlijstje laten lezen en we hebben hier nu een hele discussie over biologische producten
Iemand nog recepten voor lekkere maaltijd (low budget)? Ben benieuwd. . Kom toch meestal op de standaard gerechten zoals macaroni, nasi, Hollandse pot..
haha nou mijn man riep bijvoorbeeld, waarom zet Aldi er niet gewoon Bio voor (voor de granenkoffie), kunnen ze er 2 euro extra voor vragen Mijn man zegt dat het onzin is, moeilijk te traceren of iets echt bio is. Bovendien is nog de vraag of biologisch echt gezonder is.. Ik ben het daar wel mee eens. Ik ben meer iemand die denkt: je kunt beter de basis aanpakken: minder plastic, minder bewerkt voedsel, meer zelf maken, minder vlees eten niet meer dan een mens nodig heeft. Biologisch is zo`n trend voor mensen met meer geld die liever zelf niet nadenken over wat ze zelf zouden kunnen betekenen voor de dieren en het milieu. Sorry. Dat beetje gist. Gelukkig is er wel een alternatief. Maar denk je niet dat dat kleine beetje dierlijke maagstremsel, en dat beetje gist opweegt tegen minder vlees eten, biologisch of niet. Mijn man is zelf vegetariër. Niet alleen omdat hij het zielig vind voor de dieren, maar hij is ervan overtuigd dat dieren eten op dit moment niet zo gezond meer is. Het is zulk gemanipuleerd voedsel. Om die reden wordt er in ons huishouden al zo`n 10 jaar erg weinig vlees gegeten en veel alternatieven.
Gisteravond hebben we salade gemaakt van - zakje gemengde sla, lidl 70 ct - feta, lidl 1,35 - olijven (ingeslagen bij de ah voor 50ct tijdje geleden) - blikje tonijn, 80 cent - tomaten, half bakje 70 cent lidl beetje olijfolie eroverheen. Het was heerlijk! Als je het wat gevulder wilt dan zou je afgekoelde macaroni kunnen toevoegen, en andere groenten wat je maar in huis hebt: paprika, mais. Je zou ook gebakken kip kunnen toevoegen. zelf een sausje maken van honing mosterd en mayonaise Ik zag ook dat de verse bladspinazie in de aanbieding is, bij de lidl: Geroerbakte spinazie met pijnboompitten, gebakken aardappeltjes erbij, eventueel wat vlees of vegavlees. Aanvullen met tomatensalade of komkommersalade. meestal maak ik dat door er een beetje olijfolie, zout,suiker en azijn bij te doen.
Het is echt bedoeld voor alles, dus ook de extra dingen. De bedoeling is om mijn vaste lasten te betalen, en dan 400,00 'extra' voor alles eromheen per maand
*Quiche gevuld met gebakken ui (en wat kruiden) en dan een beslagje maken van een bakje creme fraiche en 3 a 4 eieren. Voor 1 quiche gebruikte ik zo'n 10 grote uien *Linzensoep met brood en salade *Preistamppot met ei *Couscoussalade met allerlei groenten (veel groenten zijn lekker hierin) en kikkererwten *Spinazie met wat vlees zoals rundergehakt stoven in een klein beetje water, dit afgieten en rijst in dit water koken. Is één van onze favoriete gerechten hier (ik doe er dan wel kruiden bij zoals gember, dille, kerrie en verse koriander) *currygerechten met allerlei restjes groenten en linzen of kikkererwten *Als ik lasagne maak, dan doe ik er bechamelsaus overheen i.p.v kaas indien ik vlees gebruik, maar als ik de bovenkant bestrooi met kaas maak ik het vegetarisch met wat extra groenten *blok tofu kopen bij de toko, supergoedkoop, ik dacht 1,25 ofzo en dat is meer dan genoeg voor 4 personen. Lekker met oosterse gerechten *google eens op seitan maken, dit kan je verwerken in allerlei stoofgerechten, ik maakte het laatst zoals ik ajam pangang zou maken en dat viel erg in de smaak hier. Een vleesvervanger voor nog geen 15 cent per persoon! Dit waren even een paar dingen waar ik op kwam.
Mijn weekmenu is klaar: Zondag soep (prei, kruiden, tomaten, paprika en courgette gekregen van so uit eigen tuin mjum!) Maandag soep met afbakbroodjes Dinsdag boerenkool met rookworst (als het warm is wat anders) Woensdag chicken tonight Donderdag bloemkool met sausje en gehaktballetjes Vrijdag rijst met kidneybonen, mais, chilisaus, prei en paprika Zaterdag sperziebonen sate Zondag ratjetoe Maandag pannenkoeken Mijn boodschappenlijstje gemaakt. Als het goed is moet ik het weer redden met 100 euro en dan 2 pakken luiers en een pak babyvoeding. Man is alleen morgen even thuis deze week dus ookal heb ik donderdag boodschappen gedaan, morgen weer.
Weekmenu voor deze week: Lasagne Roti Geroerbakte spinazie, aardappeltjes en vis Kip, rijst, broccoli Aardappel ovenschotel Rendang vlees. Daarnaast maak ik volgend weekend cheescake .. mm
hmmmm.. ben hier een grote pan linzensoep aan het maken.. een driedubbel recept.. Hier kunnen we ongeveer 5 keer van eten.. was wel eens benieuwd wat het kostte.. dus even een schatting gemaakt.. Olie, zout => 1/20 deel van een fles?, kosten = 25 cent 12 theelepels paprikapoeder => half zakje gekocht bij turk, kosten= 50 cent 12 theelepels gemalen komijnzaad => half zakje gekocht bij turk, kosten= 50 cent Drie grote uien = kosten 30 cent 1 hele knoflook = kosten 35 cent 6 Bouillonblokjes (groente- of kruidenbouillon)= kosten 65 cent 500g rode linzen= kosten 1 euro half pakje roomboter = kosten 60 cent 2 blikjes tomatenpuree = kosten 52 cent 3 aardappels = kosten? 40 cent (schatting) Wortels = half zakje verse wortels = 50 cent Totale kosten zijn ongeveer 6 euro. Daar kunnen we 5 keer van eten met z'n drieën dus kosten van 1,20 per keer. We halen er altijd een turks brood bij om erbij te eten en die kost iets van 1,00.. Totale kosten avondeten voor 3 personen is dus 2,20
Mijn week menu is ook klaar. Maandag- gekookte aardappels met snijbonen en vis Dinsdag- wereld gerecht kofta Woensdag- eet ik op m'n werk en man bij z'n ouders Donderdag- gekookte aardappels met rode kool en vlees Vrijdag- roerbakmie Zaterdag- eet ik op m'n werk en man restje roerbakmie Zondag- verjaardag van m'n vader dus of we eten daar, en anders stukje spinazie taart Maandag- (rest van de) spinazietaart Ik hoef deze week alleen tomaten en een courgette te halen voor de kofta, groente voor in de mie, en geraspte kaas voor in de spinazietaart. En melk en fruit. Mijn eerste week begint daarom denk ik al goed