Zo doe ik dat ook: als groenten erg goedkoop is, haal ik wat meer, blancheer dat mee en vries het in. Zo is er in dit seizoen bij een boer in de buurt paarse boontjes, ik weet niet hoe ze heten, ze lijken op sperziebonen maar in het paars en smaken tussen een spercieboon en een snijboon. Daar haal ik dan wat extra van en vries dat in. Die koop ik niet omdat ze goedkoop zijn (want ze kosten 3 euro pkg, maar is weer eens een ander soort groente, aangezien ik ze nog nooit in de winkel heb gezien.
Ik vries ook vleeswaren in en vooral met filet american vind ik dat super handig. Kleine beetjes per keer eruit halen en dan eet je altijd vers. Mijn vriendin doet stroopwafels in de vriezer En ze waren tot mijn verbazing heerlijk en lekker vers gebleven.
Wij gooien alles in de vriezer! Brood, ijs, aardappelen met groente en vlees van wat over is , schotels, pasta's. Vriend werkt ook late diensten en neemt zo elke keer een ander restje mee. Echt ideaal en we gooien stukken minder weg..
Doen wij ook ja, ze verkopen ze hier wel maar die zijn een stuk minder lekker dan die van de Nederlandse bakker. Mijn schoonmoeder stuurt ze op en wij vriezen ze in. Even in de magnetron na ontdooien en heerlijk
Vnl brood en vlees. Maar ook zelfgemaakte fajita-saus, verse gember in stukken, een pizza margharita en een quiche en soepgroenten (handig als je thuiskomt van vakantie). Verder een zak andijvie of broccoli voor een groene smoothie.
ik vries alles in. brood, restjes, groente, jus, grote hoeveelheden vlees. maar ook vleeswaren. vorige week groente in de aanbieding gekocht. boontjes en bloemkool. die blancheer ik en dat gaat dan in porties de vriezer in.
ik gooi bijna alles in de vriezer ik kook altijd veels te veel en dan doe ik dat vaak in de vriezer heerlijk stampotjes en soepen bijna alles wel en vriezer vol maak ik dat eerst helemaal leeg zodat ik weer opnieuw kan gaan aanvullen
- Brood - Vlees ( zowel vlees uit de supermarkt uit de koeling als uit de vriezer) - Vis - Ijsjes - Wokgroenten - Diepvriesgroenten zoals spinazie - Friet
Alleen ijs....soms brood of wat vlees of vis. Maar wij proeven gelijk of iets ingevroren is geweest, hebben nogal een verfijnde en kritische smaak. Wij vinden vers veel lekkerder en is ook vaak gezonder.