Hier vanaf 6 maanden gelijk met ons mee. Alleen de eerste tijd bv alleen groenten..later pas aardappel en pasta erbij. wij koken zelf nooit uit pakjes, potjes en zakjes dus dat is geen punt. Voegen zelf ook geen zout toe. Heeft niks met braaf te maken en of iemand het niet gelooft zal mij een worst wezen. Mijn eigen gemaalte pastasaus en kipsaus is gewoon veel lekkerder dan die fabrieksdingen. En ze gaan niet dood aan pakjes en zakjes maar gezond is het zeker niet!
Chicken tonight perzik versie maak je bv zo heel lekker: grediënten 1 pak basmatirijst 4 grote uien 1 pond kipfilet in blokjes gesneden 1/2 kopje ketjap manis 1 theelepel sambal 1 blikje 140 gram tomatenpuree 4 perziken of groot blik perziken op sap (zit wel suiker in het blik) 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel kerriepoeder uien bakken dan kip erbij en gaar bakken met kerrie en paprikapoeder, de sambal, ketjap en tom puree mengen en bij de kip doen..dan wat perziksap...van verse perziken of uit het blik. 20 min laten sudderen..op het laatst stukjes perzik erbij. Deze versie kun je ook met ananas maken.
Lasagna maak ik zelf met bolognese saus of bechamelsaus zijn 100en recepten van. Ovenschotel zo: 500 gram aardappelen koken en prakken ovenschaal invetten en de helft van de aardappelen uitspreiden gehakt bakken met kerriepoeder en dan prei erbij bakken of brocolli/bloemkool/sperziebonen die je eerst kort gekookt hebt dat mengsel op de aardappelen De ander helft van de aardappelen Beetje koomroom of ongeklopte slagroom erdoor en even prikken met je vork erin. Dan geraspte kaas erover 20 min in de oven en de laatste 2 min op grillstand.
Nog een lekkere ovenschotel: Zelf aardappelpuree maken en op de bodem van een ovenschaal leggen, 4 Gekookte eieren erin duwen en dan gekookte spinazie eroverheen.. Als laatste wat strooikaas erover, of brie maar das dan wel weer een stuk slechter maar wel erg lekker! Vegetarisch, zonder toegevoegd zout of kruiden maar erg smakelijk en makkelijk!
Thx voor de recepten meiden!!! Leuk! Die ovenschotel van jou hebben we al eens gegeten Tuc, was lekker!!
Hahaha, ok. Zo koken jullie 'gezond'. Enig idee hoeveel zout en suiker er in bv. ketjap manis zit??? En dan ook nog een half kopje... Is niet lelijk bedoeld hoor. Iedereen moet doen wat hem/haar goed lijkt, maar ik moest er wel even om lachen 😉
het is toch een duidelijk verschil met de kant en klare sauzen hoor. En in pastasauzen gaat al niks anders dan tomaat en kruiden.
Ik voel me wel een hele slechte moeder nu, ik moet nl 5 dagen per week "alleen" (zonder mijn man) eten en ik werk zelf ook minimaal 32 uur en ik eet dus regelmatig uit pakjes en potjes, op de dagen dat ik vrij ben probeer ik gezond te koken maar dat lukt ook niet altijd en daardoor krijgt mijn dochter dus nog regelmatig een potje omdat ik niks durf te geven wat uit een pakje komt. Ik eet ook nagenoeg nooit "gewoon" Hollandse pot ofzo.
Voel me echt niet schuldig omdat ik pakjes gebruik bij het koken, ik vind het lekker en makkelijk. Geloof niet dat iedereen hier echt zo 'gezond' kookt. En inderdaad een half kopje ketjap is verre van gezond.
Koken zonder zout suiker Enummers etc is natuurlijk hardstikke goed. Dat voorop gesteld. Maar als je buitenshuis eet word je al snel geconfronteerd met wel gekruid eten (Enummers hoeft niet eens zozeer) Aangezien wij best vaak eens buiten de deur eten (en ik hoop dat mijn kids dat later ook kunnen) dan ontkom je hier vaak niet aan. helemaal puur eten lijkt me ook niet helemaal fijn voor de darmen. Dan zijn ze dus niks gewend en zou je.meteen last krijgen als ke elders iets eet Daarmaast van indische afkomst hier dus gekruid... altijd
Ik heb toen mn dochter baby was, geleerd te koken zonder pakjes en zakjes ( Enigste wat ik nog gebruik zijn boullion blokjes voor de soep, geen zin om zelf van botten boullion te trekken ) en zo konden ze dus ondanks allergie alles mee eten. In heel veel pakjes en zakjes zit namelijk melk toegevoegd, of soya, of andere dingen die ze niet mogen. En de smaakstoffen en conserveringsmiddelen wil ik zelf niet dat we die eten.
Welke bouillionblokjes gebruik jij dan? Want ook die staan stijf van de smaakversterkers (en zout)? Oprechte vraag hoor
Voel je niet schuldig hoor! Je kunt ook 'snel' koken voor je kindje. Koop in de supermarkt een zak voorgekookte aardappels en bijv een zak diepvriesgroente. Stukje vlees of vis erbij en het is klaar in een handomdraai. Heb je ook meteen weer voor de volgende dag liggen
Toegevoegd aan m'n mapje recepten Was er ook niet van maar kook nu toch ook overwegend vers en zonder pakjes, vind het leuker koken en inderdaad gewoon lekkerder...maar eten ook doperwten/wortelen uit pot Met een zak roerbakgroente, kipfilet, wraps of rijst heb je ook snel een lekkere maaltijd op tafel...