Wij zijn getrouwd met huwelijkse voorwaarden omdat mijn man een flinke restschuld heeft overgehouden na het gedwongen verkoop van zijn huis. Dit is gebeurd voordat we elkaar kenden en om te voorkomen dat ik (of dochter!) voor zijn schuld opdraaien als er iets gebeurt (evt scheiding of overlijden), hebben we besloten naar de notaris te gaan voor huwelijkse voorwaarden.
Helemaal mee eens! Heb er jammer genoeg ook ervaring mee. Hoe leuk en hoe lief je partner ook lijkt, dat kan totaal veranderen op het moment dat jullie in scheiding liggen dus roep aub niet: Dát overkomt mij niet, mochten wij ooit gaan scheiden, dan delen wij dat allemaal netjes, of nog "erger": Wij gaan noooooit scheiden: heel naïef.
Ze gaan het omdraaien geloof ik hè, nu is gemeenschap van goederen de norm en moet je zelf alles regelen voor huwelijkse voorwaarden. Straks is het geloof ik in ieder geval zo dat alles wat voor het huwelijk jouw eigendom was, ook (afkloppen) na het huwelijk jouw eigendom blijft. Wat je tijdens je huwelijk opbouwt, moet je wel eerlijk verdelen meen ik. Ik vind dat wel een mooi systeem eigenlijk. Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Nou ja, in eerste instantie partnerschap. Maar het idee is hetzelfde. We hadden voor,het huwelijk een gelijkwaardige inbreng wat geld en goederen betrof. En we zijn allebei in loondienst met een redelijk gelijkwaardig inkomen. Hij verdient nu wel mee dan ik (hogere school en werkt meer uren). Maar ik neem dan weer meer op me wat betreft zorg kinderen & huishouden. Als er een duidelijk verschil is in inbreng, vind ik huwelijkse voorwaarden heel verstandig (bijv. één van de twee heeft al een eigen huis of bijv. een grote erfenis o.i.d.) En ook als één van de twee een eigen zaak heeft of wil is het verstandig. Volgens mij is het dan ook zo dat je bijv. het huis en de auto beter op naam van de ander kunt zetten. Mocht je bedrijf over de kop gaan, kunnen ze dan (meen ik) niet bij de ander komen claimen. Maar het houdt natuurlijk ook een risico in voor degene met de zaak die dan officieel geen huis of auto heeft, als het huwelijk misloopt...
Als je wilt dat de toekomstige partner van je kind nooit aan de erfenis van je kind kan komen, kun je dat trouwens prima in een testament regelen. Of ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn maakt dan niet uit.
In gemeenschap van goederen, hoewel ik na het lezen van alle reacties pas besef dat mijn man veel spaargeld had ingelegd en ik nog in een opbouwfase zat. Maar toch zie ik dat echt als zijn eigen geld. Ik kom er dan ook niet aan (is ook niet nodig ). Ik vind het wel bijzonder dat het idd zo is dat scheiden meer relevant is tegenwoordig dan vroeger, beetje off topic maar ik vind dat best een nare ontwikkeling, voor alle partijen. Dat mensen daar gewoon rekening mee moeten houden bij het trouwen. Bijna alsof je niet voor eeuwig trouw kan beloven Ik begrijp dat het zo is maar vind het ergens ook best erg dat het zo is.
Wij gaan in huwelijkse voorwaarden trouwen.. Gewoon weg omdat ik een eigen bedrijf heb.. Ga ik over de kop draai ik daar alleen voor op.. En hebben we ons koop huis nog auto's en loom van mijn partner .. Wel leggen we vast dat na overlijden van partner het huis mij toe behoort .. Word ook aangeraden he met eigen onderneming onder huwelijkse voorwaarden te trouwen ..
Wij zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden: mijn man heeft een eigen (familie) bedrijf en heeft 2 huizen in bezit ( 1 is in verhuur). Bij een eventueel faillissement ben ik niet medeaansprakelijk en kan ik mijn spaargeld gebruiken voor bijvoorbeeld ons onderhoud ( dit zijn geen duizenden euro's hoor).
Jammer dat je er geen poll van hebt gemaakt. Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Wij brengen financieel allebei ongeveer evenveel in het huwelijk. We verwachten ook van beide kanten ook geen mega-erfenis of zo. We hebben ook geen eigen bedrijf. Al met al zagen wij geen reden om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen.
Dit had mijn vader ook zo geregeld voor ons. Mijn man heeft daar dus (officieel) geen recht op en hij wil dit ook niet, mocht niet eens een mooi horloge voor hem kopen van hem. (Dit staat ook nog steeds op een aparte rekening) Verder in gemeenschap van goederen. Wij hadden beiden weinig inbreng... Ik misschien 1000 en mijn man een lening voor zijn auto. Wat we nu hebben, hebben we ook samen opgebouwd.
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Hij had destijd wel een zaakje maar heeft nooit gevraagd of we onder huwelijkse voorwaarden konden trouwen. Gelukkig maar want dat zou ik als een beledeging opvatten, net of ik op zijn geld uit zou zijn.
Huwelijkse voorwaarden. Hoewel ik trouwen hopeloos romantisch vind, zijn wij allebei wel realistisch in de gedachte dat je nooit voor de volle 100% zekerheid hebt over wat de toekomst brengt. Wij gaan volledig voor ons huwelijk, maar we hebben er wel afspraken over gemaakt.
Gemeenschap van goederen. We waren 20 en 21 toen we trouwden, jong en verder nog niets opgebouwd. Maar ook als één van ons dat wel had, waren we in gemeenschap van goederen getrouwd. Ik vond dat een heel belangrijk punt.
Huwelijkse voorwaarden. Omdat mijn man, voordat hij mij kende een groot geldbedrag had gespaard. Dit blijft van hem. Daar komen we nooit aan. Dus bij de notaris vast gelegd dat dit van hem blijft en ik hier nooit aanspraak op kan maken. Alles wat na ons huwelijk is gespaard en gekocht is gezamenlijk.