Dan moet je wel zo'n opleiding kunnen betalen. Kan me voorstellen dat als je het moet doen met één inkomen en het net red, er geen geld over is voor een opleiding.
Helemaal mee eens vrolijkheid!! Voor de werkzoekenden onder ons: termen bussloo is op zoek naar personeel in diverse geledingen, met name schoonmaak en opstart. Werktijden zijn van 6.15 uur tot ongeveer 10 uur. Een ochtenden werken, maar de rest van de dag voor de kids. Je werkt gemiddeld genomen om het weekend, op zaterdag en zondag. Met feestdagen moet er ook gewerkt, maar natuurlijk ben je niet alle feestdagen aan het werk. In het schoonmaakteam kunnen zo vier of vijf dames morgen al aan de slag! Dus wie wil, hier is een weg.
Thanks, er staat toevallig ook een functie die echt bij mijn man past. Daar wordt sowieso op gesolliciteerd.
Het spijt me, hier krijg ik echt uitslag van. Goed voor je kinderen zorgen begint bij een dak boven hun hoofd, eten op tafel en kleding aan hun lichaam. Heel veel liefde, aandacht en tijd is heel belangrijk, letterlijk van levensbelang, maar als je je huis niet kunt betalen red je het daar niet mee. Ik zal niet 70 uur per week gaan werken om 3 keer per jaar op vakantie te gaan, maar ik zou het meteen doen als ik anders mijn hypotheek niet kan betalen (van mijn rijtjeshuis in een achterstandswijk) of geen verwarming kan betalen. Ik word werkelijk witheet van mensen die stellen dat mijn kinderen niet op de eerste plaats staan omdat ik mijn verantwoordelijkheid neem. Liever 70 uur van huis en mezelf redden, dan de bijstand in. Werk is niet leuk, werk is werk! De manier waarop je het geld verdient om je rekeningen te betalen. Lijkt me leuk als jouw man zegt dat hij de kinderen op de eerste plaats zet en dus maar niet meer werkt. Dat vind je dan ook vast heel lovenswaardig. Of werkt het dan anders?
Femkes, relax. Vat persoonlijke meningen niet op als gemeengoed. Als jij 70 uur wilt/moet werken prima, alleen hoop ik dat de partner dat dan ook niet doet.
Inderdaad! Mijn man zou wel willen, maar van mijn loontje kunnen we de vaste lasten amper betalen, laat staan een opleiding! En nee, het UWV vergoedt hierin ook niks, dat hebben we al nagevraagd. En Juul, dus olie en arbeidsproductiviteit hebben met elkaar te maken? Die vat ik niet?
Klopt. Daarom raad ik altijd iedereen aan een goede studie of opleiding te volgen indien mogelijk. Het meest waardevolle cadeau wat je jezelf of je kinderen kan geven.
Ik had hetzelfde probleem in Nederland inderdaad. Ook maar een klein percentage (toekomstige) moeders aangenomen. Hier ligt het nu anders dus gelukkig 50:50.
Het is idd (nog) niet te vergelijken. Maar in de toekomst zal het toch steeds meer die kant opgaan. Anders is het economisch niet bol te werken. We zijn natuurlijk erg verwend geweest dus dan is de omschakeling groot.
Amen! En kwaliteit over kwantiteit bovendien. Ik zou liever 36 uur werken en dat ik dan de rest van de uren in een week, de weekenden en alle vakanties (en dat zijn er véél!) echt de volledige aandacht aan mijn kinderen kan geven en leuke dingen ook met ze kan doen. Ik ken de nodige thuisblijfmoeders die de hele dag aan het poetsen, winkelen, koken zijn en amper nog zin, tijd of energie hebben om écht aandacht aan hun kinderen te besteden.
Arbeidsproductiviteit per uur is het bruto binnenlands product gedeeld door het aantal gewerkte uren. Het bruto binnenlands pruduct is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde goederen of diensten in 1 jaar. Noorwegen heeft heel veel oliereserves. Die halen ze uit de grond en verkopen ze voor veel geld, net als wij met het gas uit slochteren doen. Dat betekent dus dat het bruto binnenlands product heel hood is doordat de opbrengst van olie en gas hoog is, terwijl daar relatief weinig werk uren tegenover staan. Dan wordt je opbrengst per gewerkt uur vanzelf hoger, zonder dat dat betekent dat je echt heel erg hard werkt.
Dat klopt. Maar soms vergoedt het UWV, zeker als er geen banen zijn in je werkveld en je moet omscholen. Je kunt bij veel opleidingen gespreid betalen. Je kunt een tegemoetkoming vragen aan de overheid in je studiekosten Kom ik in aanmerking voor de tegemoetkoming schoolkosten deeltijders? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl Ik denk dat er meer mogelijk is dan je zelf denkt. Maar het zal financieel loodzwaar zwijn, zwaarder dan nu al. Maar gewoon blijven zitten, zeker geen baan vinden en hopen dat je partner zijn baan niet verliest of de overheid niet nog verde gaat snijden in toeslagen is ook geen optie. Daarmee geef je het heft volledig uit eigen handen. Over het algemeen zou het helpen als Nederlanders iets meer in mogelijkheden zouden denken, behalve in problemen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, het verhaal van de vader van Aszz is natuurlijk enorm zuur. Maar zelfs mijn oom die op zijn 56ste zijn baan verloor heeft via via een andere baan gevonden die volledig niet bij zijn werkveld en opleiding pastten (hij werd magazijnmedewerker) en heeft nog tot zijn pensioen doorgewerkt. Maar het zijn wel de uitzonderingen dan.
Nederlanders werken daarnaast toch wel degelijk heel hard. De cijfers worden wel omhoog gehouden door de opbrengsten van gas, maar je kunt de cijfers daar beslist niet enkel of grotendeels uit verklaren. Dat arbeidsproductiviteit zo hoog ligt, heeft echt heel veel te maken met dat we wel degelijk heel hard werken. Wat betreft mentaliteitsprobleem. Ja, bij de mannen ja. Idioot dat -omdat er in veel sectoren gewoonte is om veel meer te werken dan je uitbetaald krijgt, (moderne slavernij?) je dat als vrouw ook maar zou moeten gaan doen en je dan niet aangenomen wordt als je gezonde grenzen stelt. Ik vind het echt geen punt om veel te werken, mijn CV laat duidelijk zien dat ik er altijd alles aan heb gedaan om m'n eigen broek omhoog te houden, (o.a. 45 uur per week achter de kassa, nadat ik m'n HBO afgerond had), maar als ik weet dat de hoge bazen met miljoenen op zak in villa's zitten, terwijl de gewone werknemer op subtiele manier onder druk wordt gezet om meer te werken dan hij uitbetaald krijgt, dan ga ik steigeren. Ik kan niet tegen onrecht. Ben ik heel allergisch voor
@Juul: het UWV vergoedt HELEMAAL NIETS aan opleiding momenteel. En tegemoetkoming in studiekosten is leuk, maar als je je rekeningen al niet kunt betalen, gaat dat natuurlijk nog steeds niet. Ik adviseer veel mensen die echt vast zitten en opleiding nodig hebben, om zoveel mogelijk uit te kijken naar BBL-werkplekken, (want werkend leren, doorbetaald krijgen en dus toch een opleiding kunnen doen), maar werkgevers willen op dit moment nauwelijks investeren, dus die plekken zijn ook haast niet te vinden. Het is echt niet zo gemakkelijk
Moli, jij vindt dat het aan de baan ligt, ik vind het een mentaliteitsprobleem. En daar ligt nu net het verschil. Ik vind een baan niet iets dat je erbij doet om het gezinsinkomen aan te vullen. Een bedrijf is geen sociale werkplaats die het fijn vindt als het de medewerkers behaagt om te komen. Mensen worden betaald om werk uit te voeren en daarvan verwacht ik dan ook dat ze dat met volledige inzet doen en dat ik op ze kan rekenen. Maar dat gezegd ben ik een enorm makkelijke werkgever voor mijn medewerkers. Men kan thuis werken als de loodgieter langs moet komen, als er omstandigheden thuis zijn dat men flexibel moet zijn (2 medewerkers hebben vrouwen die heel ziek zijn) kan dat altijd en passen we de boel daarop aan en rive en werk mogen gerust een deel in elkaar overlopen. Maar als tegenprestatie verwacht ik dan dat men zich voor 110% inzet, niet altijd alles naar zichzelf of hun thuissituatie toerekenen, ook flexibel met piekdrukte omgaan (niet naar huis gaan omdat je 8 uur gewerkt hebt maar omdat het werk af is). Dus het gebeurt wel eens dat ik mijn man bel dat ik later ben en hij de kinderen alvast op moet halen en moet gaan eten. Ik ben soms op zakenreis en zie ze dan 2 of 3 dagen niet. Maar als mijn dochter op school een theater voorstelling heeft kan ik er wel altijd zijn want daar kun je op mijn werk altijd even een uurtje voor weggaan. Dus het is een balans. En ik verwacht dat mijn medewerkers hun werk als een volwaardige component in die balans meenemen.
Ik geloof helemaal 100% dat het niet makkelijk is, echt waar. Maar ik wil alleen aangeven dat ik denk dat het alternatief nog slechter is. Want dan ben je afhankelijk van de luimen van anderen (de werkgever van je partner, de overheid) in plaats van je eigen lot in handen hebben.