kinder tablet

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door moesje1, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moesje1

    moesje1 Bekend lid

    18 dec 2013
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik wil graag voor mijn dochter haar verjaardag een kindertablet aanschaffen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer!
    Ik dacht zelf aan de kurio7 (die is nu bij de bartsmit in de aanbieding voor 100 euro en dit is ook echt de max wat ik er aan wil uitgeven) maar nu las ik na wat googelen best veel negatieve resenties.
    Zo zou de batterij heel snel leeg zijn, de touchscreen niet altijd goed werken, makkelijk stuk gaan en er zouden weinig spelletjes geschikt zijn voor onder de 8 of alleen engels talig?

    Wie heeft er ervaring met een kindertablet (welke dan ook) en kan mij goede tips geven over welke goed en betaalbaar is??

    Alvast bedankt.
     
  2. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Wij hebben de leap pad ... erg tevreden over.
     
  3. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    Wij willen er 1 geven voor sinterklaas dus lees even mee...
     
  4. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Mijn kind gaat het slecht krijgen vrees ik... Ik vind nog steeds dat kinderen horen te spelen, en dan niet op een tablet. Ik denk dat de mijne er pas 1 gaat krijgen zodra het echt huiswerk en dergelijke krijgt. (Misschien zelfs dan niet.) Eerder mag het vast wel eens op onze tablet, maar geen eigen tablet.

    (Hoor teveel over (dikke) kinderen van 2, 3, 4 die alleen nog maar op de tablet zitten)
     
  5. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    J heeft een ipad. Hiervoor een goedkopere gekocht. Was echt niets. Langzaam, liep vaak vast en scherm wat niet lekker reageerde.

    Ben echt geen fan van apple maar die ipad is perfect. Makkelijke besturing en lekker snel.

    In mijn geval was goedkoop duurkoop.
     
  6. moesje1

    moesje1 Bekend lid

    18 dec 2013
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik snap je punt en dit was mijn mening ook.
    Alleen krijgen kids op school niets anders mee dan computers en tablets ed.
    Ook krijg je vaak brieven van school mee met welke spelletjes goed aansluiten op de ontwikkeling en thema's.
    Onze dochter word 5 en wij maken de afspraak thuis max half uurtje per dag en alleen de spelletjes waar ze iets van leert.
    Verder wil ik hem graag hebben voor onderweg in de auto, aangezien we regelmatig familie bezoeken die anderhalf uur verder op wonen.
    Gelukkig hebben wij ook echt buitenspeel kinderen, dus weet zeker dat dit geen probleem gaat vormen.
     
  7. stampertje

    stampertje Fanatiek lid

    24 okt 2007
    3.086
    19
    38
    Mama
    Een dorpie
    Aan deze info hebben ze echt heel veel hoor...

    Onze kids hebben een Samsung 7 inch ik hoor ze er nooit over klagen en er zijn genoeg spelletjes.

    bol.com | Samsung Galaxy Tab 3 - 7.0 inch (T210) - Zwart - Tablet | Elektronica hij zal ook fast wel ergens goedkoper zijn.
     
  8. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    NULL
    NULL
    Dat weet je nog niet want daar is nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En daarvoor is het bestaan van tablets nog niet lang genoeg.

    Iedere ouder moet voor zich weten in hoeverre je je kind(eren) met tablets laat spelen, maar aantonen dat het goed is kan gewoonweg nog niet.
     
  9. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    Het bericht van Anne heeft geen enkele meerwaarde voor dit topic. Ts vraagt naar reviews. Niet of iemand een tablet goed of slecht vind voor zijn kind. Denk ook dat stampertje je het op die manier bedoeld.
     
  10. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Onze zoon heeft nu bijna een jaar de Kurio 7s van telekids. Zelf vind ik het niet zo lekker werken als de ipad maar ik ga ook echt nog geen ipad voor hem kopen. In ieder geval kan onze zoon er goed mee overweg. Er staat voornamelijk leerzame spelletjes op en hij kan er filmpjes op kijken. Hij zit vrij weinig op de tablet, speelt liever nog met zijn speelgoed of buiten, en eigenlijk hoop ik dat dat zo blijft. Maar voor een filmpje zo nu en dan, zonder dat gelijk de tv aan hoeft, vind ik het wel handig.
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Je bent daar toch zelf bij als ouder? Idem voor de tv.
    Mijn dochter heeft er ook 1 en doet voornamelijk informatieve spellen. Een uurtje per dag is ze ermee bezig.
     
  12. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ja want als ze af en toe op de ipad spelen dan spelen ze noooooit meer een ander spelletje ;)

    TS, man en ik hebben allebei een Ipad en daar mogen ze op spelen.
    Wij hadden eerst een goedkopere maar wat een drama ding.
    We hebben ook een kleine galaxy maar dat vind ik ook 3x niks.
     
  13. alamea

    alamea Fanatiek lid

    15 jan 2013
    1.270
    0
    0
    Wat is de toegevoegde waarde van een speciaal kindertablet? Een gewoon tablet kan hetzelfde en meer. Is dan wel iets duurder, maar dan hebben jij en andere gezinsleden er ook profijt van.

    Ik heb een Google Nexus tablet 7 inch. Is groot zat, dochter van 4 doet er sporadisch een spelletje op of kijkt een tekenfilmpje op youtube. Was toentertijd maar 249 euro.
     
  14. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Wij hebben er 1 gekocht bij de kruidvat/trekpleister , gewoon voor ons hele gezin.

    Mijn dochter vind het ontzettend leuk om er sprookjes op te luisteren (heel fijn want ik heb niet de hele dag tijd/zin om die voor te lezen) En nu zit ze vaak achter een taalspelletje (plaatje van bv de maan, het woord eronder maar dan ontbreekt er een letter b.v ma.n en dan moet ze de ontbrekende letter in vullen).
     
  15. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    De leappad is special gemaakt voor kinderen. Spelletjes download je of koop je op leeftijd. Deze gaat een aantal jaren mee. Natuurlijk is een ipad of ander tablet ook handig ... alleen wij vonden deze erg leerzaam en we merken echt vooruitgang. Overigens hier geen limitatie aan de tijd na een half uur - uur is het vaak zelf al goed. Hier is het vaak om even rust te pakken en even op de bank zitten.
     
  16. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Ah, dat klinkt gelukkig een stuk beter als wat ik hier in de buurt allemaal zie. (Blij dat je mijn bericht ook niet verkeerd opvat trouwens, in tegenstelling tot andere ;) )

    Wil je echt een tablet die speciaal voor kinderen bedoeld is? Anders kun je ook op Marktplaats kijken. Ik ben zelf erg tevreden over de Samsung tab.
     
  17. Deerne85

    Deerne85 Fanatiek lid

    10 mei 2012
    1.681
    0
    0
    Op een normale tablet kun je toch ook apps voor kinderen downloaden? Ik zou dan inderdaad voor een tablet gaan die voor het hele gezin is. Alleen is het dan niet echt een verjaardags cadeau voor haar bedenkt ik me nu... wij krijgen binnenkort een Samsung tab van de Oxxio. Dat is maar een 7 inch dus ben benieuwd haha, maar die is voor mn vriend. Als ik merk dat mn dochter het interessant vind mag ze er van mij ook wel even mee denk ik, maar wel als ze echt wat ouder is. Nu nog niet.
     
  18. Monique1985

    Monique1985 Fanatiek lid

    7 okt 2013
    1.472
    113
    63
    Almere
    Mijn kind van bijna 4 gaat op de iPad school .. Hij krijgt dus een iPad van school en een uurtje per dag moeten ze daar op werken.. Wat alleen maar meer gaat worden ivb digitale boeken.. Je zal wel moeten.. iPad/laptops het is niet anders dat is de maatschappij.. Mijn zoon 8 bijna heeft logopedie en jawel de oefeningen krijg ik in me mail box voor de site waar mijn zoon heen moet gaan om te oefenen .. Het is nu eenmaal de tijd van nu .. En ze moeten het toch leren.. Anders beginnen ze alleen maar met een achterstand..
     
  19. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Mja, ik vrees idd dat ik/we er niet onderuit kom(en). Opzich is dat ook niet zo erg natuurlijk. Een half uurtje per dag zal alleen maar leerzaam zijn. Wat ik alleen zo vervelend vind is dat er teveel kinderen zijn die de hele dag op dat ding mogen. Die ouders gebruiken zo'n tablet gewoon als oppas.. Nu zie ik hier dan wel andere reacties gelukkig, maar het gebeurt toch wel erg vaak helaas.
     
  20. Lindangel

    Lindangel Fanatiek lid

    27 dec 2007
    3.742
    0
    0
    Nog even terugkomend op je eerdere reactie: er is wel degelijk onderzoek gedaan naar dit soort zaken, en de bottom line is: alles met mate, onder begeleiding, en spellen op het niveau van het kind.

    Ik ben niet zo bang voor computers, en denk dat kinderen daar inderdaad mee om moeten leren gaan. Maar- sorry dat ik het zeg - je kind inderdaad de hele dag in de hoek parkeren met een iPad vol 'domme' spellen, gaat niet helpen. Als je je kind echt computer savvy wilt maken, moet je hem of haar leren programmeren, leren hoe een computer werkt, e.d.

    Wat betreft de computer als hulpmiddel: dat is wat anders. Tegenwoordig gebruik je de computer (/iPad/tablet) als 'schrift' of als boek. Maar dan gebruik je hem nog steeds min of meer tweedimensionaal, en weinig interactief. In plaats van een werkboek met sommen, maak je de sommen online.
     

Deel Deze Pagina