Wij kopen wel voor elke maaltijd nieuwe groentes ja, maar echt veel weggooien doe ik eigenlijk niet. Mijn man eet ontzettend veel en eet ook gewoon altijd de restjes op (en blijft broodmager, niet eerlijk..). We kopen ook veel vers fruit en dat tikt ook best aan. We ontbijten met brood en fruit en eten om 10.00 uur weer fruit. Maar als het niet lekker meer is of we zijn het vergeten, tja, dan gaat het wel weg.
Maar op deze wijze kun je dus nooit vooruit bedenken wat je eet omdat je niet weet wat je aan restjes overhoud? Ik doe nl maar 2x per week boodschappen dus moet wel vooruit plannen
Hier denk ik 100 per week, soms iets meer, soms iets minder. 4 personen. Mijn oudste is geen fruitliefhebber, helaas, man ook niet. Mijn jongste en ik wel. Mijn zusje heeft vroeger serieus nog nooit fruit gegeten, ze wilde het echt niet hebben. Ze eet het nog steeds niet (ze is nu bijna 28) en ik heb haar nooit fruit zien eten, ze zegt dat ze iets van 3 keer per jaar een banaan eet ofzo. De rest lust ze niet. Ze is heel gezond Maar ik vind fruit en groenten ook echt in een goed menu passen, mijn oudste eet ook liever brood, pasta en aardappelen. Gisteren voor het eerst spinazie a la creme erin gekregen, nadat ze het geprakt had met aardappelen, nouja, is toch iets Ons budget zal straks door de luiers van kind 3 wel omhoog gaan. Ik ben daar nu al wat voor aan het inslaan Geen fv nodig, ga bv geven, dat scheelt.
Whaha ja dat kan ook Nou een vriend van ons werkt in de kassen en die hoeft dus echt heel weinig fruit en groente te kopen...ideaal.
Misschien past ze de planning er een beetje op aan. Hier doe ik dat ook wel eens...als ik aardappelen overhoud vind ik dat echt zonde om weg te gooien. Ik maak er idd vaak aardappelsalade bij en dat is de volgende dag voor de liefhebber. Hebben we bv iets met brood staan kan dat er makkelijk bij, maar hebben we een pasta of rijstgerecht dan combineren we dat ook. De oudste eet liever aardappelen dan rijst dus die neemt bv de groenten van de pasta en wat gehakt bij de aardappelsalade.
Ik koop boodschappen altijd voor een week, maar haal gewoon van alles wat in huis en bedenk dan op de dag zelf wat ik ga maken en dat kan dus ook makkelijk veranderen.
als je vanalles in huis hebt zoals eieren en bladerdeeg, dan kun je inplannen dat je ongeveer 5 maaltijden nodig hebt en dan 2 keer kliekjes eet. Bijvoorbeeld: we hebben gisteren bloemkoolstamppot gegeten, vanavond eten we aardappels met wortels. Van de bloemkoolstamppot heb ik nog een kliek over voor 2 personen. dus ik zet die vanavond ook op tafel en zorg dat die opgaat. Dan blijft er misschien wat aardappels over met wortels, die schuiven dan door naar morgenavond. Ik heb een aantal maaltijden in huis, deels in de vriezer. Zo is er ook meer keuze voor de kinderen om te eten en eten zij ook beter. Maar als ik veel bloemkool of brokkoli, aardappels, vlees over heb dan maak ik er een hartige taart van omdat ik altijd eieren en bladerdeeg in huis heb, is dat altijd een optie.
Hier met 2 en ongeveer 50 à 75 euro per week aan supermarkt. Wonen in België (kennelijk scheelt dat toch iets in prijs). Hier met zijn 2 wel al snel aan een kilo groenten per dag. Tikt dus ook aardig aan. En met een warme maaltijd van bijvoorbeeld hotdogs of soep met brood moet ik echt niet komen aanzetten. Daar heeft manlief echt niet mee gegeten (en dan krijg ik tijdens de maaltijd een vies gezicht en vliegt ie nadien in de nootjes of de chips). Restjes worden meestal de volgende dag opgegeten tussendoor of bij de broodmaaltijd. Als het echt 5 dagen in de koelkast staat, dan gaat het weg. Hier voorzie ik dus wel elke avond "vers" eten tenzij ik ineens genoeg maak voor 2 maaltijden (spaghettisaus bijvoorbeeld). Meer dan 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten vind ik dan weer niks (en in de diepvries raak ik al snel het overzicht kwijt over "wat er nu allemaal van halve maaltijden in steekt" met als resultaat dat niks van die halve maaltijden op raakt - er zitten in de diepvries dus vooral zakken groenten en vlees / vis / quorn).
Wij zijn met zijn 2en en ik denk dat wij ongeveer 70 euro per week uitgeven aan boodschappen. Maar ja, wij wonen in Parijs, dus dat zijn benzinepomp prijzen
Excuus voor late reactie. Maar het zit zo: Mijn partner eet geen fruit (Best wel een zeikerd wat betreft fruit haha) alleen dochter en ik eten het. Wij kopen een zak met bananen, als deze op zijn kopen wij gewoon opnieuw fruit (is relatief goedkoop dus blijft het altijd onder het budget). Simpelweg omdat we dat liever niet al te veel fruit kopen in 1x. als er een actie is op fruit van 1+1 gratis(mandarijnen, sinaasappels, druiven) en mijn schoonouders kopen het dan krijgen we op dat moment ook wat fruit.
Ik plan zeker wel vooruit maar heb meestal wel een dag ruimte voor een kliekjesdag of ik maak het dus op voor de lunch de volgende dag of tussendoor, op deze manier wordt er geen eten weg gegooid en eten wij ook minder brood.