Ik hou niet van sla...en vind dat best vervelend aangezien het toch best vaak geserveerd wordt bij gerechten etc. Mijn kinderen moeten er ook niets van weten en eigenlijk vind ik dat best zonde maar ja...heb zelf ook altijd het idee alsof ik gewoon een stel bladeren zit te eten. Iemand een tip hoe je sla lekker kan klaarmaken? Ik hou trouwens niet zo van veldsla of rucola...als ik het dan toch echt moet eten liever de naturel of de ijsbergsla. Wie heeft een goede tip voor een lekker dressing oid? Ik vind zure dressing best ok maar als iemand een lekkere zoete dressing weet hoor ik dat ook graag!
Ik gebruik vaak de dressing van calve met bieslook. Zijn zakjes waar je 3 el water en 3el olie moet toevoegen. Soms ijsbergsla of kropsla en dan lekker feta, paprika, uitje, tomaat en zwarte olijven erdoor. Heel soms ook mais.
een gewone krop sla, halve komkommer in plakjes, paar hardgekookte eieren erdoor, met een kleine halve ui in blokjes, wat peper, zout en mayonaise. ik gooi er ook wel olijven, feta, tonijn paprika etc door, maar bovenstaande hebben ze hier het liefst.
Honing-mosterd dressing vindt iedereen hier erg lekker. Flinke theelepel honing mengen met een flinke theelepel groffe mosterd. Peper en zout toevoegen samen met een eetlepel azijn (gewoon gele azijn). Daarna beetje bij beetje 3 eetlepels olijfolie erdoor roeren. Wel even flink roeren, anders drijft de olie op de rest. Dan doen we vaak vanalles door de sla. Tomaten, komkommer, augurk, radijs, hardgekookt eitje enz. Net wat je lekker vindt
Zuiver sla vind ik ook niet te eten. En bij "gewone" sla voel ik me een konijn en dat gaat dus ook nauwelijks binnen. IJsbergsla eet ik wel, maar dan liefst met wat tomaat (of kerstomaatjes), komkommer en ajuintjes door. Of met nog wat groene olijven onder. Qua dressing: Meestal gewoon (light-)mayonaise. Soms koop ik een potje dressing met bieslook bij Aldi.
De zakjes van calve xijn idd erg lekker vooral met knoflook. Meestal maak ik het zo: Ijsbergsla of rucola Snoeptomaatjes Komkommer Radijsje Paprika Feta kaas van lidl En het zakje calve hihi
Ik maak meestal dressing van olijfolie (extra vierge) en balsamico azijn. Ijsbergsla is nog wel het meest toegankelijke voor kinderen.
Sla, komkommer, roer ei, kaas, bacon! JAmmmm of sla met gerookte kip of met tonijn en augurk En ik kwak er het liefst een flinke klodder ceasar dressing op Ik houd van hartige salades
Broodje, sla, kaas, saus, hamburger, uitjes en broodje, zalig!! Wel zorgen dat het lekkere verse ijsbergsla is natuurlijk, dat is lekker knapperig bij de rest
Ik houd van alle sla en dan bij voorkeur rucola of veldsla of lollo rossa, eikenbladsla, heerlijk! Kropsla en ijsbergsla smaakt naar water! Anyway: gewoon een lekkere vinaigrette maken. Ik maak die heel simpel met extra vierge olijfolie, balsamico-azijn, peper, zout en een theelepel honing. Bij gevulde salades met gerookte kip of een blikje tonijn of feta doe ik er alleen een klein scheutje olie over.
Thoussand island is lekker (weet niet precies hoe je het schrijft) is vrij zoet vooral lekker bij ijsberg sla Zuurdere: Calve zakjes (om zelf aan te maken) zijn per 3 verpakt en dan vooral de tuinkruiden, zowel met olijfolie als yoghurt te maken. Vind deze vooral lekker bij de drogere sla soorten zoals veldsla, rucola etc Hier maak ik regelmatig zelf dressing met wat azijn, olijfolie, peper en zout.
Wij eten dan gewoon een krop sla, met aardappels. Dus gewoon al prak. Lekker slasaus er doorheen, eitje er bovenop met een beetje curry Evt nog wat komkommer ernaast, of een augurk of zilveruitjes, heerlijk!!!
Hier meestal eikenbladsla melange en dan ei,pijnboompitjes,zoete snoep tomaatjes, komkommer,ui,oude kaas,paprika.. en een kant en klare dressing er bij.
sla stamp is nu wel lekker - met bruine bonen en spekjes! Verder houd ik zelf niet zo van dressing. Ik kieper het liefst een bakje tonijn er door. Of een gebakken ei in reepjes/stukjes - champignons - tomaatjes . Ik eet zo ook graag sla als lunch. En wat ook erg lekker is is simpelweg wat gekookte (uiteraard) penne erdoor en wat blokjes perzik uit blik. Pastasalade dus, maar dan wel met vooral sla . Maar dat kun je voor jezelf kiezen, de hoeveelheden.
Hier gaat sla vaak door de salade. Een simpele salade is al erg lekker, met bijvoorbeeld sla, komkommer, tomaat en ei. Scheutje zonnebloemolie, wat zout en citroensap. Heerlijk. Of nog simpeler zonder ei. De olie/zout/citroensap maken het af. Gewoon wat uitproberen.
Sla, 2 tomaten, half komkommer, 1 of 2 eieren en een frisse appel. Alles in stukjes snijden. Bij elkaar doen en op smaak brengen met mayonaise, curry, suiker en een scheut azijn. Heeeerlijk, maar vooral lekker in de zomer.