De truc om goedkoop boodschappen te doen is om een goede basis voorraad te hebben. Zorg voor rijst, pasta, granen, gedroogde bonen, peulvruchten, eieren, bloem, diverse oliën, diverse kruiden en eventueel diepvries groenten. Ook vis in blik of diepvries is altijd makkelijk. Op die manier kan je al heel veel kanten op. Dan hoef je alleen nog verse groenten en fruit, zuivel en eventueel vlees te halen per week. Daarnaast heb je dan nog geld voor voorraad aanvullen, verzorgingsproducten of luxe producten. Veel zelf maken, restjes opmaken en niet weggooien. Dure kruiden zelf kweken en eventueel groenten.
niet elk gezin is hetzelfde! komkommer, tomaat, paprika en sla hoef ik hier ook niet mee aan te komen want dan kan ik meer dan de helft weggooien.. dat ze bij jullie wel zulke dingen eten wil niet zeggen dat dat overal zo is.
Dat snap ik maar ik mis dingen waar ik geen vervanging voor zie..daar ben ik benieuwd naar..ik vind gezond eten nl belangrijk. In de eerste week zie ik aan fruit alleen bananen van 0,69 cent staan...dat zijn 4/5 banaantjes denk ik voor 3 personen voor 7 dagen? en ik ken meer mensen die amper vlees eten, prima ieders eigen keuze idd, maar die vervangen dat door noten, peulvruchten e.d.
Mijn man en onze zoon eten ook alleen banaan en appel, iets anders lusten ze niet. ook groentes niet rauw. En colin eet echt geen banaan en appel op een dag, 1 stuks is de max. . Hij eet gewoon niet graag fruit , verder eet hij alles prima. Dochter en ik wel. die eet een hele bak druiven weg bij voorkeur en rauwe paprika.
Hier worden paprika's, tomaten, komkommers zelf gekweekt, net als wortels en kruiden. Als de groenten nog niet volgroeid zijn dan haal ik deze bij de lidl, spotgoedkoop daar. 1 kg gedroogde kikkererwten kan je al voor amper 2 euro halen bij de Turk of toko, voldoende voor minstens een maand. Zelfde geldt voor peulvruchten en bonen. Als je deze gedroogd haalt ben je goedkoop uit en kan je er lang mee doen. Wij eten ook veel meer fruit maar niet iedereen eet zoveel fruit.
Daarom vraag ik haar toch hoe het zit...misschien heeft ze een mega moestuin, ik heb haar daar niet over gehoord dus verwacht het niet. Maar als je in een topic zegt dat je voor 30 euro per week boodschappen doet en je blijkt tuinierder te zijn is dat wel handig te vermelden
Zelf kweken scheelt een hoop. Hier het geluk dat mijn opa vaak peren en appels gaat plukken rapen. Krijg dan altijd hele tas vol. Appels gebruik ik dan vaak voor cake of eigen gemaakte appelmoes heerlijk. Hier ook weinig op brood. Kaas boterhamworst smeerkaas of hagelslag. Pindakaas of past weinig in huis gaat hier zo snel op. Ik maak ook vaak grotere porties zodat ik deel kan invriezen. Enigste wat wij echt duurder kopen is kattenvoer ivm nierziekte en was middel robijn.
Misschien hebben ze nog diepvries groentes of iets van nasi kruiden? Wij hebben ook een enorme voorraad dus kopen vaak alleen dingen als groentes/fruit/rijst/pasta e.d. en eens in de zoveel tijd kruiden enz. 30euro is inderdaad wel weinig, daar red ik het echt niet mee..
Jullie maken mij nieuwsgierig... Ik vraag mij af of jullie veel afval hebben, gooien jullie groentes of fruit weg? Als jullie soep maken, kopen jullie dan soepgroentes of sparen jullie dit in de loop van de week op? En kopen jullie bijvoorbeeld steeds nieuwe knoflook of eenmalig en stoppen jullie dan een teentje in de grond?
hier kunnen ze op brood kiezen tussen chocopasta, pindakaas, gekleurde hagelslag, hagelslag, jam, kaas, smeerkaas, leverpastei, ham, kipfilet, boterhamworst, soms smeerbare geitenkaas, soms banaan. stroop en soms gerookte zalm Aan fruit hebben we hier altijd bananen appels, peren en seizoensfruit in huis. Komkommer en tomaat is ook standaard
Ik gooi bijna geen groentes weg.. soepgroente koop ik niet zo in een zal. Ik maak liever een soep van groente ipv groentesoep. Dus preisoep, pompoensoep of wat dan ook. Hiervoor gebruik ik dus ook zoveel mogelijk van de groente (dus ook t groene van de prei zeg maar( overrijpe paprikas of tomaten zijn ook perfect voor soepen. Knoflook koop ik wel altijd opnieuw. Heb niet zon groene vingers helaas
ik heb niet veel eetafval, als wij stukjes groenten overhouden, beetje prei, paar stukjes bloemkool, wat wortel, dan snijd ik dat klein en vries ik het in, daarvan maak ik mijn eigen soepgroenten of spaghettigroenten. Ik spaar het idd op. Knoflook koop ik wel nieuw.
Ik was al bang dat ik hierin een beetje een weirdo in ben Maar telen is dan ook mijn hobby, de hele zolder staat vol met stekken die wachten om richting de tuin te gaan Top trouwens dat er weinig wordt weg gegooid, hier in de buurt zie je zoveel groentes weggegooid worden en dan te bedenken dat zoveel mensen dit zo goed kunnen gebruiken...
Tot een paar jaar geleden deed ik dat ook. Gooide ook gerust een heel gerecht weg als we zin hadden in iets anders (schaam schaam) Gelukkig ging die knop om dat dat echt niet nodig is met een beetje plannen. Ik wissel nu ook nog wel eens van menu maar als iets nietlanger houdbaar is maak ik gewoon allebei de gerechten en doe ik een in de diepvries. wat leuk dat je zelf stekt!! Lukt het allemaal goed?
Samen drinken we savonds cola, en we hebben sowieso heel de week door visite, en dan zijn de 8 flessen op na n week. En mijn man maakt in een colafles zijn aanmaak klaar, pure siroop tot t onderste randje in de fles, en dan aanvullen met water. Maar dan nog is aanmaaklimonade niet zo duur? Wat kosten 2 flessen nou?
Wij hebben een moestuin en een ruilhandel met andere tuinders. Dus alles wat mij mislukt, kan wel bij een andere tuinder vandaan komen Je bent wat meer seizoensgebonden, maar eigenlijk kan je alles wel invriezen of anders inpotten, de bijkeuken is dan ook 1 grote opslag
Ik heb geen idee wat 2 flessen aanmaaklimo kosten, want wij hebben dat niet in huis. Maar ik blijf het veel vinden, 2 flessen per week die er door heen gaan. Maar goed, ik drink alleen koffie, thee en water, de kinderen water en 1 beker bio diksap (heeeeel erg verdund) per dag en mijn man drinkt 1 fles cola per week, koffie en Bar le Duc citroen.