Wist even niet waar ik dit moest plaatsen. Ik heb Shoarma in de koelkast liggen, gisteren gekocht. Vanavond gaan we wat anders eten bij mijn ouders dus wil ik graag morgen de Shoarma klaarmaken. Nou staat er op: Te gebruiken tot en met 6-11-2014. Kan ik dat morgen dan nog wel klaarmaken?
Als ik het nu invries kan ik het morgen nog wel gebruiken? En hoe zit dat met opbakken. Als ik het vanavond op bak. En in een bakje in de koelkast leg als het is afgekoeld is het dan wel betrouwbaar om morgen te eten?
Ja hoor, als je hem netjes in de koeling laat is er niets aan de hand. en mocht je het toch niet vertrouwen bak je het vandaag nog op, of leg je het in de vriezer tot morgenochtend, maar in principe kan het gewoon hoor.
Zolang het morgen goed ruikt en er goed uitziet zou ik het wel gewoon opbakken en opeten het is niet voor niets ten minste houdbaar tot.. Eventueel opbakken kan natuurlijk wel al vandaag, maar ik houd er niet van
Ja hoor, na het ontdooien kun je het makkelijk gaan gebruiken. Smaakt dan even lekker (vind ik). Persoonlijk zou ik het dan gewoon in de vriezer doen i.p.v vandaag al opbakken voor morgen.
Zou het in de vriezer stoppen en morgen vanuit bevroren stand gaan bakken. Dan zou het nog wel goed moeten zijn.
Super! Thanks. Weer een dilemma minder haha. Ik vind het ook zonde om weg te moeten gooien. Ik gooi het nu direct in de vriezer en haal het er morgenvroeg weer uit. Of kan ik het beter uit de vriezer halen net voor ik het opbak? Of kan het niet bevroren in de pan. (sorry, ben niet zo'n keukenprinses)
Ik zou kijken hoe het eruit ziet en anders gewoon doen. En anders zou ik het invriezen en morgen ochtend/middag eruit halen en savonds opbakken. Nu opbakken, in de koelkast bewaren en morgen weer opbakken kan ook,maar is mss wat minder lekker. Tenminste houdbaar tot is vaak echt wel ruim genoeg genomen hoor.
Als het goed ruikt en het ziet er goed uit, is het ook nog goed. Ik ben nooit zo panisch met houdbaarheidsdata. Een beetje gezond verstand gebruiken hoor. Er wordt al teveel eten weggegooid in NL.
Dit is zo waar! Ik ga ook altijd puur op de kleur en de geur van het vlees af, mits het wel goed gekoeld bewaard is natuurlijk.
Tsja en dat varken weet heus niet dat het morgen bedorven moet zijn. Is een richtlijn. En ik denk dat ze die ruim nemen. Uitzonderingen daargelaten. Maar die zie en ruik je!
Nu in vriezen en je kunt het over drie maanden ook nog eten. Het is een T.H.T te minsten tot deze datum houdbaar. Ik leg vlees altijd in de vriezer en haal het er pas echt uit als ik zeker weet dat ik het die dag gaat opbakken. Zo voorkom je weg gooien van vlees.