Weinig Boodschappengeld: Wat eten? Deel 4

Discussie in 'De lounge' gestart door Saar22, 3 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    vandaag wel zin om te koken maar niet om avondeten te maken. kinderwagen uitelkaar gehaald en voor verkoop uitgewassen, dus ik vond dat we wel een supermarktpizza mochten vanavond :)
    als nagerecht een zelfgemaakte appelflap, mjam!
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.119
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    Man wou vanavond eens pizza proberen. Dus gelijk na thuiskomst deeg gemaakt. Een bolognese saus gemaakt van rundergehakt, passata, ui, knoflook, basilicum, verse peper, Himalaya zout en Italiaanse kruiden. De pizza belegd met de saus, mini mozzarella, champignons, paprika en tomaatjes. Hopelijk weer net zo lekker als de vorige keer. Daarbij rauwkost van wortel en koude gestoomde broccoli.
    Kom straks even uitgebreid kletsen.
     
  3. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    @bolke welkom terug :) leuk dat je weer komt meelezen!

    @miranda, paprika had ik er nu ook door. Prei soms ook wel ligt er net aan waar ik zin in heb. Courgette ui tomaat zat er al door.
    Sm en dl hebben er al van gegeten. Morgen ml en dl weer en nog een portie in de vriezer.

    @ons kleintje lekker aan de pizza, elena jij ook al jammie!!

    @jus wil me maar niet lukken. Heb met een roux en bouilon geprobeerd en daarna roux bouilon uitje ketjap en larier maar smaakt ook niet :( pfff had ik maar een pakje.. dan maar alleen sambal en mosterd bij de stamppot ;)
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Jus maak ik bijna nooit, maar als ik het maak dan doe ik dat met marmite, zoute ketjap, wat specerijen, zout en binden met maizenapapje. M'n moeder gebruikt er volgens mij ook nog eens worcerstersauce of zoiets doorheen.
     
  5. pipa1982

    pipa1982 Actief lid

    20 okt 2014
    183
    0
    0

    Dat himalaya zout zag ik van de week staan in de winkel, achter op stond dat het 'zout' steenzout was.
    Ik gebruik zelf altijd zeezout, maar zit er nou erg veel verschil in qua smaak het is ook wat rozig.
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.119
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    @Ukkie; Mooi lijstje weer!

    @Voorraad; Hier ook altijd een flinke voorraad. Ik ben altijd juist verbaasd als ik bij gezinnen kom die 3 dingen in de kast hebben staan en meer niet.

    @Annedore; fijn dat je moeder je wat boodschappengeld heeft gegeven en dat je nog de ah cadeaukaart hebt. Scheelt toch weer. Veel shopplezier ;)

    @Wasmiddel; Bizar dan die voorgeschreven hoeveelheid. Ik was met een ecobol in combinatie met 1 kleine eetlepel waspoeder of een half espressokopje zelf gemaakt wasmiddel. Als de was heel vies is (lang leve buitenspelende jongentjes :cool:) dan doe ik er nog een klein beetje biotex bij. Als wasverzachter azijn (55 cent voor 1.5 l) en heb altijd een schone was.

    @Bolkje; Welkom terug! Ik heb je gemist. Ik volgende wel je blog :) Nee de ovenhapje niet gezien hier.

    @Jus; eten wij hier niet dus kan ik geen tips over geven.

    @Himalayazout; Het wordt gedolven in een zoutmijn en bevat nog veel sporenelementen en mineralen. Hier komt alleen Himalayazout of zeezout uit Frankrijk op tafel. Geraffineerd zout wordt hier niet gegeten.
     
  7. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    #2607 Ons Kleintje, 22 nov 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2014
  8. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.424
    126
    63
    Elena, jij komt natuurlijk door je werk heel wat voorraadkasten tegen. Stiekem ben ik wel eens benieuwd naar jouw voorraad haha.

    Ik zou niet weten wat ik meer in huis moet hebben aan voorraad. Heb nu zilvervliesrijst, 2 soorten pasta, half pakje couscous nog over haha, paar gezeefde tomaten, potten zelfgemaakte stoofpeertjes, wat kruiden, potje indische kruidenpasta, de laatste zakjes groentesausje, bloem, zelfr bakmeel, volk meel, maizena en nu een potje pesto gekocht om te proberen. Pot bruine bonen heb ik standaard staan en in vriezer groente en vlees. In de koelkast groente en fruit.
    Iemand nog tips? Ik weet dat er een aantal div soorten gedroogde bonen hebben staan maar dat lijkt mij niet zo lekker. Mss wel de bruine bonen maar krijgt dat dezelfde smaak als die uit een pot?

    Hier nu sinds kort ook zeezout op tafel. Maar heb je hier verschillende soorten van?

    Ik zal ook eens proberen om minder wasmiddel te gebruiken. Ik gebruik iig al minder dan de voorgeschreven hoeveelheid.

    Hier straks de intocht van sinterklaas. Helaas kan dochter niet mee. Die is nog steeds ziek. Koorts en een rauwe keel.
     
  9. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    @Ukkie: Ah luiers van de Lidl. Heb ik ook wel eens voor de oudste. Gebruikt ze alleen als hij moet poepen en 's nachts en ik ben er best tevreden over. Kost normaliter 7 euro. Voor de jongste hebben we Pampers, maar dat tikt behoorlijk aan. Misschien voor hem ook maar eens van de Lidl halen. Er zit hier helaas geen Lidl in de buurt, maar schoonouders gaan er eens per week heen en die willen ze vast wel voor mij meenemen. :)

    @Budget: Ik denk dat ik maandag eens €50,- pin en kijk hoe ver ik daarmee kom. Waarschijnlijk zal ik ook wat creatiever met geld moeten omgaan. Wij kopen brood altijd bij de bakker en vlees bij de slager, dat is wel ietsje duurder, maar vinden we een stuk lekkerder. Heb mezelf nu bij de slager aan de mailinglist toegevoegd, zodat ik de aanbiedingen van die week krijg. Overigens komt er ook eens in de twee weken hulp in de huishouding. Zij is meestal drie uurtjes bezig en dan zijn we €42,- kwijt. Moet ik ook even incalculeren.

    @Grotere kinderen: Ik hoor inderdaad altijd van mensen dat je denkt dat baby's duur zijn, maar dat grote kinderen nog veel duurder zijn. ;) Al zou ik wel blij zijn als de oudste wat meer eet. Dat is echt een miezemuis en lust niets (zegt hij) Zijn vader lust ook bijna geen groente en gekookte aardappels. Sowieso is het ook geen flinke eter. Best frustrerend als ik dan zo mijn best in de keuken heb gedaan. Gister had ik zelf appelmoes gemaakt, komt hij thuis: 'maar ik lust geen appelmoes hoor.' :( Gelukkig hadden we eters en die vonden het heerlijk.

    Soda: Echt een heel fijn middel. Kun je voor zoveel dingen gebruiken. Om de witte was weer wit te krijgen bijvoorbeeld. Leg het een dagje in een emmer met water en soda alvorens het te wassen. Of om je wasmachine goed schoon te krijgen. Lege was draaien op 95 graden met een bolletje soda. Ook goed om je waterkoker te ontdoen van kalkaanslag, al gebruiken wij daar meestal azijn voor. (Ook een heel fijn en goedkoop middel) En zo kan ik nog wel even doorgaan.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb eens een zak keltisch zeezout (dat is wat jij bedoelt met zeezout uit Frankrijk neem ik aan?) gekregen van iemand, en ze zei erbij dat je je tanden ermee kan poetsen. Maar de korrels zijn tamelijk groot dus heb echt geen idee of ik die korrels zo los over m'n gebit moet 'schuren'? Heb al niet zo'n goed gebit dus ben bang dat ik er dan écht roofbouw op ga plegen haha. Of is het de bedoeling dat ik het eerst oplos in een klein beetje water, en dan m'n tanden ermee poets... Misschien dat jij het weet? (Met degene van wie ik het kreeg, heb ik door omstandigheden geen contact meer namelijk.)
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Hier wordt nagenoeg alleen zelfgemaakt brood gegeten, en dat is te vergelijken met brood van de bakker. Wel véél goedkoper (het is zelfs goedkoper dan supermarktbrood).
     
  12. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.424
    126
    63
    Rosa canina, wat jammer dat je oudste niet een goede eter is. Dat was hier ook altijd zo maar na een paar jaar was dat over en nu zijn ze beide beter gaan eten gelukkig.
    Kan me wel voorstellen dat je dan met minder plezier aan het koken bent als er weinig gegeten wordt. Fijn dat het bezoek wel jouw appelmoes lustte.

    @ brood, ik las gister een stukje in een tijdschrift over brood eten. Weet niet of je dat natuurlijk zomaar aan kunt nemen. Er stond dat een snee zelfgebakken brood hetzelfde was/vulde als 3 sneden supermarktbrood. Ook hoef je maar 1 boterham te beleggen.
    Brood bakken kan ik wel goed. Heerlijk uit de oven maar het snijden gaat niet zo goed. En ik gebruik al een electrisch mes.
     
  13. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    met bakingsoda poetst Green Evelien ook haar tanden, maar persoonlijk zou ik dat niet doen omdat ik denk dat je het vuil eraf schuurt, en dat kan toch nooit goed zijn? zo duur is tandpasta ook niet... ik denk dat we ongeveer 5-10 euro per jaar aan tandpasta verbruiken.
     
  14. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    Dat klopt ook. Probeer je het te snijden als het nog warm is? ik wacht meestal 1 uur of langer. Zodra het is afgekoeld gaat het hier in de vriezer. we halen savonds laat het brood eruit en dan is het sochtends weer ontdooit, en altijd vers :) een heel brood met de hand/broodmes snijden duurt hier ongeveer 1 minuut.

    Ik ga volgend jaar mijn ogen laten laseren, ik ben er spaans benauwd voor. Kost ook vrij veel geld. Maar het is voor mij Nu of nooit. weer een reden om de broekriem aan te trekken.
     
  15. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.424
    126
    63
    Ik laat het brood afkoelen voordat ik het snij.
    Dan snij ik weer een goede rechte plak. Dan weer eens iets scheef waardoor de volgende snee ook niet goed gaat. Dan weer een flinterdun sneetje haha. Erg jammer
     
  16. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    leuk die sodatips!
    heb je ook een tip voor het bewaren van soda? bij mij zijn het van die klonten.. en ik krijg ze bijna niet uitelkaar.
    Betreft grote kinderen duur, ik vind dat dat niet altijd opgaat. Tenminste, ik vond het vrij prijzig die babyperiode. AL die luiers, flesjes, babyvoeding, potjes, megaveel kleertjes omdat ze elke maand een nieuwe maat krijgen. Mijn oudste doet nu gerust een half jaar of een jaar met bepaalde kleding.
     
  17. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    Jammer..oefening baart kunst ;):)
     
  18. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.424
    126
    63
    Dat lijkt mij wel een hele stap om je ogen te laten laseren. Maar een hele goede reden om hiervoor te sparen. Succes!!

    Ik denk dat luierkinderen in combinatie met flesvoeding ook duurder is. Maar tieners schijnen er ook wel wat van te kunnen haha. Zo oud heb ik ze dan nog niet maar zie het wel bij m'n zussen wat die naar binnen schuiven. En ook de kleding zal wel duurder zijn.
     
  19. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Nee, het zal niet altijd opgaan waarschijnlijk. Ik vind de luiers en flesvoeding ook enorm duur! Fruit en groente maak ik zelf, dus geen kant en klare potjes. En kleding krijg ik echt enorm veel! Het is eigenlijk schandalig hoeveel (vooral de oudste) heeft. Ben blij als ik het zelf straks weer door kan geven. Maar puberkinderen zijn ook duur. Eten vaak heel veel, studie, rijles misschien, zak of kleedgeld. Pfff, moet er nog even niet aan denken. :p

    @Islah: Hoe bak je zelf brood? Ik heb wel een broodbakmachine, maar jij doet het vast niet daarmee? Broodmix is toch ook niet heel goedkoop om er in te doen? Degenen die zelf brood maken zouden die mij willen uitleggen hoe ze dat doen? Dank je wel alvast.

    @Soda: Helaas geen bewaartips. Bij mij zijn het ook harde klonten. Als je je vingers een beetje vochtig met water maakt kun je het wel goed van elkaar los halen. Voor huishoudelijk tips kijk ik vaak op www.omaweetraad.com Ideaal!
     
  20. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    ik maak brood met 350 gram bloem, 150 gram tarwemeel, een scheut olijfolie, een snuf zout, een eetlepel suiker en 7 gram gist, 300 ml lauw water. ik maak 2 tegelijk. de keukenmachine kneed het voor me, na 10 minuten leg ik een natte handdoek over de kom. ik wacht een uur, als het dan voldoende gerezen is, sla ik het deeg door (lucht eruit duwen) en dan leg ik ze in 2 siliconen cakevormen van de action. dan weer een uur laten rijzen (met een natte theedoek erover). dan 40 minuten in de oven op 190 graden. Daarna laten afkoelen op een rooster. na afkoelen in een oude broodzak en in de vriezer.
    de kosten zijn zo rond de 70 cent per brood. maar het is vooral veel lekkerder, voedzamer en gezonder.

    dank je voor je link. 10 sec in de magnetron, ik heb het gevonden :)
     

Deel Deze Pagina