@Slowcooker; Ik vind het onwijs handig en makkelijk. Ik heb de mijne al een paar jaar. Ik maak er van alles is, soep, roti, stoofperen, appelmoes, stoofvleesgerechten en veel recepten van Pinterest. De slowcooker is echt superzuinig in gebruik en ik vind het vooral heel makkelijk dat je er niet constant bij hoeft te blijven zoals met dingen op het vuur. @Kleintje; Ah zonde dat je deeg niet zo lekker ging vandaag, volgende keer maar weer voor 2 broden doen. @Kruiden; de meeste dingen die Islah opnoemt heb ik ook maar het verschilt natuurlijk van persoon tot persoon of het ook vaak gebruikt wordt.
Klopt ook niet zo opgelet als anders. Alle kinders mee omdat man moest werken en dochter die wilde voor geen meter luisteren dus wilde zo snel mogelijk weer weg. Kruidnoten zijn bijv. voor 5dec als we sinterklaas hier vieren. Nutella: andere pasta vinden we allemaal echt niet lekker. Had vorige week ook al een pot maar nu in de aanbieding. Doe meet als een maand met een pot.
Rest van de reacties: chronisch tijdgebrek. Ik heb echt 5 uur extra nodig in een dag. Ik kan niet meer naar die en die winkel voor de aanbiedingen. Enige tijd dat ik van huis kan is als mn man thuis is. We hebben ook een zaak waar ik nu door uitbreiding iedere dag minimaal een uur voor aan werk ben achter de pc. Etc etc etc. Maar als dat betekend dat je hier dan geen lijstjes mag posten ofzo ook prima.
Ter aanvulling: verse kruiden als koriander en peterselie mogen hier ook niet ontbreken. En bieslook voor in de salade.
Wat hebben jullie veel gekletst in die paar uurtjes Kruiden en specerijen: ik heb volgens mij alles wel gedroogd, vers in de tuin/vensterbank en ingevroren. In combinatie met stamper en vijzel mijn grootste keukenvrienden! Lappie: welkom hier! Ik vind eigenlijk 100 euro per week wel redelijk coor gezin van 4. Of anders 400 per maand, dan zit je net onder de 100 per week. Elena: indrukwekkende lijst weer! Zo knap dat je langs zoveel winkels gaat! Lijkt mij ook wel wat als ik mijn rijbewijs gehaald heb De rest: ik ben t alweer kwijt, sorry
ik nog even een foto erbij gemaakt, het zijn de siliconen cakevormen van de action 1,99 per stuk. Ik heb eerst een tijd zonder die vormen gebakken, maar nu worden ze wat hoger en wat minder verschil in grootte van de plakjes.
Dat begrijp ik wel, maar ik vroeg af wat dan de reden is dat je een lijstje post, ik dacht dat je wilde laten zien wat je uitgaf en om feedback vroeg. Ik weet niet zo goed hoe ik anders lijstjes moet opvatten. Daarnaast had ik via mijn tel gereageerd en over het hoofd gezien dat jij de nijntje met 3 kleine kids was, ipv de andere nijntje.
Wil me ook eens wagen aan zelf brood bakken. Wij halen het van die bakker. Brood is 2.40 per stuk en drie voor 5.50. Dan is zelfgemaakt natuurlijk veel voordeliger.
Oei... Zijn ze wel nog lekker van smaak? Mijn speculaas was afgelopen maandag ook zo groot geworden. Dat wist ik ook niet. Zoonlief zei nog van bolletjes op de bakplaat te leggen maar ik maakte ze wat platter... Tja, ik ga volgende keer naar mijn zoon moeten luisteren (hij heeft al speculaas gebakken met mijn zus).
haha nee helemaal zwart aan de onderkant. het was koekjesdeeg, ze horen wit te zijn. Stinken hier joh.. Ik was ondertussen aan het fotos maken van mijn brood, aan het appen met mijn vriendin en meekletsen met dit topic, ondertussen de apotheek aan de deur.. multitasking he? Het waren kerstmannetjes en kerstbomen, door de kinderen uit het deeg geprikt. Morgen maar een nieuwe poging, wel zonde dit.
Oh wat zien die broden er lekker uit! Als je er twee tegelijk maakt, hoelang kun je die dan bewaren? (geen ruimte in vriezer) En kost het veel tijd? Wat is het recept? En kan het met een gewone mixer? Wij hebben geen keukenmachine. Deze maand dus 500 euro uitgegeven, voor volgende maand 450 gepland en wil voor januari dan naar de 400 gaan. En dan zien we wel wat nog haalbaar is... Ik heb nu ook in mijn koelkast en kastjes gekeken en de menu's samengesteld voor t/m zaterdag: geen boodschappen nodig verder (alleen dat brood dus haha).
Dit is het menu: Weekmenu woensdag: brood met zelfgemaakte tonijnsalade komkommersalade kinderen: broccoli, aardappelen en gehakt donderdag: prei ovenschotel kinderen: broccoli en wortels, aardappelen en gehakt vrijdag: doppertjes, aardappelen en gehaktbal kinderen: hetzelfde zaterdag: witte bonen in tomatensaus, aardappelen en schnitzel kinderen: brood Oh de kinderen eten soms iets anders. De oudste kan niet overal tegen en de jongste eet nog net niet met alles mee. Dus voor hun kook ik dan vaak samen. Voor bovenstaand menu heb ik dus al alles in huis, echt 'restjes' opmaken dus. Wat dus inhoud dat ik deze maand al op 450 zit haha.