Hier hetzelfde behalve dan dat ik het deeg in de keukenmixer kneed. @Hier; ons hele huis staat nog op zijn kop, de heren (man en schoonvader) moeten nog de gang leggen en dan moet alles nog op zijn plek dus ik ga zo een frietje met snack maken. Vanavond fruit als toetje. Moet kunnen voor een keer.
Vraag: bij de ah is nu kaas in de aanbieding. Is dat goedkoper dan gewone huismerk kaas van de Hoogvliet? Edit: al uitgezocht. Wel gevaarlijk om alleen even kaas te gaan halen.
Hier ook een week menuutje samen gesteld; Woensdag; man eet rode bieten met aardappels en speklap. Zoontje en ik bij mijn ouders Donderdag: man eet shoarma, zoontje en ik bij mijn ouders Vrijdag: stoofpeertjes met aardappels en vlees Zaterdag: stoofpotje smet aardappels en vis Zondag: soep met brood Maandag: spinazie met ei, aardappels en vlees Dinsdag: pasta Vrijdag ga ik boodschappen halen, zijn weinig nodig deze week gelukkig. Net 3 flessen theissera ranja gratis gekregen omdat de kassa een andere prijs aangaf.. Bedankt jumbo 😃😃
hoi, ik ben toch wel naar de kinderboerderij gegaan, het bleef droog en het gras was ook droog dus er kon naar hartelust gekropen worden Brood bakken vind ik ook zo leuk, vooral omdat het nu steeds lukt sinds ik niet meer met de broodbakmachine bak. Ik gooi alle ingrediënten voor 2 broden in de keukenmachine, die kneed alles doorelkaar. ik heb wel een broodbakmachine gehad maar de antiaanbaklaag laat los en dus gebruik ik hem niet meer. vanavond dubbeltje op zijn kant kijken, altijd leuk.
Wanneer dit met een 'gewoon' broodbakblik gebeurt moet je 'm even inbranden (= even in een heel hete oven laten bakken), misschien dat dit met een bbm ook kan?
Haha, ik heb hier een lekker recept van Turkse linzensoep.. Nodig: Olie 4 theelepels paprikapoeder 4 theelepels gemalen komijnzaad 1 theelepel peper (zwarte) Een grote ui, fijn snijden (hoeft niet erg klein, alles wordt gepureerd) 2 teentjes look 1 wortel (in stukjes snijden) Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon) 225g rode linzen (goed wassen!) Eetlepel salça = paprika puree maar tomatenpuree is ook prima 1l gekookt water evt om het pittig te maken een rood pepertje. Staafmixer Bereiding: In een soeppan wat (olijf)olie verwarmen en de ui aanbakken. Als de ui glazig is de knoflook erbij, even mee bakken. (Evt rode pepertje ook mee bakken nu) Dan mag de wortel erbij. Nu mag het gekookt water erbij en daarna gooi ik alles erin, de kruiden, bouillonblokjes, puree, linzen. goed roeren en op een laag vuurtje een uur zachtjes laten koken. Regelmatig doorroeren! Na een uur maak je alles fijn met de staafmixer, en dan kan je genieten. Lekker met wat citroen en een turks brood
Linzensoep maak ik iedere keer anders, gewoon met wat ik in huis heb. Je kan het ook neutraal houden qua kruiden of het juist kruidig maken.
geen idee hij was al tweedehands dus hij was al gebruikt en heet geworden. Toch mislukt mijn brood niet meer sinds ik het in de oven maak en toen ik met de broodbakker bakte, ging het wel eens mis. Kinderbijslag vandaag! altijd fijn
Ohja hihi helemaal vergeten, thanks voor de reminder! Ga binnenkort is opzoek naar goede, stevige schoenen aangezien onze dame langs de tafel begint te lopen.
Dat las ik idd ook op het blog van Teunie! Bijna iedere fanatieke thuisbakker stapt op een gegeven moment gewoon op de oven over. Mocht ik ooit een bbm in m'n bezit hebben dan zal ik dat ook echt alleen gebruiken om mee te kneden. No way dat ik in zo'n ding ga bakken, krijgt het ook nog eens de vorm van een mislukt flatgebouw.
scapino heeft alle 2de schoenen voor 1 euro! @Islah, haha ja het is een hele gekke vorm inderdaad. En zo`n gat onderin...
Ik zag het net in mijn inbox, het is alleen vandaag en ook online! maar ik heb geen schoenen meer nodig.