Ik heb wel eens gelezen dat echt doorslapen tot een jaar niet bestaat. Uit onderzoek blijkt dat alle kindjes wel eens wakker worden, maar dat de kindjes die volgens ons doorslapen geleerd hebben om zelf weer in slaap te komen. Doorslapen ofwel verder slapen is dus iets wat ze moeten leren. En als ze zo klein zijn hebben ze die nachtvoedingen echt nog wel nodig. Nu boffen we met een meisje die met 2 maanden van 22.00 tot 7.00 al doorsliep, maar ik realiseer me dat dat meer uitzondering is. Ze is nog steeds een 'goede' slaapster. We hoeven er ' s nachts bijna niet uit voor een speentje. We hebben niks getraind. Het ging vanzelf. Het enige wat wij deden is ' s avonds alles donkerder en rustig te houden met een slaapritueel. Je schept wat voorwaarden, maar het is afwachten hoe je kindje dat oppakt.
Daar heb je gelijk in, een kind dat wakker is in de nacht kun je niet dwingen te slapen stil te zijn Als mijn oudste en middelste niet kunnen slapen in de avond kunnen we wel zeggen dat ze stil moeten zijn of even boekje lezen en daarna weer verder proberen te slapen dat kan bij een baby echt nog niet,
Tja, ik slaap dan eigenlijk ook nog niet door haha. Ben zelf meerdere keren per nacht wakker. T scheelt alleen zoveel dat ik er niet per se uit moet.
Meerdere spenen in bed leggen? Dat hielp in ieder geval bij onze zoon. Wij (lees ik ) moesten er ook iedere nacht minimaal 1x uit om het speentje te geven. Hij begon te huilen omdat ie hem kwijt was. Sliep vrijwel altijd direct weer verder zodra hij zijn speen weer had. Nu heeft hij er 5 in z'n bedje liggen, dus hij vindt er altijd wel één en slaapt als een roosje!
Dat bv lichter verteerbaar is dat is gewoon een feit. Ik wilde er alleen maar mee zeggen dat dit zou kunnen verklaren dat de "meeste" bv kindjes meer voedingsmomenten hebben dan fv kindjes. Heb dus niet gezegd dat er geen bv kindjes zijn die wel doorslapen.
Amai gaan we dit nu krijgen...ik geef nog aan dat ik iemand quote....zij zagen dat dus wel zo en vonden het niet nodig een kind elk uur aan te leggen. Het lijkt mij een prima methode aangezien de kindjes met een week of 8 doorsliepen en ze gemiddeld 1,5 jaar bv hebben gekregen.
Mijn quote was niet helemaal duidelijk begrijp ik. Ik reageerde op "Dit verklaard waarom bv vaker een voeding modig hebben", dat is dus niet altijd zo. Ik vind het erg jammer dat men zwart-wit zegt/denkt fv= eerder doorslapen, bv = vaker voeden. Hierin laat je nadelen van bv zien en/of voordelen van fv die onterecht zijn. Ja bij bv moet je in het begin, bij een kindje zo oud als die van ts, vaker aanbieden, maar dat heeft meer te maken met hoeveel melk jij aanmaakt dan hoeveel het kindje kan/wil drinken. Als jouw bv langzamer op gang komt zal je inderdaad vaker moeten voeden, maar niet omdat jouw kindje meer wil drinken dan een fv kindje. Dit is niet alleen naar jou toe.
Ik begrijp dat jullie kindje 3 weken oud is? En dan vraag je al hoe je doorslapen voor elkaar krijgt? De meeste baby's gaan met 12 weken de nacht doorslapen, 5 weken is echt een uitzondering hoor!
Heb zelf ook een jaar mogen voeden dus zou de laatste zijn die de nadelen van bv wil promoten Bedoelde er alleen maar mee te zeggen dat doordat bv lichter verteerbaar is, het logisch is als deze kindjes vaker een voedings moment kunnen hebben als je bijvoorbeeld op verzoek voedt. Dat dit een nadeel is dat maak jij er van. Ik vind het maagje oprekken door grote hoeveelheden flesvoeding te geven een nadeel van t.o.v. bv Maar even weer ontopic want we wijden teveel uit. En straks word ik nog bv mafia genoemd haha en dit was duidelijk niet mijn bedoeling.
Goede tips idd. Hier twee dames die pas laat doorsliepen, maar dan ook de nodige gezondheidsklachten die dwars zaten. Bij de oudste duurde het tot 23 maanden, eer we dat onder controle hadden, (C en huisarts werkten niet echt mee en in eerste instantie dacht ik dat zij het wel zouden weten... ). Maar bij de jongste trokken we dus eerder en harder/vaker aan de bel als ze niet OK was, en hadden we alles veel eerder onder controle. Zij sliep voor het eerst de hele nacht door toen ze bijna 11 maanden was. Daarna helaas nog een hele rits aan gedoe gehad, maar de korte periodes dat ze tussendoor even goed in haar vel zat, sliep ze wel elke keer de nachten dan weer door. Door de goede periode van bijna 2 weken toen ze bijna 11 was, waren we vanaf toen wel van de nachtvoedingen af, wat een hoop heeft gescheeld, (oudste kreeg tot 23 maanden nachtvoedingen, enige manier om haar vrij snel weer in slaap te krijgen). Het verbaast me dus vaak wel om te lezen dat gezonde kindjes nog zo lang voedingen krijgen en zo vaak wakker worden 's nachts en ik denk dat de tips die Cygnet geeft daardoor ws erg nuttig zijn
Dat wordt voortdurend geroepen: BV is lichter verteerbaar en dus komen ze vaker voor een voeding. En bij KV wordt het maagje uitgerekt. Het grappige is: onze oudste kreeg tot 26 maanden BV en dronk al toen mijn verlof over was 200 cc per voeding, (want dat was ook wat ik kolfde. Mogelijk dus dat ze live zelfs nog iets meer per voeding dronk!). Jongste kreeg KV en regelde veel kleinere voedingen. Heeft nu ze twee jaar is nog nooit grotere flessen gedronken dan 150+5, en zit daar eigenlijk pas op zo ergens rond haar eerste verjaardag... Zwaarder verteerbaar is in dit geval geen verklaring, want ze kreeg en krijgt nutramigen LGG, wat dus behoorlijk licht verteerbaar is... Ik denk dus wel dat kinderen zelf sturen in hoeveel ze drinken, maar dat wil dus beslist niet automatisch zeggen dat BV-kindjes altijd minder en vaker drinken en dat je met KV altijd het maagje oprekt: ook dan stopt een kind meestal echt wel als het niet meer hoeft.
Doorslapen heeft voor een groot deel met temperament te maken. Zolang de externe factoren (niet te warm, niet te koud, geen pijn, geborgen gevoel, niet te veel licht, geen honger, geen vieze/volle luier) in orde zijn, is het een kwestie van afwachten. 5 Weken is nog wel erg jong voor doorslapen. Je hoort het wel eens en de moeders van die kindjes komen dan ook overgelukkig hier melden dat hun kleintje al doorslaapt, maar het komt bij lange na niet zo vaak voor als je zou denken. Ik vind het niet helemaal correct om hier een discussie over kv/bv van te maken, want we gaan daarmee wel heel ver off topic.
Dit klopt inderdaad. Verder is het absoluut niet zo dat alleen fv-baby's gestimuleerd worden om hun voeding 'leeg' te drinken. In veel gevallen worden de baby's juist als de remedie gezien bij opkomende borstontstekingen of overproductie bij de moeder. Dan wordt ook alles op alles gezet om de baby zoveel mogelijk te laten drinken per keer, zodat de borsten worden leeggedronken. Als we het hebben over het oprekken van de maag zie ik geen verschil tussen het stimuleren van een baby om pet se wakker te blijven en meer en langer te drinken aan de borst tov dezelfde stimulering aan de fles.
Als er een antwoord zou zijn op de vraag "hoe krijg je het voor elkaar dat een kind doorslaapt 's nachts", zou dat denk ik al langggg bekend zijn hahahahaha Maar helaas zijn het kleine mensjes, en geen machines die geprogrammeerd kunnen worden... Maar als ik toch iets gemist zou hebben... LAAT HET ME WETEN!!! LOL
Mijn kleine is 10 weken en slaapt nog niet door , vervelend maar als hij geen behoefte meer geeft aan eten snachts zal hij uiteindelijk wel doorslapen .
Tja mijn dochter is nu 19 maanden en slaapt heel af en toe, lees 1x in de 3/4 weken, een nachtje door. Het is inderdaad zwaar maar ja het hoort erbij vind ik.
mijn zoon van 19mnd slaapt niet door. Maar zwaar vind ik het niet hoor Ik slaap zelf soms wel door, maar dan verteld man dat ik wel gevoed heb
.... Het is inderdaad een kwestie van geluk. Of pech dus. Een van mijn kinderen sliep vanaf de geboorte al zes uur en een stuk. Een andere sliep pas met acht maanden langer dan drie uur aan een stuk. En toen was ik heeeeel moe. Waarschijnlijk kwam de omslag bij haar wel door de vaste voeding.