Jouw lekkerste pannenkoekenrecept

Discussie in 'De lounge' gestart door YoungMama, 20 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Vanavond eet mijn vriend niet thuis en dat betekent: pannenkoeken!! Hij wordt er altijd ziek van namelijk.

    Wat is jouw succesrecept voor pannenkoeken? Nog suggesties voor beleg:)?
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Beslag:

    2 eieren en een eigeel
    klontje boter, gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
    afgestreken theelepel bakpoeder (of halve theelepel) en snufje zout
    zakje vanillesuiker
    750 ml. melk en 375 gram bloem

    Je kan ook water nemen in plaats van melk. Ik proef dan bijna geen verschil.
     
  3. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    1 liter melk
    4 grote eieren
    500 gr. bloem.

    en dan hele dunne pannenkoeken maken.:D

    bijv. kaas pannenkoek. kaas schaven, pannenkoek aan 1 kant bakken , dan omdraaien en op 1 helft van de pannenkoek kaas leggen. Pannekoek dubbelklappen ( halve maan idee) en dan aan beide kanten nog even bakken.
     
  4. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Hier dezelfe hoeveelheid als mimi. Ik bak ze altijd dun, anders worden ze te machtig. Ik voeg altijd kaneel toe aan het beslag en soms ook nog vanillesuiker. Ik vind zelf met shoarma en knoflooksaus echt een feestje :). En als toetje met ijs en fruit.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    Liter melk
    500 gram bloem
    3 eieren

    Ik heb er zelf graag appel op of naturel.

    Voor de kinderen maak ik vaak spinaziepannenkoeken of mrt courgette en zoete aardappel
     
  6. MZS

    MZS Fanatiek lid

    7 mrt 2014
    1.605
    0
    0
    Home sweet home
    .....
     
  7. TempusFugit

    TempusFugit Niet meer actief

    2 eieren, 250g bloem, een halve liter melk en een heel klein beetje zout. Meestal doe ik er nog anijs, vanillesuiker of kaneel doorheen.
     
  8. Luna28

    Luna28 Niet meer actief

    Vooral heel dun bakken.
    Zakje vanille suiker erdoor. Lekker met spek: eerst het spek even om en om bakken dan pas het beslag erbij.
    Of kaas: Als het beslag nog 'nat' is de kaas erop, en even kort op de kaaskant nog bakken. Ik vind het wel lekker als de kaas iets krokant is.
    Voor de kleine man maak ik ze met rozijnen. Dan strooi ik de rozijnen erover net als met de kaas. Anders vallen ze er af.

    Ohja, ik pak altijd zo'n pannenkoekenmix pak, ei en melk toevoegen meer niet. Als ik wel met bloem doe, gooi ik er geen zout door.
     
  9. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Hmmm, krijg er helemaal trek van:D
    Wat een goede tip om een kaaspannenkoek dubbel te vouwen!
     
  10. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Ik maak ze gewoon simpel met wat suiker, nutella, kaas,...
    In het pannenkoekenhuisje neem ik altijd eentje met paprika, uien en oregano. Dat is pas lekker!
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Tuc, hoe maak je die met spinazie dan? Voor het bakken door het beslag doen of gewoon beleggen met spinazie?
     
  12. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Als je er aan kan komen: met biestemelk maken. Dat is zo lekker, doet m'n oma altijd!
     
  13. Macabre

    Macabre Actief lid

    10 nov 2014
    194
    0
    0
    ✖
    Biestemelk?
    Dat klinkt leuk, waar is dat van?! :D
     
  14. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Dat is het colostrum van koeien.
    Ik weet niet precies waar m'n oma het vandaal haalt, geloof via kennissen, maar het schijnt ook gewoon te koop te zijn bij een aantal boeren.
     
  15. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ik maak het zowel uit een pakje als zelf met bloem, ei, zout en melk.

    Het lekkerste vind ik het met appel-rozijnen-kaneel.
    Op spekpannenkoeken wat we eerder regelmatig aten, ben ik nu nogal uitgekeken.
     
  16. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik maak ze altijd met gist. Deed mijn oma vroeger altijd. Je krijgt dan wel een iets dikkere pannekoek die heel luchtig is. Als je van gistdeeg houdt is het echt een aanrader. Voor een recept moet je even googlen. Lauwe melk gebruiken en een grote kom!!!
     
  17. Macabre

    Macabre Actief lid

    10 nov 2014
    194
    0
    0
    ✖
    Ik had er nog nooit van gehoord.
    Boeren genoeg hier, zou eens kunnen kijken.
    Bedankt!
     
  18. disaro

    disaro Fanatiek lid

    18 aug 2014
    2.036
    251
    83

    Och ja dat is lang geleden dat kregen we vroeger altijd, scheen toen gezond te zijn.
     
  19. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ik maak ze altijd met boekweitmeel...echt veel lekkerder...gewoon met water, een ei en wat water...( voor 2 stuks, 3 eetlepel meel, 1 ei, snufje zout en een beetje water)

    Ik maak dat ook wel als lunch
     
  20. tuc

    tuc Niet meer actief

    ja voor het bakken door het beslag
     

Deel Deze Pagina