Wij hebben een regenboogspaarrekening voor onze dochter. Ik weet niet zeker of je een gewone spaarrekening kan openen voor je kindje. Vaak moet je bij een gewone spaarrekening een lopende rekening hebben en die kosten weer wel geld maar zeker weten doe ik het niet. Als je kijkt naar een gewone internetspaarrekening bij de Rabo is daar de rente volgens mij niet hoger dan bij de regenboogspaarrekening.
ja precies, een rekening op hun naam scheelt idd de schenking problemen later. Maar als wij menen dat zij op hun 17e/18e niet verstandig genoeg zijn om met het geld om te gaan dan willen wij het heft graag zelf in handen houden. Maar wij kunnen dan dus niet ineens 10000 euro of meer terugboeken
ja dat zei mijn man ook....de rente is wel voordelig op de kinderrekeningen. Die hebben wij nu ook hoor, 1 regenboogspaarrekening en 1 kinderspaarrekening gekoppeld aan de onze bij de ing.
Maar 600 euro per maand of per jaar? Ik spaar nu bij de abn voor M. De manier van sparen is alleen niet meer aan te vragen. Hij krijgt bij 4, 10, 15 en 18 jaar 5 procent over zijn gespaarde bedrag. Kan aardig oplopen dus. Verder ook rene alleen niet zo gek hoog.
zonde idd maar als je 10.000 euro op de 18e aan je kind schenkt betaal je (boven een vrijstelling) ook weer schenkingsrecht (dan 10%)
Ze heeft een kinderspaarrekening. Daarnaast krijgt ze van oma een speciale rekening waar oma (of wij)soort van bewindvoerder van is. Dochter heeft namelijk erg veel geld, dus mocht ze straks een rebelse puber zijn, dan blijft het geld zolang in onze handen of die van oma. Tot dat ze verstandig genoeg is er zelf mee om te gaan. Heb me er een tijdje geleden eens in verdiept. Op haar kinderspaarrekening zullen wij gewoon het maandelijkse bedrag blijven sparen en oma en overgrootoma/opa zullen hun bijdrage op de andere rekening gaan storten.
Wij hebben ook een zilvervlootrekening, met het idee dat hier de meeste rente (toen die tijd) op te krijgen was. Dit geld is echter wel bedoeld voor studie en niet om zo maar op te maken. Maar nooit over nagedacht dat het geld dan weer terug op onze naam moet komen en daar de belastingdienst tussen zit. Even uitzoeken hoe dit precies in zijn werk gaat... Of zou je het vanaf een betaalrekening op hun naam kunnen beheren met hun toestemming? Iemand die dit weet? We hebben daarnaast nog een gewone kinderspaarrekening waar elke maand een klein bedrag op gaat waar ze wel mee mogen doen wat ze willen. Reizen, meubels, rijbewijs of wat dan ook dat moeten ze tegen die tijd maar zelf weten.
Ik heb een spaarrekening speciaal voor zl gekoppeld aan mijn rekening maar waar hij uiteindelijk begunstigde van is, maar heb wel vast laten leggen dat wanneer er iets met mij gebeurd dit bijvoorbeeld niet door mijn ex beheerd wordt. Overigens voor de personen waarvan de rekening op de 18e naar kindlief gaat, zo'n rekening kun je tegen het einde van de tijd om laten zetten naar een en/of rekening met je kind. Althans zo hebben mijn ouders dit indertijd bij ons gedaan. Wij kregen onze spaarrekening op het moment dat we zouden trouwen (ik ben nooit getrouwd maar heb hem wel uiteindelijk al wel deels gebruikt voor voor spullen voor zl in overleg met mijn ouders) je moet dan wel rekening met de belasting houden, maar dat was toen mijn ouders hem afsloten ook betreffende de studiefinanciering (hoe dat precies zat weet ik niet, had ermee te maken dat je geloof ik minder studiefinanciering kreeg als je teveel 'eigen' geld had of teveel verdiende als student!)
Nou als jij het uitgezocht hebt hoor ik het graag Kijk nu heeft mijn dochter geen enkel benul van een spaarrekening of het bestaan ervan maar als ze straks een jaar of 15/16 is wel neem ik aan. Ze zal vast vragen of wij voor hen sparen...tenminste ik wist dat wel toen. Als zij qua geld de manieren hebben van mij of mijn man geef ik hen met alle liefde het beheer. Maar als ze op mijn schoonzus of zwager lijken: hell no
Wij hebben een regenboogrekening. Man en ik zijn het er nog niet over eens. Ik vind niet dat zoonlief een flink pak geld moet krijgen op z'n 18e (met het gevaar dat het hard gespaarde geld voor een studie, koophuis......opgaat aan drank en mooie gadgets). Maar deze rekening komt op z'n 18e vrij. Je weet nu nog niet hoe hij tegen die tijd is (heel verantwoordelijk of een opstandelijke puber). Ik zou liever een deel op z'n 18e schenken zodat hij eerst kan bewijzen hoe hij hiermee omgaat. Maar geen idee hoe je dat moet regelen. Ik lees mee met dit topic, hopelijk heeft iemand het gouden idee!
Inderdaad handig om te weten, wij hebben 2 regenboogrekeningen, maar daar gaat ook alle kinderbijslag ed op idd voor hun studie later. ALs je die studie dan wil betalen moet het naar je eigen rekening dus moet je er weer aantal% over betalen? Dat zou niet echt fijn zijn. Ik ga dit even in de gaten houden.
Nou dat denk ik dus idd. Want in principe staat het geld op naam van je kind. Als jij het naar jou schrijft doet je kind een schenking aan jou...volgens mij mag je 5000 per jaar belastingvrij schenken. Maar ik weet niet of dat tot hun 18 ook geld omdat jij het beheer dan nog hebt?
Niet als je elk jaar een evenredig bedrag schenkt, want dan valt het nog onder het vrijgestelde bedrag.
Dat is inderdaad misschien wat! Ik lees hier dat je bij deze rekening zelf kan bepalen wanneer het geld vrijkomt! Ik zat te bedenken.........kan ik notarieel iets vast laten leggen waarmee ik de bestaande rekening niet in z'n geheel op de 18e verjaardag vrijgeef (maar dat wij als ouders moeten meetekenen bijvoorbeeld)?
Ik heb een doelspaarrekening afgesloten. Het geld staat wel een aantal jaartjes vast, maar wel dubbel zoveel rente. Het uiteindelijke bedrag is ook echt bedoelt voor studie/huis, dus niet erg dat het vast staat..
Aangezien de schenkende partij betaald, zou je dus in principe in het laatste jaar dat je kind volledig minderjarig is de rekening moeten omzetten naar je eigen naam. Minderjarige kinderen doen namelijk geen aangifte over hun spaargeld omdat dit onder het vermogen van de ouder(s) valt. Die overigens wel in box 3 weer de vrh betaald, maar dit is slechts 1,2 %. Geld ook weer een vrijstelling in overigens.
Ik heb mezelf daar eigenlijk helemaal niet in verdiept. Wij hebben gewoon een extra spaarrekening op onze naam en daar sparen we op voor de kids, maar het geld is niet voor hun in de zin van, hier heb je het bedrag en doe ermee wat je wilt. Dat geld gebruiken we voor hun studie enz. Voor gadgets,uitgaan enz. gaan ze zelf maar werken Moet me er ook maar is in gaan verdiepen, dit vonden we het makkelijkst zo.. hoeft verder ook niet op hun naam.
Oke dus als we het overschrijven wanneer ze 17 worden en we niet met ons spaargeld boven de (nu vastgestelde) 42.000 komen betalen we dus geen belasting.