Hoi, Heb mn vraag gesteld op een bakforum, maar er is weinig aktie daar... Dus probeer t hier eventjes... Hier vaak wel snel antwoord op vragen Ik probeer een taart te bakken maar mn biscuitdeeg lukt niet. Hij rijst niet... Ik vroeg me af of het misschien beter is om zelfrijzend bakmeel te gebruiken? Iemand hier ervaring mee???
Ik zou het niet doen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden: Eieren moeten warm zijn en zeker 10 minuten mixen! Ik leg de eieren van te voren in een bak met warm water. Bloem en maizena zeven. Erna luchtig er doorheen spatelen. Oven niet tussentijds openen.
Pfoe, ik heb een heleboel taarten gemaakt..maar nog nooit mee gemaakt dat een taart niet rijst, dus weet niet eens hoe het zou kunnen komen :S
Yep... Allemaal gdaan.. Alleen bloem erdooheen spatelen vind ik lastig. Duurt lang voordat de bloem er goed doorheen zit. Dan sla ik er al veel lucht uit.... Welke verhoudingen gebuik je?
Ik gebruik het volgende biscuit recept; 5 eieren 150 gr suiker 120 gr bloem 25 gr maizena zakje vanille suiker snufje zout ik leg de eieren ook eerst in warm water en als ik ga mixer zet ik de kom ook in warm water. Rijzen ze daarna bij mij beter.
Dat spatelen moet je wel heel voorzichtig doen. Als je dat te ongeduldig doet, zakt je bodem inderdaad in. Daarom heeft mn moeder ook altijd beter biscuitbodems dan ik Gewoon steeds beetje er doorzeven, rustig spatelen (zorg ook dat je de bodem meeschraapt he) en dan moet het goedkomen Succes!
Wat voor oven heb je? Bij een oven met aan 1 kant onder of boven zeg maar warmte kan je doen wat je wil maar is echt mooie hoge taarten bakken gewoon lastig.
Niet rijzen was bij mij ook ellende tot ik onderstaande vond, nooit meer mislukt, alleen de baktijd is bij mij 10-15 min langer INGREDIËNTEN Suiker 270 gr. 4L of 5 M eieren (warm) Bloem180 gr.+ 1,5 theelepel bakpoeder 1 dl kokend water Suiker en eieren samen 20 minuten mixen. Bloem en bakpoeder zeven. Dan de mixer op laagste stand zetten, en lepel voor lepel de bloem erdoor. 1dl kokend water erdoor mixen, heel eventjes. 20 min op 160 graden, dan 15 min. op 180 graden. Als hij gaar is, meteen de zijkanten losmaken en op zn kop op een rooster zetten. Dan zakt hij in zijn geheel een cm. in. Heb je een 5 cm hoge heerlijk luchtige taart. Voordeel van dit recept, er komt geen bol op, hij rijst heel gelijkmatig.
De eerste keer heb ik die kom ook in heet water gezet, maar dat maakte niet uit.. Inmiddels heb ik een machine die mixt, die kan ik niet in heet water zetten
het gaat ook niet zozeer om de lengte als wel voorzichtig, bloem moet er sowieso in kleine delen in . en inderdaad de temperatuur van je oven langzaam opvoeren dus beginnen op 150/160 en daarna omhoog wil ook nog wel eens helpen. o en ik zou eens een zakje biscuitmix van funcakes proberen, die krijg ik niet laag wat ik ook zou doen
Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor. Vet de taartpan in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de taartpan en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bakken kost tijd en een beetje liefde
Bloem tijdens het spatelen beetje bij beetje toevoegen niet in 1 keer. en klaar is klaar. Veel gaan te lang door en gaat er alle lucht uit. Om het spatelen nog makkelijker te maken je schaal/kom draaien in de tegenovergestelde draaien dan je spatel.
Als het echt niet lukt, ga ik een kant en klare mix bestellen.. Maar de uitdaging is voor mij juist om het zelf te doen.
Dit is hoe banketbakkers het doen. Zoek anders eens onder Rudolfs bakkery die legt het goed uit. En nee, eigenlijk niet met een mixer. Dan sla je de lucht er uit. Het is belangrijk dat je die behoudt want dan gaat het de lucht in.