Ik denk: tanden en kiezen! Vooral die laatsten kunnen lang broeien zonder dat je iets ziet. Wij hadden dat met 2e zoon. 3,5 maand lang. Meerdere keren per nacht gaan rijden om hem weer in slaap te krijgen en weer over te kunnen hevelen. Vanaf 11 maanden tot 14,5 ongeveer. Sjezus wat had hij (en dus wij) daar een last van. Heeft er toen iets van 13 gekregen in die tijd. En opeens.. Was het over. Liggen is dan echt ontzettend pijnlijk, ook als je bij mama ligt. En als er ook gegrepen wordt naar de oortjes, zou ik een oorontsteking uit laten sluiten door een KNO-arts, en dan vervolgens me erbij neerleggen en wachten tot die krengen door zijn. En tja, wij waren na 2 maanden zover om een keer met hem te gaan rijden midden in de nacht, en toen dat bleek te werken hebben we dat nog vaak gedaan de laatste 1,5 maand. Alles om maar wat meer slaap te krijgen. Dus dat zou je kunnen doen om te kijken of hij dan wel slaapt. Dan is de kans wel groot dat het toch iets te maken heeft met druk op de oortjes, al dan niet door tanden/kiezen.
Tanden en kiezen denk ik momenteel zelf niet meer aan omdat het bij ons het meest te herkennen is aan de diarree en rode wangen en opgezet tandvlees en dat heeft ze nu niet, wat natuurlijk niet uitsluit dat het niet zo is want elk kind is anders natuurlijk We hebben zojuist wel de huisarts gebeld we kunnen dinsdagochtend om 08.40 terecht Autorijden hebben we ook al een keer gedaan maar daar werd ze alleen maar vrolijk van en na een uur rijden sliep ze nog niet
Gefeliciteerd met je dochter. Ik zou zeker ff de oortjes laten checken. Wij hadden ook enkele maanden dat de nachten slecht waren. Ze had continu oorontsteking. Toen ze net een jaar was heeft ze buisjes gekregen en toen ging het perfect . Ze zat overigens nooit aan haar oren te trekken of in te wroeten. Probeer anders ook is s nachts een zetpilletje als ze zo huilt. Vorige maand had onze kleine plots een paar nachten waarin ze een paar uur huilde. Ik gaf een zetpil en binnen 5 minuten stil.
Ja, dat kan helaas. Onze jongste greep ook al weken naar de oortjes, en wij maar denken dat het tandjes waren. Niet dus Toen ik eindelijk naar de huisarts ging, had ze ws al weken oorontsteking, (want de maanden daarna ook wekelijks oor- of keelontsteking, ondanks de AB). Ik zou dus echt even laten checken. Heb je al wel eens geprobeerd hoe de nacht verloopt als je een zetpil geeft? Verder zou het verlatingsangst kunnen zijn, evt versterkt door oorpijn. Sommige kinderen laten zich prima begeleiden door troosten en weer terugleggen in bed, voor andere kinderen werkt dat totaal niet. Gezien het aanhoudende krijsen en zo overstuur zijn dat ze compleet onder het snot zit, (wat mij betreft wel een signaal dat er qua oren iets niet goed zit, als ze zoveel snot heeft!), zou ik 'r bij je houden. Heel vermoeiend, maar een kind dat in de verlatingsangst tegen heug en meug gedwongen wordt alleen te zijn, misschien zelfs met pijn erbij, daar ga je uiteindelijk veel langer last van hebben. Hier is de ervaring dat zodra de klachten over zijn, het slapen dan ook gewoon weer normaal verloopt en ze wel in eigen bed slapen weer
Verder voor de zekerheid misschien even bedje ophogen en alvast beginnen met een zoutoplossing te sprayen: als dat naast de zetpil verbetering geeft, is denk ik wel duidelijk dat het de oren zijn.
Met paracetamol naar bed hebben we nog niet gedaan, dat zouden we inderdaad kunnen proberen... Maar stel.... Het helpt... Lijkt me niet de bedoeling dat we dat elke avond voor het slapen gaan geven toch ? En hoe kun je een bedje het beste ophogen ? Voor de snottebellen douchen we haar elke avond zodat het lekker los komt en ze met een "lege" neus kan gaan slapen. Alles even lekker los stomen
Wij hadden een paar grote houten blokken met een sleuf erin waarin de poten van het bed klem zaten. Zo kon het bedje nooit wegglijden.
Even een hersenspinsel; Stel het is niks lichamelijks, maar een gewoonte die ze ontwikkeld heeft..ik lees wel eens van zulke kindjes, die slapen vaak bij oma als engeltjes, want het is uit de omgeving gehaald. Je zou eens kunnen proberen wat er gebeurd als je je kleine uit logeren stuurt??
Ik herken het helemaal! Wij wisten het ook niet meer, we zijn weken lang nachten in de weer geweest! Wat helpt is elkaar aflossen. Gelukkig putte onze dochter wel troost uit een flesje in de nacht ook al was ze daarvan af. We hebben ze nooit bij ons in bed genomen we troostten haar zoveel mogelijk in haar bedje of als ze echt hysterisch was, even rondlopen in de kamer. Heeft weken geduurd! We kunnen alleen maar raden naar de oorzaak, maar ik vermoed sterk kiezen en dat ze daarbij ook last van haar oortjes had dankzij het doorkomen van die kiezen. Dus het enige wat ik kan zeggen is; heb geduld, ook deze fase, hoe moeilijk ook, gaat weer over! Onze dochter slaapt na die verschrikkelijke weken prima door in de nacht! Veel sterkte, en als je het echt niet vertrouwd, schroom niet om naar de arts te gaan! Jullie kennen je dochtertje het beste om in te schatten of dat nodig is...
Nee, maar als paracetamol helpt, weet je dus dat de oorzaak pijn is. Als er dan na uitgebreid onderzoek niets te vinden is (en het bijvoorbeeld misschien toch om tandjes en kiezen gaat), zou ik zonder gewetensbezwaren een paar weken lang 's avonds paracetamol geven. Niet slapen en pijn lijden is denk ik slechter voor je lijf dan paracetamol, zolang je niet overdoseert.
Zolang ze pijn heeft, geef je paracetamol. Onze jongste heeft door alle oorontstekingen 6 maanden achter elkaar 3-4 keer per dag een zetpil gehad. Nee, dat verdient niet de voorkeur, maar ja: het is beter dan je kind pijn laten lijden, (want een oorontsteking doet echt heel veel pijn!). Als je nu al elke avond moet stomen, dan durf ik er mijn totale vermogen wel op te zetten dat het de oren zijn. Meld dat dinsdag vooral even bij de huisarts en vraag eigenlijk gelijk even om een verwijzing KNO! Bedje ophogen doe je bij voorkeur bij de poten, zodat ze ook echt helemaal schuin liggen en het matras niet gebogen komt te liggen. Stapel boeken, een paar dikke balken, dat soort dingen: wat je maar hebt waar het bedje goed stevig op staat, zonder dat het eraf valt.
Ik zou toch ook even proberen het bedje schuin te zetten (boeken onder de poten van het hoofdeinde) en paracetamol geven (slaapt ze daar beter op weet je dat ze toch ergens pijn heeft) Tanden/kiezen (denk dat het om de kiezen gaat) doorkomen duurt even (ook al zie je nog geen tekenen) en voelt (zo legde mijn huisarts uit) als een stevige oorpijn. Daarbij schrijf je dat ze last heeft van snot (je stoomt met haar), ik ben op dit moment ook giga verkouden, heb nog nooit last gehad van mijn oren en wat denk je, heb dus nu ook oorpijn. Als uit alles blijkt dat het toch een gewoonte is dat zich ontwikkeld heeft, tja heel raar maar wat hier hielp was uitleggen waarom we allemaal ons eigen bed slapen, dat ik de deuren open liet zodat ik haar altijd kon horen en dat ze niet hoefde te huilen maar gewoon mama mocht roepen.
Onze middelste heeft sinds ze 2 is veel oorproblemen, vaak oorontsteking en antibiotica gehad ook vaak snotneus ze moet volgende maand weer opnieuw de neusamandelen laten knippen Dus wat dat betreft zou ze haar zus " achterna" kunnen gaan Maar als het de oren zijn reageerd ze echt compleet anders dan haar zus Ik ga vannacht jullie tips eens toepassen Er uit gaan voor haar vind ik geen probleem Ook al is het 2/3 keer per nacht .. Als ze maar weer in slaap valt Mijn oudste werd 7 keer per nacht wakker maar die wou dan de speen, dat wil onze dochter niet ook werd hij altijd om 5 uur in ochtend wakker maar dat was mijn eerste dus ik kon altijd weer naar bed
Ik zou haar overdag vaker laten slapen, zodat ze in ieder geval uit die vermoeidheid komt. Als ze zo'n korte nacht maakt en om 6.00 uur alweer wakker is, zou ik haar niet pas om 11.30 uur op bed leggen, maar bv. om 9.30 uur en dan 's middags nog weer even een slaapje van bv. 15.00 - 16.00. Het kan ook best zijn dat ze door oververmoeidheid zo slecht slaapt. Je zit zo in een vicieuze cirkel. Sterkte en succes!
Ja dat doen we ook maar dan is het weer krijsen, om half 12 is het mopperen maar met 3 minuten wel vertrokken
hier beide meiden ook orenklantjes en beiden toch weer heel verschillend. Jongste heeft veel vaker oorontstekingen gehad en moest uiteindelijk de keelamandelen er ook uit, maar sliep wel beter dan de oudste. Ook wel omdat we het meer herkenden en vanuit onze ervaring met de oudste wel wisten dat ze niet voor niets wakker worden 's nachts, en meer zijn gaan meebewegen: samen slapen, (slapen in de) draagdoek, enz enz. Succes! Met alle info die je nu geeft, zou het me echt compleet verbazen als het de oren niet zijn!
Mocht het niets zijn wat hierboven beschreven is, dan kan je junior sleepz slaapdruppels proberen, schijnt dat het helpt. Sterkte!
Dinsdag heb ik een afspraak bij de huisarts om haar oortjes na te laten kijken. In de draagdoek ( eigenlijk ergonomische draagzak) doe ik elke dag met haar als ik met de honden ga wandelen of als de kinderen een stukje willen fietsen loop ik erachter aan met de draagzak
TO ik wil je topic niet pikken maar heb een vraag over de oortjes. Mijn dochter grijpt naar haar oortjes al ze moe is maar ook als ze aan het drinken is of vlak voor poepen Ik heb haar oortjes al een paar keer door HA en KA na laten kijken maar die kunnen niks vinden.