Ligt het aan mij of? (rauw ei eten)

Discussie in 'De lounge' gestart door DeeLighT, 16 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Een spiegeleitje vind ik heerlijk, maar het eiwit moet toch echt wel gestold zijn. Ik ga geen snot eten.
     
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    En een ei bakken is op zich nou niet heel lastig ofzo... :)
     
  3. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik walg van een half warm rauw ei. Alleen bij het idee word ik al misselijk.
     
  4. Wensmamma

    Wensmamma Fanatiek lid

    4 jun 2013
    2.347
    993
    113
    Salmonella zit voornamelijk aan de binnenkant van de schaal, dus nooit het laatste beetje eiwit uit de schaal halen met je vinger. En als ik een gekookt eitje eet dan eet ik ook nooit het 'extra velletje' op.

    Verder wordt er idd veel gemaakt waar rauw ei doorheen zit, maar toch vind ik het anders als het een gebakken ei is bv waarvan het eiwit nog niet helemaal gestold is. Dan vind ik het niet lekker, maar het is niet zo dat ik ervan gruwel of eng vind.
     
  5. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Niet alles gelezen maar er zijn zat mensen die dat doen omddat ze dat heerlijk vinden. Ik niet ;)
     
  6. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Hihi, nou ik ben blij te lezen dat de meesten het ook een vies idee zouden vinden. Hoef ik me niet meer zo'n aansteller te voelen.
    Brr, zie het nog voor me, dat je je vork met een hapje eten optilt en er dan zo'n snotterige druiper vanaf komt :$

    Wbt cakebeslag; dat heeft een heel andere consistentie en dus proef ik dat weleens. Vind dat een minder vies idee omdat je het ei direct uit de koeling gebruikt en verwerkt, en niet eerst een half uur hebt laten broeien in een oven.....
     
  7. lydian

    lydian Niet meer actief

    Haha idd, tijdens mijn zwangerschappen moest ik mij echt inhouden :)
     
  8. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Een omelet/ei moet bij mij ook goed gaar zijn hoor. Maar dat komt gewoon doordat ik de aanblik van een (half)rauw ei an sich al vies vind, zo snotterig :p en glibberig.

    Ik vind het al smerig om een rauw ei met mijn blote handen door gehakt te mengen, gruwel.

    Beslagkom uitlikken: vroeger als kind wel gedaan, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer.

    Tiramisu: lust ik niet.
     
  9. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Dit ja. En beslag vind ik ook heerlijk:)
     
  10. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    :$ ieder zijn ding natuurlijk maar hier draait mijn maag toch wel van om :p
     
  11. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Maar heel weinig eieren zijn met salmonella besmet. Op mijn gebakken spiegelei is het wit ook somd nog niet helemaal hard. Ik leef nog hoor.
    Het witte van een negerzoen is ook rauw ei hoor. Weliswaar gepasteuriseerd ei, maar toch rauw.
     
  12. Charlie84

    Charlie84 Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.686
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik zou het gewoon eten, ik eet ook gewoon zelfgemaakte mayonaise enzo.
     
  13. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Oooooh ik kan niet wachten voordat ik weer eens een belsagkom mag uitlikken van de appeltaart deeg hihihi :D
    Verder at ik altijd mijn eigeel half gaar, maar het eiwit moest bij mij altijd gaar zijn want dat vind ik gewoon niet lekker als dat nog rauw is.
    En verder at ik ook meringue en chocomousse en mayo.
     
  14. ikke175

    ikke175 Fanatiek lid

    30 dec 2011
    2.576
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ieh nee dat zou ik ook niet eten hoor,. bah bah
     
  15. Knapie

    Knapie Fanatiek lid

    5 nov 2013
    1.524
    0
    0
    Nee jakkes!

    Als het ergens doorheen zit verwerkt zoals toetjes inderdaad dan is het geen ramp maar als ik het "puur" rauw moet eten dan echt niet.

    Ik ken mensen die inderdaad een rauw geklutst ei over de frieten doen of een rauw geklutst ei over de macaroni.
     
  16. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja ik weet inmiddels hoe salmonella voelt en dat is echt niet tof :)

    Maar wat ik wel apart vind is dat meeste mensen hier zijn opgegroeid met het idee dat rauw ei beter niet gegeten kan worden.
    En dat het stiekem in best wat dingen gewoon verwerkt zit, waar niemand bij nadenkt en ook vrijwel nooit iemand ziek van wordt.

    Schijnt ook goed te zijn voor de potentie... Rauw eitje in de ochtend.
    Brrrrrrr :)
    (En halfdood van de maagpijn op de bank hangen mag dan wel goed zijn voor de potentie... Je hebt dan weinig aan die potentie lijkt me :) )
     
  17. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Getsie ik zag bij de titel echt iemand voor me die een eitje openmaakte en een slokje nam :p brrrrr
     
  18. ikke175

    ikke175 Fanatiek lid

    30 dec 2011
    2.576
    0
    36
    NULL
    NULL
    Iewww dat heb ik een keer gezien op tv en ging gewoon echt zowat over mijn nek... en alleen al bij het idee zie ik het al voor me.. gedverderrie
     
  19. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Ik hoef geen cake, geef mij maar het beslag :)... Rauw ei zou ik nooit zo eten, maar door een gerecht waarin het verwerkt is of idd door taart of daken heb ik geen probleem mee.
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik zou het alleen laten staan als ik zwanger was.

    Likken jullie nooit cakebeslag of zo van de spatel of je vinger? En in tiramisu zit ook rauw ei...
     

Deel Deze Pagina