Gemeenschap van goederen. Hij had wel een heel groot spaarbedrag op zijn rekening en ik niets. Volgens mij hebben we dat vastgelegd dat dat bedrag voor hem blijft. Alles wat erbij komt tijdens ons huwelijk delen we. Maar moet zeggen dat hij het alleen maar gebruikt voor gezamenlijke dingen zoals het huis, dus heb er nu ook al profijt van
Wij zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Mijn ouders hebben beide een grote schenking gedaan toen we het huis kochten( staat op mijn naam) en de auto's zijn ook van mij. Ook zal ik behoorlijk wat erven en mijn man niets. Mijn man wilde ook alleen met mij trouwen als ik op huwelijkse voorwaarden wilde trouwen want hij wilde niet dan men dacht dat hij voor het geld( dat is er pas als de erfenis er is en hopelijk laat dat nog lang op zich wachten) met mij zou trouwen. Alles wel goed vast gelegd want ik wilde niet dat mijn man met niets achter zou blijven bij een scheiding.
Hier ook gemeenschap van goederen. Nothing to hide. Wat van hem is, is van mij en andersom. Geen eigen bedrijf ofzo en onze beide ouders zijn even vermogend. Wat er ook komt, eerlijk zullen we alles delen
In gemeenschap van goederen. Schenking van zijn moeder zie ik als iets van hem, dus mochten we uit elkaar gaan zal ik op dat stukje van de spaarrekening zelf geen aanspraak maken. Gewoon omdat ik dat niet netjes vindt, en dat dat daarbuiten staat
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. We hebben allebei evenveel vermogen en brengen ongeveer het zelfde in het welbekende laatje. Was het zo geweest dat 1 van ons een eigen bedrijf zou hebben of de 1 veel meer eigen vermogen dan de ander dan zouden we getrouwd zijn met huwelijkse voorwaarden.
Wij hebben alleen een samenlevingscontract. Maar als ik zou gaan trouwen, zou ik voor huwelijkse voorwaarden gaan. In gemeenschap van goederen vind ik niet meer van deze tijd. De kans op een scheiding is ook gewoonweg te groot.
In gemeenschap van goederen omdat als ik al mijn spaargeld in het huis prop en ver van mijn huis ga wonen met ons kind net zoveel recht op het huis wil hebben en niet zomaar de deur gewezen kan worden, stukje zekerheid voor mijzelf.
In gemeenschap van goederen, hoewel hij schulden had uit zijn vorige relatie (die hebben we inmiddels samen afgelost) en ik weinig tot geen erfenis in het vooruitzicht heb en hij wel, al denk ik niet dat die heel hoog is, paar duizend euro, misschien iets meer. Wat hopelijk nog heel lang duurt
Op huwelijkse voorwaarden ivm eigen bedrijf. Wat ik koop is van mij, wat hij koopt is van hem. Vaste lasten worden naar inkomen evenredig verdeeld. Echt alles gescheiden. In de praktijk regel ik dat en doen we het zo omdat het moet. Doen we het niet, kunnen we alsnog in gemeenschap van goederen aangemerkt worden. Bij overlijden geregeld dat alles naar de overlevende partner overgaat, en als die overlijdt pas naar de kinderen.
Hier in eerste instantie in gemeenschap van goederen getrouwd. Later huwelijkse voorwaarden, in verband met een eigen onderneming van mijn man.
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. We zijn allebei met niks begonnen. Mijn vader drong er echt op aan om op huwelijks voorwaarden omdat ik redelijk veel ga erven. Maar ik trouw om voor altijd bij elkaar te blijven en wij zijn heel erg zeker over ons huwelijk. Tuurlijk kan je niet in de toekomst kijken, maar, het voelde voor ons gewoon niet goed om op huwelijkse voorwaarden te trouwen.
Gewoon in gemeenschap van goederen, we hebben beiden geen bezittingen van grote waarde of schulden dus maakt het voor ons verder niks uit
Mee eens inderdaad. En als de een meer vermogen heeft dan de ander vind ik het erg naiëf om niet te doen. Nu is alles leuk en romantisch, maar soms blijft dat niet altijd zo. Hoe veel ik ook van mijn vent hou, hij had wat meer geld, ik een erfenis, dus no way gemeenschap van goederen! Dan kan dat eventueel later geen problemen geven. Het is niet romantisch om erover na te denken, maar wel nodig. Een scheiding is ook niet romantisch.
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, terwijl manlief een eigen bedrijf heeft. Manlief had ook al een eigen huis(je) toen ik hem leerde kennen, en ik eigenlijk niks.. Wij hebben er niet eens over gepraktiseerd om op huwelijkse voorwaarden te trouwen.