Haha van cakebeslag ben ik ook niet vies, maar zo'n omelet zou ik ook niet blieven. Ik heb ook niet altijd tijd/geduld om het volledig te laten stollen, maar ik maak er dan of alsnog roerei van, of kiep de omelet om zodat ook de bovenkant even snel stolt
In desserts kan het mij weinig schelen. Maar als het warm en gebakken is, wil ik het ook echt gebakken. En dus niet nog halfrauw. Manlief eet het wel nog lopend op. Eeuwige discussie dus als we omelet eten hoe hard het gebakken moet zijn of hoe lopend het nog mag zijn.
Ik kan me voorstellen dat als je het zo op je bord krijgt je het niet wil. Zou dat ook niks vinden. Maar idd een likje uit de beslagkom, zelf teramisu of chocolademouse maken dat doe ik zo vaak. Oke nu beter niet maar vroeger at ik soms de halve cake al oo voor die in de oven zat. Hihi
Ja, ik moest inderdaad ook steeds aan salmonella denken. En gewoon die vieze geur/smaak van een halfwarm rauw ei, brrr.
Hahaha, ik heb vanavond nog de beslagkom uit staan likken. Heerlijk! Als het ei mislukt is in de oven, kun je toch beter even snel scramblen. Niet mooi maar tenminste wel gaar.
Ik kan je uit ervaring vertellen dat het minder moeite kost om een extra pan af te wassen dan om de discussie aan te gaan Lekker ieder zn eigen omeletje zou ik zeggen
Er zijn legio taarten en gebakssoorten waar rauw ei in verwerkt wordt. Ik moet altijd lachen om panische angsten bij sommige mensen.
rauw ei... vaak alleen het eigeel.. wat in verband word gebracht met cholesterol verhoging en natuurlijk het alom bekende gepiep om salmonella. maar buiten dat alles is het gewoon ranzig en enigszins achterhaald om zo aan je voedingsstoffen te komen. Dus ik bak en kook ze gewoon gheheh
Nou, het is hier geen panische angst hoor, niet om de salmonella in ieder geval: ik vind het gewoon een vies idee. Maar goed, dat heb ik wel met meer dingen: zo eet ik eigenlijk niet graag vlees, heb heel vaak dat ik er geen hap van eet, omdat ik het idee heb "een lijk" te eten. Ik eet ook geen gelatine bijv. Ik gruwel van sommige dingen hahaha.
bij mij is het ook niet panisch hoor, ik vind het gewoon vies smaken rauw ei. Ik heb mijn eten graag gaar. Ik eet ook geen rode biefstuk. die wil ik ook doorbakken hebben.... beslagkom uitlikken doen we hier ook wel. Maar de tiramisu maak ik (ivm ei-allergie in de familie) zonder ei.
Iehhh nee dank je! Alleen een zachte dooier bij gekookt en gebakken ei en verwerkt in koekjesdeeg, verder niet!
Dat is net mayonaise. Lekker toch? Rauw ei in gerechten als chocolademousse en tiramisu vind ik totaal niet te vergelijken met puur rauw ei zoals ts dit beschrijft. Dan proef je er niks meer van. Maar als je het zo op je bord hebt liggen dan zou ik toch ook even moeten slikken zeg maar
Ik kook meestal, dus meestal wordt het een echt gebakken ei . Het is meer ik die erover zeurt als hij het ei bakt . Want manlief wil het al veel te snel afzetten omdat hij het zo wel goed vindt. Eén van de redenen dus dat ik meestal kook . Hij eet mijn ei-brouwsels sowieso wel op. Dat ei over die frieten heeft hij ook es gehoord van een collega en al hopen keren gezegd "we zouden dat toch es moeten testen". Maar het komt er nooit van bij hem en ik ga hem er niet aan doen denken, want het lijkt mij walgelijk. Hij mag het van mij uittesten hoor. Maar dan bovenop zijn frieten, niet die van mij. Zelfgemaakt pizza met ei is ie overigens zot van. Ik denk dat hij het één keer rauw heeft geprobeerd om zelf te maken, maar sindsdien worden de eieren toch altijd eerst gebakken.
Dat wilde ik inderdaad ook zeggen. Wij maken de mayonaise altijd zelf en iedereen eet het met smaak op. De kinderen eten daar ook gewoon van mee en ze mogen ook gerust de beslagkom uitlikken als we cake oid bakken . Ik zou het dus gewoon opeten, maar ik ben niet zo moeilijk met eten .
Maar als je het krijgt kun je er wel echt heel ziek van worden. Ik zou het echt niet eten, vind het supersmerig.
Hahaha misschien is het alleen in bepaalde provincies? Ik eet het maar 3 keer per jaar ofzo hoor.. Net zoals dat ze in België friet met pindasaus een walgelijke combinatie vinden haha Althans, mijn familie dan