Wat verstaan jullie onder 'met de pot mee eten'?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Tamar86, 8 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Hier vanaf 6 maanden gelijk met ons mee. Alleen de eerste tijd bv alleen groenten..later pas aardappel en pasta erbij.
    wij koken zelf nooit uit pakjes, potjes en zakjes dus dat is geen punt. Voegen zelf ook geen zout toe. Heeft niks met braaf te maken en of iemand het niet gelooft zal mij een worst wezen. Mijn eigen gemaalte pastasaus en kipsaus is gewoon veel lekkerder dan die fabrieksdingen.

    En ze gaan niet dood aan pakjes en zakjes maar gezond is het zeker niet!
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Chicken tonight perzik versie maak je bv zo heel lekker:

    grediënten

    1 pak basmatirijst
    4 grote uien
    1 pond kipfilet in blokjes gesneden
    1/2 kopje ketjap manis
    1 theelepel sambal
    1 blikje 140 gram tomatenpuree
    4 perziken of groot blik perziken op sap (zit wel suiker in het blik)
    1 theelepel paprikapoeder
    1 theelepel kerriepoeder

    uien bakken dan kip erbij en gaar bakken met kerrie en paprikapoeder, de sambal, ketjap en tom puree mengen en bij de kip doen..dan wat perziksap...van verse perziken of uit het blik. 20 min laten sudderen..op het laatst stukjes perzik erbij. Deze versie kun je ook met ananas maken.
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Lasagna maak ik zelf met bolognese saus of bechamelsaus zijn 100en recepten van.

    Ovenschotel zo:

    500 gram aardappelen koken en prakken
    ovenschaal invetten en de helft van de aardappelen uitspreiden
    gehakt bakken met kerriepoeder en dan prei erbij bakken of brocolli/bloemkool/sperziebonen die je eerst kort gekookt hebt
    dat mengsel op de aardappelen
    De ander helft van de aardappelen
    Beetje koomroom of ongeklopte slagroom erdoor en even prikken met je vork erin. Dan geraspte kaas erover
    20 min in de oven en de laatste 2 min op grillstand.
     
  4. Liza28

    Liza28 Fanatiek lid

    24 apr 2012
    1.229
    1
    0
    Marketing & Communicatie
    Brabant
    Nog een lekkere ovenschotel:

    Zelf aardappelpuree maken en op de bodem van een ovenschaal leggen, 4 Gekookte eieren erin duwen en dan gekookte spinazie eroverheen.. Als laatste wat strooikaas erover, of brie maar das dan wel weer een stuk slechter maar wel erg lekker! :)
    Vegetarisch, zonder toegevoegd zout of kruiden maar erg smakelijk en makkelijk!
     
  5. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    16 jun 2011
    5.783
    1.133
    113
    Vrouw
    Thx voor de recepten meiden!!! Leuk!

    Die ovenschotel van jou hebben we al eens gegeten Tuc, was lekker!!
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    ow echt haha, fijn om te horen!
     
  7. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.472
    4.922
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Hahaha, ok. Zo koken jullie 'gezond'. Enig idee hoeveel zout en suiker er in bv. ketjap manis zit??? En dan ook nog een half kopje...
    Is niet lelijk bedoeld hoor. Iedereen moet doen wat hem/haar goed lijkt, maar ik moest er wel even om lachen 😉
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    het is toch een duidelijk verschil met de kant en klare sauzen hoor. En in pastasauzen gaat al niks anders dan tomaat en kruiden.
     
  9. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.720
    90
    48
    Almere
    Ik voel me wel een hele slechte moeder nu, ik moet nl 5 dagen per week "alleen" (zonder mijn man) eten en ik werk zelf ook minimaal 32 uur en ik eet dus regelmatig uit pakjes en potjes, op de dagen dat ik vrij ben probeer ik gezond te koken maar dat lukt ook niet altijd en daardoor krijgt mijn dochter dus nog regelmatig een potje omdat ik niks durf te geven wat uit een pakje komt.

    Ik eet ook nagenoeg nooit "gewoon" Hollandse pot ofzo.
     
  10. tuc

    tuc Niet meer actief

    pakjes koken hoeft echt niet sneller te zijn dan zonder pakjes hoor, dus dat is niet echt een reden.
     
  11. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Voel me echt niet schuldig omdat ik pakjes gebruik bij het koken, ik vind het lekker en makkelijk. Geloof niet dat iedereen hier echt zo 'gezond' kookt. En inderdaad een half kopje ketjap is verre van gezond.
     
  12. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Koken zonder zout suiker Enummers etc is natuurlijk hardstikke goed. Dat voorop gesteld.

    Maar als je buitenshuis eet word je al snel geconfronteerd met wel gekruid eten (Enummers hoeft niet eens zozeer)
    Aangezien wij best vaak eens buiten de deur eten (en ik hoop dat mijn kids dat later ook kunnen) dan ontkom je hier vaak niet aan.

    helemaal puur eten lijkt me ook niet helemaal fijn voor de darmen. Dan zijn ze dus niks gewend en zou je.meteen last krijgen als ke elders iets eet

    Daarmaast van indische afkomst hier dus gekruid... altijd ;)
     
  13. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.472
    3.927
    113
    Vrouw
    Ik kook zonder zakjes en pakjes, maar zeg niet dat ik gezond kook :)
     
  14. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik heb toen mn dochter baby was, geleerd te koken zonder pakjes en zakjes ( Enigste wat ik nog gebruik zijn boullion blokjes voor de soep, geen zin om zelf van botten boullion te trekken ) en zo konden ze dus ondanks allergie alles mee eten. In heel veel pakjes en zakjes zit namelijk melk toegevoegd, of soya, of andere dingen die ze niet mogen. En de smaakstoffen en conserveringsmiddelen wil ik zelf niet dat we die eten.
     
  15. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.472
    4.922
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Welke bouillionblokjes gebruik jij dan? Want ook die staan stijf van de smaakversterkers (en zout)?
    Oprechte vraag hoor
     
  16. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    24 feb 2014
    1.905
    2
    38
    Voel je niet schuldig hoor! Je kunt ook 'snel' koken voor je kindje. Koop in de supermarkt een zak voorgekookte aardappels en bijv een zak diepvriesgroente. Stukje vlees of vis erbij en het is klaar in een handomdraai. Heb je ook meteen weer voor de volgende dag liggen ;)
     
  17. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    24 feb 2014
    1.905
    2
    38
    Of zo'n zak stoomgroente uit de diepvries. Zit vaak ook al vis in
     
  18. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Toegevoegd aan m'n mapje recepten :)

    Was er ook niet van maar kook nu toch ook overwegend vers en zonder pakjes, vind het leuker koken en inderdaad gewoon lekkerder...maar eten ook doperwten/wortelen uit pot ;)

    Met een zak roerbakgroente, kipfilet, wraps of rijst heb je ook snel een lekkere maaltijd op tafel...
     
  19. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier bouillonblokjes van de ekoplaza. Zit alleen kruiden, zout en maiszetmeel in geloof ik.
     

Deel Deze Pagina