Het maakt toch niet uit hoe een ander er over denkt, als ie t maar op de een of andere manier geregeld heeft toch? Ik heb nu wel een uitvaart verzekering, omdat ik na het uit elkaar gaan weinig spaargeld meer over had. Nu stukje bij beetje meer, dus hopelijk binnenkort geen verzekering meer nodig. Maar daarvoor dus geen verzekering maar een potje. En ik bewaar dat liever 60 jaar dan dat ik 60 jaar moet betalen En bij ons in de familie is het ook zo dat we dat graag voor een ander betalen. Een soort van, we zorgen voor elkaar. (Wil ik niet mee zeggen dat mensen die dit niet kunnen of willen betalen, niet voor elkaar zorgen, maar bij ons valt t dus onder deze noemer) Mijn ouders hebben wel zelf al gespaard overigens, maar als we daar niet meteen bij kunnen, is dat ook geen probleem. Ik houd er rekening mee dat ik dat mogelijk straks moet betalen (samen met broer en zus) Ts: veel sterkte de komende tijd. Lijkt me moeilijk dat naast dit verdriet dat het met je moeder niet goed gaat, je je ook nog hierom druk moet maken.
Een uitvaartverzekering is na zoveel jaar (25 of zo?) premievrij. Je betaald dus geen 60 jaar aan je uitvaartverzekering.........
Dat is zeer de vraag, ligt aan de voorwaarden. Die van mij zou wel premievrij worden, maar werd elk jaar minder waard. Dat is dus nogal schijn-waardevastheid.
Je kan kiezen uit verschillende opties. Als je 30 jaar betaalt is ie duurder per maand. Je betaald sowieso meer dan het bedrag dan waarvoor je verzekerd bent. Dus ook na 30 jaar iets wegzetten op een spaarrekening heb je een aardig bedrag. En dan is het aan jou vrij te besteden. Wel wat discipline nodig dan. Ik heb bijv. nu ook eentje die geïndexeerd wordt. (Vergeten mensen ook vaak dat de stijging van de uitvaartkosten de inflatiecorrectie overstijgen) ja wel jaarlijks de premie omhoog. Dus zodra ik genoeg voor een basis uitvaart heb gespaard, maak ik de premie die ik nu aan de uitvaartverzekeraar betaal naar m'n spaarrekening over.
en bijverzekeren doen ze helaas niet met iemand die binnen afzienbare tijd...... Ze heeft het geprobeerd te verhogen, maar daar zaten 3 behandelvrije jaren aan vast. Net niet gelukt....
Even voor de mensen die sparen voor hun uitvaart... Ik lees overal over 30 jaar sparen of nog langer voor dat bedrag.... Maare is het met doodgaan nou juist niet zo dat je NIET weet wanneer je het nodig hebt? Wat nou als je morgen iets overkomt, leuk dat je elke maand consequent spaart maar dan heb je toch nog nooit niet genoeg voor een noemenswaardige begrafenis/crematie? Daarnaast verzeker ik mijn kind gewoon gratis mee... als je zelf spaart moet je dus 2x het bedrag sparen...
We hebben er wel even over gehad.. toen kwam ook naar voren dus dat ze niet zo goed verzekerd is. Ze wil geen poespas,geen kerkdienst en ze wil gecremeerd worden. Scheelt dus weer... Vind het nu erg lastig om te beginnen over "de invulling".... Mijn ideeen, (geen bloemstukken, kaarten zelf maken, koffietafel thuis, enz) heb ik nog niet uitgesproken naar haar. Moet daar even een goed moment voor uitkiezen.
Wij betalen 30 jaar voor ons gezin 18 euro per maand en dan zijn we verzekerd voor 13000 euro per persoon. Daarvoor moet ik lang sparen en niet alleen dat maar wat te bedenken van 5 x 13000 daar word de belastingdienst ook vrolijk van
Dat roep ik ook al de hele tijd Maar hier schijnen ze te denken dat ze allemaal echt wel de tijd hebben tot hun 80 e. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop het voor jullie allemaal, maar weet inmiddels helaas wel beter..... Daarbij, wie zegt dat je het geld blijft houden om te sparen? Wie zegt dat je dat geld echt niet eerder aan hoeft te spreken door omstandigheden? Ieder moet het voor zichzelf weten hoor, maar ik gok het er niet op.
Ik spaar niet voor mn begrafenis.. Ik spaar liever voor de toekomst...voor de leuke dingen die ik wil doen als ik leef. Verzekeren lijkt me veel veiliger. Een financiële tegenslag kan je zo maar overkomen, dan heb je je gespaarde geld misschien hard nodig. Alleen heb je dan geen geld meer voor je uitvaart...
Vanaf vandaag niet meer heen en weer naar het ziekenhuis. dus hoop wat tijd te hebben voor die "doe het zelf uitvaart". Ben erg nieuwsgierig...
Natuurlijk..... Maar dan moet wel eerst het huis verkocht worden, of de hypotheek opgehoogd. Wat dus alleen maar kan als het huis overwaarde heeft én je ook voldoende inkomsten hebt om die verhoging mee te nemen in de hypotheek. En dat in een tijd van crisis....... En stel dat ik morgen kom te overlijden, dan zou mijn man of de hypotheek omhoog moeten gooien, of het huis moeten verkopen.....Fijn, als je daar ook nog met 3 kinderen in moet wonen en er extra kosten gemaakt moeten worden voor de opvang van de kinderen, aangezien hij fulltime moet werken om die hogere hypotheek te dragen......Trouwens, zit je op al die poespas aan regelwerk te wachten wanneer je vrouw net overleden is?
Het gaat hier toch niet om jou situatie. Maar om de moeder van TS en als ik het zo lees woont zij alleen.
Ja, en krijgt een uitkering, dus ga ik er voor het gemak van uit dat zij geen koopwoning heeft, maar kan wel natuurlijk, maar verkoop maar eens een huis in deze tijd.
Nou ik zou wel willen weten waar jij verzekerd bent, wauw. Voor 6500 aan premie gegarandeerd het 10-voudige uitgekeerd krijgen. Dat is eigenlijk best een mooie spaarrekening.
Dus je betaalt in totaal in 30 jaar voor 5 personen 6480 euro voor een gegarandeerde uitkering van in totaal 65000 euro? Dat is inderdaad een onwaarschijnlijk rendement.
Hier staat er nu al geld vast op een aparte rekening bij een aparte bank. Genoeg om desnoods 2 (gewone ) begrafenissen te betalen. Daar kom ik al 10 jaar niet aan en wat mij betreft blijft dat zo. Jarenlang bijeengespaard als kind en jongere + een erfenisje van een kinderloze grootoom. Daarnaast heb ik een "courante" spaarrekening bij de bank waar ik mijn zichtrekening heb waar wel maandelijks geld opgaat (de dag nadat mijn loon is gestort - automatische opdracht) en af en toe geld afgaat (grote aankopen, reizen). Wij hebben de laatste 10 jaar zowat alles meegemaakt qua werkloosheid, ziekte, invaliditeit, ... en dat in 't dubbel, dus ik weet wat we financieel aankunnen. Zelfs met beiden tegelijk op invaliditeit en werkloosheid ben ik aan dat eerste "spaarpotje" niet aan geweest.
Dat vind ik netjes, alhoewel jij aangaf dat het in België niet gebruikelijk is om een uitvaartverzekering te nemen. Bovendien heb ik het idee (als ik het fout heb, moet je het zeggen) dat in België mensen momenteel toch echt nog een stuk meer te besteden hebben dan de mensen in Nederland. En dat zal met het spaargedeelte dan ook wel te maken hebben.