Inleiden echt heftiger?

Discussie in 'De bevalling' gestart door tifa, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tifa

    tifa Bekend lid

    6 jan 2014
    512
    0
    0
    NULL
    NULL
    Met uiterlijk 37 weken word ik ingeleid, mocht de bevalling dan nog niet doorgezet zijn, ivm gebroken vliezen en een groeiachterstand van ons kindje. Ook dipt de hartslag van de baby regelmatig, soms zonder reden, maar ook soms bij harde buiken.

    Vandaag hebben ze afgesproken om dan met 37 weken te gaan inleiden. Afgelopen weekend heb ik een dag op de verloskamer gelegen omdat toen de vliezen braken en ik al ontsluiting had, toen ook hele dag weeen. Bij een wee dipte af en toe de hartslag.

    Nu vraag ik mij af, is het inleiden van een bevalling veel heftiger dan een spontane bevalling?
    Ik maak mij hier best zonder om omdat de hartslag bij harde buiken, of soms zelfs zonder reden, al dipt. Ik heb een tijd in het umcg gelegen en daar wilden ze gaan voor een keizersnee omdat ze dachten dat het kindje een gewone bevalling niet aankon ivm het gewicht en de dippende hartslag.
    In dit ziekenhuis lijken ze zich nergens druk om te maken, zeggen dat als ze zien dat de hartslag dipt en niet meer omhoog komt bij het inleiden, ze weer weeenremmers gaan geven en dan alsnog een spoedkeizersnee gaan doen.

    Ik vind het allemaal erg spannend na het horen van zoveel verschillende verhalen.

    Heeft er iemand ervaring met inleiden? Zijn de weeen veel heftiger of kwam je in een weeenstorm? Misschien ook mensen ervaring met een dysmatuur kindje en inleiden?
     
  2. mamavjulia

    mamavjulia Fanatiek lid

    13 jan 2012
    1.194
    0
    0
    Hier 2x ingeleid.

    Eerste (dysmatuur 2560 gram)
    Met 38 weken. Had toen ook al ontsluiting. Na een uur ongeveer kwam ik in een weeenstorm terecht auw! En ging van 5cm naar volledige ontsluiting binnen 20 minuten. vond de bevalling erg heftig.


    Tweede bevalling ook met 38 weken. Meteen weeenstorm en van 4cm binnen 10 minuten naar volledige ontsluiting. Geen tijd om op adem te komen voor de volgende wee... Ze was er binnen drie uur.


    Nu zwanger van de derde en hoop op een normale bevalling. We zullen zien over drie maanden.

    Een ingeleide bevalling is vaak intenser en heftiger omdat de weeën versterkt /opgewekt worden. Maaaaar dat hoeft niet altijd.
    Er zijn genoeg vrouwen die het zo over zouden doen.
     
  3. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Ik ben bij de eerste twee spontaan bevallen met 36 weken en bij de derde met 37 weken ingeleid ivm medische redenen, ze hadden goede hoop dat de derde ook spontaan zou komen rond de 36 weken ;)

    Maar ik vond het echt niet heftiger, ik voelde me juist meer relax en kon de weeën beter opvangen, misschien door de ervaring van de andere twee, maar toch voelde ik me fijner bij de derde bevalling,

    Ik heb geen weeën storm gehad ze is geboren in 7 uurtjes en de bevalling was echt "fijn" ( bij gebrek aan een beter woord haha )
     
  4. Tannetje

    Tannetje Actief lid

    12 jul 2012
    244
    0
    16
    NULL
    NULL
    ben bij beide kinderen ingeleid.
    dochter bij 37 weken en 4 dagen ivm dysmatuur en niet meer willen groeien. Ze was er binnen 2,5 uur. had van begin tot einde weeenstorm wat niet echt prettig was. Ingeleid met ballon die er vrijwel meteen weer uit was en de volgende dag wee opwekkers gekregen en vliezen gebroken.

    bij onze jongste zoon met 37 weken ingeleid ivm langdurig gebroken vliezen. Waarschijnlijk al rond 22 weken. Daarnaast had ik zelf ernstige nierproblemen waardoor langer wachten voor mijn nier niet verstandig was. Ingeleid met wee opwerkkers wat totaal niks deed. Uiteindelijk vliezen centraal gebroken en toen was hij er binnen nog geen uur. Weeën waren goed te hebben. Had alleen pech dat ik een koliekaanval van mijn nier kreeg en de kleine zo heftig reageerde dat hartslag weg viel. is ook in 1 perswee geboren. Ook hij bleek dysmatuur te zijn.

    Beide kindjes zijn behoorlijke vechtertjes en deden het voor hen gewicht naar behoren.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Mijn eerste was ingeleid, direct heel heftig met een weeënstorm. De 2e begon spontaan en dat was echt veel relaxter, dus ja, hier ging dat wel op.
     
  6. MamR

    MamR Actief lid

    10 sep 2014
    207
    0
    16
    Adm. Medewerker Mondriaan
    Naaldwijk
    Ik ben ingeleid wegens vergiftiging. Nu weet ik niet hoe het is om spontaan te bevallen, maar ik vond het niet heel heftig, dat was pas na de bevalling maar dat is een ander verhaal.

    Ik kwam in een soort roes. De weeen deden pijn maar ik kon tussen de weeen door gewoon nog lachen. Toen ik 7 cm ontsluiting had kon ik niet meer stil zitten. Ik mocht kiezen of ik pijnmedicatie zou willen en kreeg uiteindelijk een morfine pomp. Eerst werd ik er heel duizelig van maar later kon ik gewoon slapen tussen de weeen door. De pijn werd minder en ik kan me het ook niet meer herinneren.
     
  7. oktober91

    oktober91 Fanatiek lid

    22 mei 2013
    1.121
    398
    83
    Ik ben ook ingeleid ivm zwangerschapsvergiftiging. Vond het ook enorm heftig, maar ja het is de eerste dus ook geen vergelijkingsmateriaal met een gewone bevalling. Ik zat ook in een weeenstorm en de ontsluiting vorderde nauwelijks. Uiteindelijk tijdens het persen een spoedkeizersnee gekregen omdat hartslag weg viel, maar dat staat los van het inleiden denk ik. Hoop voor je dat het anders gaat ik heb ook genoeg positieve inleidings- verhalen gehoord.
     
  8. tifa

    tifa Bekend lid

    6 jan 2014
    512
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoe zwaar waren jou kindjes dan? En konden ze de bevalling goed aan of dipte de hartslag ook?


    Bedankt voor de antwoorde.
     
  9. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Hier 1 ingeleid en 2 spontane. Ik zou nooit meer ingeleid willen worden. Ik ben in 45 min van 3 naar 10 cm gegaan en ik was dood. Daarbij kwam dat de baby totaal in paniek was en de bevalling bijna niet overleefde omdat het veelste snel ging
     
  10. Mama tuttebel

    Mama tuttebel Fanatiek lid

    23 jul 2013
    1.212
    0
    0
    In het noorden.
    Mijn ingeleide bevalling was vele malen heftiger dan de natuurlijke.

    Bij de natuurlijke was het appeltje eitje.. amper pijn gevoelt & bevallen zonder pijnstillers.

    Bij de ingeleide was dat wel anders....vanaf 4cm helse pijn. En uiteindelijk een weeenstorm.

    was het wel snel weer vergeten.....
     
  11. Mama tuttebel

    Mama tuttebel Fanatiek lid

    23 jul 2013
    1.212
    0
    0
    In het noorden.
    Ooh brrr. Ook zo snel....ik ging van 6 naar 10 cm in minder dan 5 minuten.... dacht dat ik dood ging.
     
  12. Uppie

    Uppie Lid

    14 jun 2012
    56
    1
    6
    Hier een erg positieve ervaring. De eerste met 35 weken ingeleid. Bevalling was een kadootje, ging allemaal redelijk rustig en pijnloos. De 2e gewoon bevallen met 40 weken. Vond ik een stuk heftiger, maar heeft misschien ook te maken met het feit dat deze ruim 1300 gram zwaarder was als de eerste.
    In ieder geval sterkte gewenst! Komt vast goed.
     
  13. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.682
    567
    113
    Gelderland
    Mijn eerste, ingeleide bevalling, vond ik om verschillende redenen veel beter te doen, dan mijn tweede niet-ingeleide bevalling. Dus in mijn geval gaat het niet op, dat inleiden heftiger was.
     
  14. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    #14 ikkie97, 7 okt 2014
    Laatst bewerkt: 7 okt 2014
    Hier nog geen vergelijking te maken (hopelijk vrij binnenkort wel) maar bij de eerste ingeleid met 37,5 week.
    Na drie uren infuus en continu weeen (geen pauze) 4 cm kreeg ik een ruggenprik, ik trok het gewoon niet. Na twee uren kwamen de weeen er weer dwars doorheen dus stond de anesthesist weer naast mn bed. Daarna ging het goed tot ik persdrang kreeg, maar geen echte persweeen gehad waardoor het persen bijna twee uren geduurd heeft en de vaccuumpomp uiteindelijk eraan te pas moest komen. Verder alles goed gegaan zowel met mij als met dochter en ook herstel ging vlot. Ben er wel van overtuigd dat eea vast vlotter was verlopen wanneer het spontaan was gegaan, mijn lichaam was echt nog niet bezig met bevallen toen ik werd ingeleid, dus dan wordt er toch iets geforceerd. Hoewel het echt geen pretje was vind ik het achteraf echter beslist niet traumatisch ofzo..

    Zit nu te wachten op een spontane bevalling....
     
  15. tifa

    tifa Bekend lid

    6 jan 2014
    512
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jeetje, daarom ben ik ook zo bang dat die van mij het niet aankan. Word namelijk geschat op 1550 gram. Hadden ze het infuus voluit staan of gewoon rustig?



    Wat een verschillende verhalen zeg
     
  16. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    mijn eerste bevalling was al zelf begonnen maar werd bij gestimuleerd omdat het niet opschoot. die was 10x heftiger dan de 2e natuurlijke thuisbevalling. de 1e was echt hels, heel veel pijn, weeenstorm en de hartslap dipte veel. heefft 18 uur geduurd.
    de 2e was echt een eitje en binnen 3 uur klaar.
     
  17. Ikapika

    Ikapika VIP lid

    21 okt 2012
    5.073
    0
    0
    omgeving Haarlem
    Ik heb zelf ook geen vergelijking. Ik vond mijn bevalling vooral heftig omdat ik bleef steken op 7 cm ontsluiting en ik op maximale dosis weeënopwekkers heb gezetten. Het was frusterend om uren weeën wegstemmen puffen die niets uithaalden. Ik zat ook in zo'n weeënstorm. Mijn dochter bleek niet goed voor de 'uitgang' te liggen waardoor er niet meer ontsluiting kwam. Uiteindelijk wel vaginaal bevallen maar geen persweeën gehad.
    Ik denk dat een ingeleide bevalling niet heftiger is, maar wel heftiger kan zijn door complicaties die, naar mijn idee, ontstaan doordat het lichaam nog niet volledig klaar is om te bevallen.
     
  18. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Nee niet voluit ze hadden hem net aan gesloten en 1 keer een tandje omhoog gezet.
     
  19. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier vond ik de laagste stand van het infuus al erg heftig, maar het deed niet genoeg qua ontsluiting dus moest het een standje hoger; een en al wee, echt heel heftig. Met ruggeprik ging ik binnen een uur van 3cm naar volledige ontsluiting, tijdens het persen dipte de hartslag van mijn dochter waardoor ze een knip hebben gezet, toen was ze er met nog 1 keer persen uit.

    Ik vond de inleiding heftiger dan de natuurlijke bevalling van mijn oudste, het ging sneller en de weeen voelden anders. Maar met ruggeprik was het goed te doen. Bij een eventueel volgende inleiding wil ik zeker weer een ruggeprik.
     
  20. schorpioen79

    schorpioen79 Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.740
    292
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Hier ook ingeleid met 37+1 ivm hoge bloeddruk, geen vergelijkingsmateriaal. Kreeg eerst een balloncatheter om de baarmoedermond week te maken, na 24 uur bleek ik toch 3 cm ontsluiting te hebben, zonder dat ik dat gemerkt had.
    Om 1000 ging ik aan de weeenopwekkers, na 10 minuten dacht ik, o is dat een wee? Na een half uur had ik om de 2-3 minuten flinke weeen, dat was geen pretje. Mocht niet uit bed omdat de kleine nog niet helemaal was ingedaald en de vliezen waren wel gebroken.
    Na bijna 7 uur na het starten van het infuus is onze kleine meid geboren.
     

Deel Deze Pagina