Shoarma te gebruiken t/m vandaag. Kan ik dit morgen nog klaarmaken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nosam, 6 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    Wist even niet waar ik dit moest plaatsen.
    Ik heb Shoarma in de koelkast liggen, gisteren gekocht.
    Vanavond gaan we wat anders eten bij mijn ouders
    dus wil ik graag morgen de Shoarma klaarmaken.

    Nou staat er op: Te gebruiken tot en met 6-11-2014.

    Kan ik dat morgen dan nog wel klaarmaken? :$
     
  2. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    23 jun 2012
    2.345
    0
    36
    drenthe
    Zou het zelf niet doen. Anders bak je het alvast op?
     
  3. Emo

    Emo Fanatiek lid

    6 nov 2013
    1.855
    1
    36
    Vrouw
    Moeder
    Zwangerschapspagina
    Ik denk dat dat geen kwaad kan. En anders in de vriezer leggen en dan morgenochtend eruit halen.
     
  4. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    Als ik het nu invries kan ik het morgen nog wel gebruiken?

    En hoe zit dat met opbakken.

    Als ik het vanavond op bak. En in een bakje in de koelkast leg als het is afgekoeld is het dan wel betrouwbaar om morgen te eten?
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja hoor, als je hem netjes in de koeling laat is er niets aan de hand. en mocht je het toch niet vertrouwen bak je het vandaag nog op, of leg je het in de vriezer tot morgenochtend, maar in principe kan het gewoon hoor.
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Zolang het morgen goed ruikt en er goed uitziet zou ik het wel gewoon opbakken en opeten het is niet voor niets ten minste houdbaar tot.. Eventueel opbakken kan natuurlijk wel al vandaag, maar ik houd er niet van ;)
     
  7. Emo

    Emo Fanatiek lid

    6 nov 2013
    1.855
    1
    36
    Vrouw
    Moeder
    Zwangerschapspagina
    Ja hoor, na het ontdooien kun je het makkelijk gaan gebruiken. Smaakt dan even lekker (vind ik). Persoonlijk zou ik het dan gewoon in de vriezer doen i.p.v vandaag al opbakken voor morgen.
     
  8. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Zou het in de vriezer stoppen en morgen vanuit bevroren stand gaan bakken. Dan zou het nog wel goed moeten zijn.
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ja hoor is nog prima te eten dan
     
  10. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik zou het invriezen en morgen op eten.

    Mja ik ben er best makkelijk in..
     
  11. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    Super! Thanks. Weer een dilemma minder haha.
    Ik vind het ook zonde om weg te moeten gooien.

    Ik gooi het nu direct in de vriezer en haal het er morgenvroeg weer uit. Of kan ik het beter uit de vriezer halen net voor ik het opbak?

    Of kan het niet bevroren in de pan. (sorry, ben niet zo'n keukenprinses)
     
  12. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    gewoon invriezen en morgen eten :)
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nu opbakken en dan in de koelkast.bewaren
     
  14. misa

    misa Niet meer actief

    Ik zou kijken hoe het eruit ziet en anders gewoon doen. En anders zou ik het invriezen en morgen ochtend/middag eruit halen en savonds opbakken.
    Nu opbakken, in de koelkast bewaren en morgen weer opbakken kan ook,maar is mss wat minder lekker.

    Tenminste houdbaar tot is vaak echt wel ruim genoeg genomen hoor.
     
  15. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    Maar dat is 'm juist. Het is geen THT datum. maar een TGT datum.
    Dus 'te gebruiken tot' .. :)
     
  16. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    20.173
    23.253
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Als het goed ruikt en het ziet er goed uit, is het ook nog goed. Ik ben nooit zo panisch met houdbaarheidsdata. Een beetje gezond verstand gebruiken hoor. Er wordt al teveel eten weggegooid in NL.
     
  17. leonie001

    leonie001 Nieuw lid

    9 okt 2014
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dit is zo waar! Ik ga ook altijd puur op de kleur en de geur van het vlees af, mits het wel goed gekoeld bewaard is natuurlijk.
     
  18. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Opbakken of invriezen. Dat kan beide.
     
  19. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Tsja en dat varken weet heus niet dat het morgen bedorven moet zijn. Is een richtlijn. En ik denk dat ze die ruim nemen. Uitzonderingen daargelaten. Maar die zie en ruik je!
     
  20. penseel

    penseel Niet meer actief

    Nu in vriezen en je kunt het over drie maanden ook nog eten.

    Het is een T.H.T te minsten tot deze datum houdbaar.

    Ik leg vlees altijd in de vriezer en haal het er pas echt uit als ik zeker weet dat ik het die dag gaat opbakken. Zo voorkom je weg gooien van vlees.
     

Deel Deze Pagina