Nou 30 euro dat vind ik ook wel ongelooflijk knap Wij zitten aan 70 euro per week en eten o.a. dit deze week za: verse groentensoep met belegde broodjes zo: pitabroodje shoarma met salade Ma: bloemkool, aardappelen en schnitzel en komkommersalade di: spaghetti bolognese en salade Wo: hutspot met zelfgemaakte gehaktballen do: rijst, pittige boontjes en sate van varkenshaas en komkommersalade vr: gebakken aardappeltjes met zalm en worteltjes en sla
Dat vraag ik me ook af wat mensen dan in een week eten Jouw menu van 4 dagen ziet er niet spectaculair duur uit en boodschappen kosten toch snel 180 euro per/ week. Hier ook vergelijkbaar.
Maar soep met brood eten de meesten vaak als budget..nu hadden wij er zaterdag belegde broodjes bij dus dat is niet zo duur maar als wij er stokbrood bij eten dan halen we er gelijk van alles bij als: zeezout/kruidenboter, brie, port salut, aïoli..dus ik vraag mij af of bij ons dat soep met brood wel voordeliger is. Denk dat nasi maken goedkoper is
Wij zijn met z'n tweeën ongeveer 80 euro per week kwijt. Roken niet, hebben 3 reptielen als huisdier. Maar dat kost maar 5 euro per 2 weken aan voer
Ik vind het echt knap dat mensen met zo'n beperkt budget boodschappen kunnen doen. Alhoewel ik het denk ik ook wel zou kunnen, maar dan moet ik wel dingen die ik koop veranderen waar ik eigenlijk juist veel waarde aan hecht, bijv. bio-producten zoals melk. Ik heb ook wel een tijdje 1 dag per week zelf soep gemaakt en dan met een broodje erbij, maar mijn dochter weigert soep te eten en dan eet ze dus alleen brood en dat vind ik dan ook weer geen volwaardige maaltijd. Is natuurlijk voor een keer niet erg, maar wekelijks vind ik dat niet echt wenselijk.
Wij normaal 120. Ik ga zo naar de Lidl en ga eens kijken wat ik kwijt ben. Maar dat is dan icl, kinderfeestje. Zal dan eens het bonnetje plaatsen
Wij eten niet elke week soep, maar wel heel vaak en ik maak er altijd een lekkere salade bij om er voor mn gevoel een volwaardige maaltijd van te maken. Mijn kinderen eten wat dat betreft alles. En anders doe ik einde van de middag een hele grote monkeyplatter neerzetten met veel groente en rauwkost, dan hebben ze dat vast binnen. gister hadden wij broodjes shoarma en omdat het broodje met vlees nogal vult voor hen had ik het nu anders gedaan. Heb hen erwtjes en worteltjes gegeven, beetje shoarmavlees en een broodje in reepjes erbij. Hebben ze sowieso genoeg groente op want van de tomaat en komkommer smikkelen ze ook nog mee.
Dat is wel echt fijn als ze ook salade enzo willen. Die mieperds hier willen wel tomaat (dochter) en komkommer (zoon), maar salade mijden ze alsof het een eng beest is . Het stomme is dat dochter best soep lust, ze heeft het een keer per ongeluk geproefd , en toen vond ze het echt lekker, maar als we het eten weigert ze het pertinent. En ze is vreselijk koppig, dus ik krijg haar echt niet zo ver dat ze het proeft.
Als wij soep eten dan is dit een soep van een of meer groentes. Dus pompoensoep, preisoep, courgettesoep, bloemkoolsoep etc. behalve een bouillonblokje en water zit hier niks anders in dan groente dus vrij voedzaam. Dochter eet het heel graag gelukkig. Meestal heb ik een afbakstokbrood erbij en doen we daar iets van kruidenkaas of gewoon beleg op. Ook wel eens gewoon olijfolie met zeezout maar dat hebben we altijd wel in huis. Ik koop hier dus geen extra dingen voor maar gebruik de restjes beleg of wat dan ook wat we nog hebben. Dit kan soms ook een stuk vlees zijn wat over is, of wat salade ofzo. Dus hier is soep een volwaardige en goedkope maaltijd.
ik heb er ook zo 1. wat wel ging , je kan het een keer proberen. bijv kippensoep zeven. en dus boullion in een beker en de groentes en kipn etc. in een wrap of gewoon zo . tomatensoep kan je ook pureren en dan beetje water erbij om het vloeibaar te houden als drinken.. stokbrood met lekkers erbij en klaar
Wij hebben een budget van 100 per week (2 volwassenen, 2 kids, 2 katten) voor de boodschappen en dat redden we makkelijk. We zaten de afgelopen maand aan ongeveer 75 euro per week en dan halen we nog genoeg lekkere dingen. Op zaterdag haal ik de basisproducten die ik standaard in huis haal en eten voor +_ 4 dagen. dan hoef ik doordeweeks alleen nog maar brood, melk en eten voor de overige dagen te halen. Laatste dag eten we vaak uit de vriezer.
gezien ik dus altijd een soep van 1-2 groentes maak, pureer ik het. Dus: uitje en knoflook fruiten, gesneden groente (prei, courgette, pompoen of bloemkool) erbij en even meebakken. een geschilde aardappel erbij en 1,5 L bouillon erbij. Even uurtje laten pruttelen en dan pureren met de staafmixer. Misschien dat ze het zo wel lusten?
overstappen naar kruidvat of junbovoeding scheelt al zo'n 4 euro per pak en het is exact hetzelfde als nutrilon als je de jumbo servicelijn belt dan krijg je nutrilon aan de lijn. bij nutrilon betaal je voor de mooie verpakking en de reclames. en potjes olvarit tikken helemaal aardig aan. je kan toch gewoon verse groenten en fruit geven? is echt niet veel werk en stukke goedkoper. en nog gezonder ook. olvarit komt qua smaak totaal niet in de buurt van verse groenten. het smaakt allemaal hetzelfde. denk dat je hierop al een hoop kan besparen.
Ik maak ook altijd soep die ik pureer (bijv. paprikasoep, courgette, broccoli), maar weten dat het soep is, is voor haar blijkbaar al genoeg om het te weigeren, ongeacht de structuur. Dwarse tante ...
Ik vind 30 euro ook echt onbegrijpelijk. Alleen mijn "basis" boodschappen die ik standaard iedere week nodig heb buiten het eten om komen daar al ver overheen.Hier tegenwoordig zo een 125 a 150 per week excl. verzorgingsproducten en luiers
Wij doen het van ongeveer per week met 125. Brood 10 melk 10 Groente/fruit 25 Vlees 35 Frisdrank/limonade 10 Man geld mee naar werk 15 Dit is een globaal wat ik ongeveer uit geef aan eten/drinken.
Hier idd ook een voedzame soep idd..maar amethist gaf aan dat haar dochter het sowieso weigert te proeven dus ja dan is het alleen brood en dat is minder voedzaam natuurlijk.
Ik zie nu zo wel waar het verschil hem in zit met ons 70/75 euro per week. Ik kom bij lange na niet aan 10 euro melk en zeker niet aan 10 euro frisdrank. Ik drink op heeeel af en toe na nooit fris, altijd water of thee, man 1 glas cola s avonds en de kinderen diksap, thee, water of vruchtensap, maar dat is zeker geen 10 euro bij elkaar. voor vlees zit ik ook niet aan 35 euro..bij lange na niet zelfs. Groente en fruit denk ik dat ik wel meer besteedt dan jij. Brood is hier een kleine 10 euro dus dat is wel gelijk ongeveer.
Hier met 2 volwassenen en 4 kinderen van 17, 15, 12, en 3 ong. 100 euro. De oudste 2 kunnen ook wel als volwassenen gezien worden qua eten. En wij eten echt wel goed hoor. red het makkelijk. Nu heb ik ook wel geluk dat ik veel verse groenten uit de kas van mijn schoonzus krijg. Alles van wat ik krijg, maak ik een gerecht. Ik gooi echt nooit of te nimmer iets weg. Of ik vries in. Heb nu de vriezer vol liggen met kleingesneden paprika, prei, kleine stukjes wortel. Dat gebruik ik dan later voor in de nasi, pasta of soep. Vlees eten we niet echt veel, maar koop wel voordeelverpakkingen. En op woensdag gehakt. Hier om de hoek zit een boer en daar koop ik aardappels. Die zijn echt megalekker en koken niet af en zitten niet vol blauwe plekken. Nu heeft hij ook elstar appels voor 20 cent een kilo...die zijn dan gevallen. Ik moet zeggen dat ze er eigenlijk prima uitzagen. Ik heb 5 kilo gekocht (1 euro!!) en ik heb ze geschild en hoefde er niet zoveel af te snijden als dat ik dacht.. De appelmoes staat op het fornuis, vries ook een gedeelte in, de appeltaart staat in de oven en vanavond hete bliksem eten mmm. Omdat ik bijv. vanavond zo goedkoop zit met avondeten, heb ik wat rundsvlees van de aanbieding kunnen halen. Zo kien ik wel elke dag het eten uit. Zaterdag bij de lidl een bloemkool: 49 cent..bij de AH en Emte 1.49. Hen er lekker bloemkoolsoep van gemaakt afgelopen weekend en ik heb er nog 1,5 in de koelkast liggen. Maak ik een ovenschotel van.