Een maand lang geen bruikbaar voedsel weg gooien

Discussie in 'De lounge' gestart door Suzzert, 9 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Wat gooi jij dan door je stamppot dat het zo stinkt? :D

    Hier ook lekker op brood of gewoon voor een tweede keer opwarmen. Als ik geen zin heb om twee dagen hetzelfde te eten dan vries ik het in zodra het is afgekoeld. Ik kook altijd voor twee dagen stamppot
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Denk dat ze de aardappels bedoelt... Nee die vind ik na een dag in de koelkast ook echt vreemd ruiken. Ik eet het wel gewoon want de smaak is nog goed maar ruikt gewoon apart.
     
  3. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Islah, echt niet hoor! ;) Ja kleine beetjes bij de kids werkt wel echt. Vinden ze het lekker eten ze vaak meer he.

    Beatissiemam: Als ik stamppot (m.n. hutspot) kook doe ik vaak dubbele portie en bak dat op in de koekenpan. Heerlijk! Hier stinkt stamppot niet, weet niet waarom bij jou wel dan?
     
  4. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.018
    548
    113
    nou hutspot meurt hoor. pas vd groenteboer naar huis gereden en die geur heeft 2 dagen in mn auto gehangen:D
     
  5. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Gewoon uienlucht zeker.. Meuren denk ik dat je het over iets bedorvens of oneetbaarbaars heb ;)
     
  6. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gekookte aardappelen (ook gewoon los) bewaren stinkt gewoon!
    Zit zoveel vocht in en dan in een afgesloten bakje waar de druppels op de deksel staan, brrr. Mijn moeder bewaarde die een paar dagen om ze vervolgens 'op te bakken'. Bah.
     
  7. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou kijk, ik ben dus niet gek!:D

    Nou eet ik nooit gewoon gekookte aardappels dat scheelt.
     
  8. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Wij gooien nooit bruikbaar eten weg! Veel te zonde, het is allemaal al duur genoeg.

    Ik kook standaard voor 3 a 4 personen, en daarvan gaat dus ongeveer de helft in bakjes de vriezer in. Hierdoor hou ik nooit restjes eten en zelden ingrediënten over.
    Mijn man moet vaak ook eten meenemen naar zijn werk, dus dat zorgt ervoor dat de vriezers niet overlopen. :D
     
  9. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Zo hier ook.
    Loop ook elke week mijn koelkast door om te kijken of er nog dingen zijn die gelijk op moeten.
    Verder niet teveel in huis halen scheelt ook elke keer gewoon vers halen en dan puur met een briefje naar de super en er niet van afwijken.
    Zoon laat zijn korstjes nog wel eens liggen ik neem dan 1 boterham en eet zn korstjes op heb ik ook weer gegeten.
     
  10. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Hoef je toch ook geen deksel op te doen, restje aardappels? Niet zo afsluiten dan heb je ook geen last.

    Was bij ons een delicatessen, gebakken aardappels ;) En nog zuinig ook. Maar ben ook een echte aardappeleter en dat zijn tegenwoordig steeds minder mensen.
     
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik gooi echt niks weg.. in principe heb ik genoeg eten elke dag voor 2 man. Soms kook ik iets teveel, als dat nog genoeg is voor 1 maaltijd dan vries ik het in of eet het de volgende dag. Anders gaat het naar de honden.

    Fruit en groenten restjes zoals schillen enzo gaan naar de kippen. Dus ook dat gaat hier niet weg;)
     
  12. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.889
    115
    63
    Wij proberen er ook op te letten en gooien maar weinig weg.
    Doordat wij 2 x per dag warm eten, kan ik meestal het warme middag eten omtoveren in een lichte warme avondmaaltijd.

    Gekookte groente; zoals aardappelen,wortel en boontjes wat overblijft kluts ik eieren doorheen en maak er een tortilla van.

    Gekookte groente die overblijven,bloemkool of broccoli ?Maak ik s´avonds soep van.

    Ik doe altijd saus apart dus niet door de hele pan scheppen. Zo hou je witte rijst of witte macaroni over. Witte rijst kan je makkelijk aantal dagen bewaren in de koelkast en bijvoorbeeld door de soep doen. Of ik maak er rijstebrij van als toetje.
    Witte macaroni kan je de dag erna een pasta salade van maken.
     
  13. Marlijn82

    Marlijn82 Fanatiek lid

    28 mrt 2012
    1.968
    0
    0
    Overijssel
    Dan zijn ze echt het lekkerst, na een dag in de koelkast en dan opbakken.

    Restjes aardappel eet ik dus de volgende dag tussen de middag, en eventueel overgebleven groente vries ik in in porties voor zoonlief. Voor als wij eens echt pittig eten. Of voor bij de patat, gelukkig is hij echt gek op groente en vind hij het helemaal niet erg.

    Het enige wat ik wel eens weggooi is eten wat ik gekocht (impuls)heb of gekregen uit een kerstpakket wat ik eigenlijk nooit gebruik. De houdbare producten gaan dan eens in de zoveel tijd naar een collega die het niet zo breed heeft.

    Weekmenu en afgepast koken doe ik al.
     
  14. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Dat heb ik ook echt moeten leren, ik schrijf op wat er in de vriezer zit. Heb een lijstje hangen naast mijn boodschappen lijst, anders vergeet ik t ook.

    Oh lijkt me leuk werk maar t zou me zeer doen als ik alles weg zou moeten gooien zeg :)
     
  15. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Over kerstpakket, wij hebben van school altijd een verkoping eens in t jaar en dan kun je boodschappen inleveren en die verkopen ze dan voor school. 100% winst. Dus daar gaat vaak iets uit het kerstpakket heen wat we niet eten, bijzondere soep oid. Wel handig ;)
     

Deel Deze Pagina