Dat is niet altijd waar. Hier zijn veel mensen ontslagen en er werken nu veel Polen. De mensen die ontslagen zijn wilden hier nog heel graag werken...
De woningbouw vraagt aan iemand met een uitkering echt niet ineens minder huur dan aan een werkend persoon.
Jep, mijn vader ook. Ook voor hetzelfde loon, want werk vanuit werk vinden is een stuk makkelijker. Maar helaas, het minimum loon willen ze hem niet betalen.
Nee, maar je krijgt wel huurtoeslag, die een werkend persoon niet krijgt (behalve zoals Umm aangeeft, als je minimum loon krijgt).
Je krijgt ook als werkend persoon met geen minimumloon huurtoeslag en zorgtoeslag hoor. Je mag samen zo'n 29.000 euro in het jaar verdienen en dan kom je nog in aanmerking voor huurtoeslag.
Dat is onder modaal inkomen. En als je 29.000 per jaar verdient, zal je toeslag wss minimaal zijn. Althans ik ga er voor het gemak vanuit dat de toeslag (net als andere toeslagen) inkomensgerelateerd is. Daarbij volgens mij vragen sommige wooncorporaties huren op basis van inkomens (dus hogere inkomens = hogere huren).
Dit is niet waar ik ben mijn baan kwijt omdat de polen goedkoper zijn daarbij kwam dat er in het bedrijf waar ik werkte 5 nederlanders werkte en de rest was pool kijk maar eens in de bouw en op de vrachtwagens enz
Onder modaal is toch niet hetzelfde als minimuminkomen wat jij noemde? Tenminste onder modaal is niet meteen minimuminkomen, zit nog best een verschil tussen. Werkende mensen krijgen dus wel degelijk ook allerlei toeslagen. Weet dat je zo rond de 75 euro per maand (toch weer 900 per jaar) zit met die 29.000 als inkomen en dat gaat inderdaad heel hard omhoog bij een iets lager inkomen. Mag je daarnaast ook nog zo'n 40.000 spaargeld voor hebben.
Nee maar wanneer je modaal verdient mag je niet eens huren bij de woningbouw en kom je met een enorm hoge huur in de particuliere sector te zitten waar je sowieso geen toeslag voor krijgt. We betalen nu aan kale huur 1000 euro voor een 1 gezinswoning, voorheen 800 voor een flat (en dat is echt geen uitzondering). En betalen bijv ruim 100 euro voor de psz in tegenstelling tot de mensen in de bijstand die 10 euro kwijt zijn.
Hier mag je boven de 38.000 per jaar niet in sociale huurwoning wonen. Is toch best weer wat boven het modale inkomen. Bij psz betaalt hier iedereen naar draagkracht: bijstand 30,-, daarna 45, 60, 75 en zo verder omhoog. Dus dat is niet zo stellig te benoemen allemaal als zijnde feiten die landelijk gelden.
Dat is ook heel krom, maar iemand die bijstand heeft betaalt niet minder huur dan iemand met een laag inkomen. Overigens klopt het niet dat je geen huurtoeslag krijgt wanneer je particulier huurt. Het ligt alleen aan het bedrag.
Ik heb nog geen particuliere verhuurder gezien die huren tot de maximumhuur heeft hoor. Dus ja, het klopt, je krijgt het ook als je particulier huurt, zolang je maar niet meer dan 699 aan huur hebt. en de huren liggen in de particulieren sector vele maken hoger
Dat is zo, in de praktijk kan je bijna geen particulier huurhuis vinden onder dat bedrag. De woningbouw hier verhuurt ook particulier, dus dezelfde huizen maar dan duurder, zonder wachtlijst. Voor een oud klein flatje betaal je dan een hoog bedrag net onder de huurtoeslaggrebs, 650 euro ofzo (maar omdat dit zonder wachtlijst is wordt er toch best veel van verhuurd).
Tussen de 34.000 en 38.000 zijn maar 10% van de woningen beschikbaar. Bruto modaal inkomen is overigens 32500. Dus zoveel scheelt het niet.
6000 euro is 500 euro per maand(!), vind ik een gigantisch bedrag haha vandaar dat ik het had over een aanzienlijk groot verschil met modaal inkomen
Bruto dan he ... want hoe meer je verdient, hoe meer belasting je betaald Ter illustratie - als je minimum loon verdient, dan betaal je aan loonbelasting iets van 195 euro. Als je 29.000 (de huurgrens dus) bruto verdient, dan betaal je ruim 450 euro loonbelasting.