Frustratie OHRA!!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Drieka, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Pfff ben echt wel kwaad dus moet het eventjes kwijt!!!

    Mijn man is afgelopen 15 Januari (dus bijna 9 maanden geleden!) geopereerd, zijn slijmbeurs in zijn elleboog moest verwijderd worden want het was zo ontstoken en pijnlijk dat er geen andere optie was helaas.

    Nou ja, erg vervelend maar niks aan te doen, is geholpen en alles was verder prima, hij is goed opgeknapt en heeft nergens last van, we hadden in de polis gekeken en ziekenhuisopname zou vergoed worden.

    Krijg ik net een brief van OHRA dat hij 347 Euro eigen risico moet betalen!! Hij krijgt maar een deel van de operatie vergoedt!
    Altijd leuk zo'n brief op zaterdag als je bij OHRA niemand kan bereiken, dus maandag maar bellen want dan staat er ook heel erg leuk in de brief dat ze dat 20 Oktober incasseren!! Nou mooi niet dus, dat ze maar een termijnregeling maken want ik ga dat never nooit in een keer betalen!
    Als zij na 9 maanden aankomen dan wachten ze ook maar minimaal 6 maanden voordat ze het totale bedrag hebben!

    Verleden jaar ook al zo'n gedoe bij OHRA, mijn man heeft ontzettend veel moedervlekken, niet zo leuk of mooi maar ja, het is niet anders.
    Verleden jaar waren er 5 die begonnen te jeuken en anders eruit zagen, die zijn toen verwijderd om te voorkomen dat het zou veranderen in iets kwaadaardigs.
    Kregen we ook een rekening van 350 Euro van OHRA want het zou een cosmetische ingreep zijn om mijn man mooier te maken!!!
    Ik gebeld en uitgelegd dat mijn man echt honderden kleine moedervlekjes heeft en dat deze 5 wel verwijderd moesten worden om het risico te verkleinen dat het kwaadaardig zou worden, OHRA bleef voet bij stuk houden dat het gewoon cosmetisch was en we moesten betalen!!

    Nu ben ik er helemaal klaar mee (en mijn man ook), we betalen deze shit wel maar vanaf volgend jaar is hij daar niet meer verzekerd, is toch gewoon triest!!!

    Ik wilde het gewoon eventjes kwijt, lucht in elk geval op :D
     
  2. an12

    an12 Actief lid

    3 dec 2011
    487
    0
    16
    Vrouw
    huismama
    overijssel
    Belachelijk he dat ze daar zo laat mee aan komen zetten. Ik zit bij unive, en het precies hetzelfde. Ik kreeg deze maand trouwens wel een brief waar in stond dat ze met de geboorte van mijn dochter (bijna 2jaar terug nu) een foutje hadden gemaakt en het toen onnodig van de eigen risico hebben gehaald. Dat geld kreeg ik nog terug.
    Over menzis hoor ik trouwens ook veel goeie verhalen..succes ermee!!
     
  3. girlwithredhair

    girlwithredhair Actief lid

    9 mrt 2013
    260
    0
    0
    013
  4. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Dat ligt niet aan de zorgverzekering. Een ziekenhuis declareert altijd als de DBC geslotrn is. Zodra zij de nota aanleveren bij OHRA dan kunnen zij het pas verwerken.
     
  5. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Klopt maar ik ben verzekerd bij Agis en moet helaas regelmatig naar specialisten in het ziekenhuis door mijn lichamelijke beperkingen en dat is ook vaak eigen risico (is geen operatie trouwens) maar daar krijg ik na maximaal 3 en heel soms 4 maanden de rekening van! Dat vind ik al best lang maar goed, kan ik nog mee leven. Dus bij OHRA na 9 maanden vind ik gewoon te gek voor woorden.
     
  6. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Eigen risico is geen probleem, dat ben ik elk jaar kwijt met mijn medicatie en mijn afspraken bij specialisten.
    Het gaat mij erom dat die operatie zogenaamd vergoed werd en dan ineens wel moet je je eigen risico betalen en verleden jaar bij het verwijderen van de moedervlekken ook omdat OHRA vond dat het iets cosmetisch was, wat dus zeker niet aan de orde was.

    Terwijl ik bij Agis niks van mijn eigen risico hoef te betalen bij operaties en pijnblokkades.
    Aangezien ik volgend jaar toch een gezinspolis moet pakken omdat ik volgend jaar ga bevallen denk ik dat we maar kijken of mijn man erbij verzekerd kan worden, op dat gebied bevalt Agis me toch beter.
     
  7. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Dat is heel erg netjes dat je dat geld terug gestort kreeg, zo hoort het ook!
     
  8. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Voor ziekenhuis opname/behandeling/consult ofzo, is het toch algemeen bekend dat je daar eerst je eigen risico voor moet betalen.

    Mijn Blindedarm is in.april verwijderd ook rekening van Menzis gehad voor eigen risico.

    Dat het pas na 9 maand. komt. Kan ook aan het ziekenhuis liggen, als zij pas laat declareren kan een zorgverzekeraar daar weinig aan doen.
     
  9. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Ik denk dat het ziekenhuis erg laat is met declareren, daar kan OHRA niets aan doen. Je kunt eventueel de factuur inkijken (ik heb MijnCZ en dus altijd kopieen van de facturen, ook die direct naar CZ zijn gestuurd), dan kan je zien wanneer het ziekenhuis de factuur heeft opgestuurd.
     
  10. girlwithredhair

    girlwithredhair Actief lid

    9 mrt 2013
    260
    0
    0
    013
    Maar eigen risico en het feit dat een operatie vergoed wordt zijn toch 2 verschillende dingen? De operatie wordt vergoed, alleen is bepaald dat de eerste €360,- door jezelf betaald moet worden. Het resterende bedrag wordt wel degelijk vergoed.
     
  11. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Nee ik betaal niet maandelijks een bedrag, ik krijg ook gewoon na 3 maximaal 4 maanden van Agis een rekening en een bedrag wat ik dan moet betalen van mijn eigen risico. Toevallig wordt maandag de laatste 222 Euro van mijn eigen risico geïncasseerd.
    Maar krijg elk kwartaal in principe een pijnblokkade in het ziekenhuis, en daar hoef ik nooit iets voor te betalen van mijn eigen risico en dat is ook een dagopname in het ziekenhuis.
    Vandaar dat ik het gewoon allemaal erg dubbel vindt.
    Het is gewoon frustrerend want we hebben de laatste 2 maanden zoveel financiële tegenslagen gehad dat ik er echt klaar mee ben, juist nu er een kindje op komst is kunnen we dit echt niet gebruiken allemaal!
     
  12. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Ja als mijn man vanavond van zijn werk thuis komt gaat hij dat ook nakijken want ik weet de inlog gegevens van die site niet :D
     
  13. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Ik zit ook bij de Ohra. Ben eigenlijk heel erg tevreden.
    Natuurlijk wordt de operatie van je man vergoed, maar het eigen risico betaalt iedereen! Dus dat is helemaal niet gek dat je dat nu moet betalen.
    En idd je krijgt nu in het wknd een brief dus kun je niets doen. Is bij veel instanties zo, heel irritant.
    En dat incasseren: ik heb daarover gebeld want ik vond dat ook zeer onprettig. Bijvoorbeeld net een paar dagen voor je salaris gestort zou worden en toen hebben ze bij mij de automatische incasso opgeheven. Als ik iets moet betalen (betaal mijn risico in termijnen) krijg ik netjes een brief met een aangehechte acceptgiro en 14 dagen de tijd om te betalen. Ideaal!

    Ik heb laatst nog de rekening gekregen van de combinatietest die we zelf moesten betalen. Uitgevoerd twee jaar geleden in aug 2012... kan de Ohra niets aan doen maar het zh heeft het zo laat pas ingediend...
     
  14. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Volgens mij begrijp je niet hoe vergoedingen geregeld zijn.

    ALLE afspraken/operaties/ etc in het ziekenhuis betaal je eerst je eigen risico. (Enkele uitzonderingen daargelaten) dus cosmetisch of medisch maakt geen zak uit. Die operatie van je man kostte duizenden euro's, dat wordt vergoed minus je eigen risico. Dat is standaard bij IEDERE Zorgverzekering.

    Dat ohra nu pas declareert komt wrs door late indiening van het ziekenhuis wat veel vaker voorkomt.

    Maar jullie hadden moeten weten dat deze rekening zou komen. Ik heb 3 mnd terug een operatie van 10.000 euro gehad en dat heeft me ook 360 euro gekost. Zoals dat bij iedereen en bij iedere operatie het geval is.
     
  15. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Ja dat kan. Het is afhankelijk van het DBC. Je kan zelfs een jaar later nog wel een rekening ontvangen. Dan ligt het probleem nog niet bij de zorgverzekeraar, maar bij het ziekenhuis.
     
  16. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Precies. Ik heb vorige maand nog eigen risico betaald van een onderzoek van april vorig jaar.
     
  17. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ja dat het eigen risico zo laat komt is wel een beetje zuur ja. En dat Ohra je dan blijkbaar verkeerd informeert ook. Mochten jullie veel medische kosten hebben dan zou ik elke maand 1/12e van het eigen risico opzij zetten. Dan is het ook niet zo'n grote uitgave ineens. En anders zou je nu het eigen risico ook vast in termijnen mogen terugbetalen lijkt me.
     
  18. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.644
    7.429
    113
    Vrouw

    dit dus. je bent boos op de verkeerde. dat eigen risico was je hoe dan ook kwijt geweest. maakt niet uit bij wie je verzekerd bent. je bent het kwijt. bij ELKE operatie. ook als het iets is wat levensbedreigend is of whatever. dus ook als die ene operatie niet als cosmetisch was afgestempeld, je was het sowieso kwijt. de rest van de operatiekosten zijn wel vergoed door de verzekering. dat je die rekening zo laat krijgt, ligt aan het ziekenhuis die de rekening verstuurd. en dan nog, een verzekering mag je na een jaar nog een rekening sturen. daar moet je gewoon altijd rekening mee houden.
    sowieso moet je altijd rekening houden met je eigen risico. zet bijvoorbeeld maandelijks (een deel) van je eigen risico apart, krijg je dan een rekening dan kan je het in 1 x of in delen, af betalen. ik heb mijn eigen risico apart op een rekening staan. vorig jaar was ik geen eigen risico kwijt en dat geld wat ik daarmee "bespaard" heb, heb ik apart gezet. zo kom je niet voor verrassingen te staan.
     
  19. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ik snap dat het zuur is, maar je had dus ook al 9 maanden kunnen weten dat ie rekening eraan zou komen...ook al is het nu pas; komen doet ie, en je had er rekening mee kunnen houden.
    Is bij iedereen zo, hier ook (VGZ) en ook in september pas de rekening gepresenteerd.
     
  20. Queen

    Queen Fanatiek lid

    11 aug 2010
    1.066
    251
    83
    Je kon inderdaad weten dat dat eigen risico betaald moest worden dus dat had je kunnen sparen.
    En als Agis zooo geweldig is en OHRA zooo slecht, waarom is je man dan niet allang overgestapt?
     

Deel Deze Pagina