Nee het is wel echt softijs, maar ik heb hem gister ook op en ga er vanuit dat t geen kwaad kan☺
De gynaecoloog zei vorige keer dat je zeker niet naar de sauna mag als je zwanger bent. Toen vroeg ik of je een warm bad mocht nemen. Dat is geen enkel probleem zij hij. Geniet dus nog maar van je lekker badje
Op de zwanger&zo app staan veel producten die je wel/niet mag. Is een lijst van voedingscentrum. Erg handig!
Je mag best naar de sauna als je dat gewend bent, maar niet te warm en dan weer snel afkoelen want daar krijg je hoge bloeddruk van. Sauna mag dus gewoon!
Dat klopt, maar er zijn wel beperkingen, zoals te lezen in het Farmacologisch Kompas! Farmacologisch effect: Systemische resorptie kan optreden. Langdurig gebruik van hoge doseringen kan mogelijk leiden tot vermindering van de doorbloeding van de placenta. Advies: Kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift en niet langer dan een week worden gebruikt tijdens zwangerschap. Herhaalde behandeling tijdens zwangerschap vermijden. Gebruik afwegen wanneer sprake is van hypertensie. Overgang in de moedermelk: Onbekend.
Ik eet het niet van de snackbar om de hoek, maar van Mac wel. Zij verhitten hun apparatuur namelijk elke avond tot zo'n hoge temperatuur, dat het gewoon veilig is voor zwangere vrouwen, toevallig laatst in een radio reportage gehoord Lekker van genieten dus (ik heb er de eerste weken op geleefd )
Ik dacht dat t sowieso nooit langer dan een week gebruikt mocht worden, zwanger of niet. In ieder geval dus liever niet meerdere keren gedurende een week gebruiken tijdens zwangerschap, dat wist ik niet. Heb t nu 1 x gebruikt, hopelijk de komende 22 weken niet nodig
Niet alle alcohol verdampt, maar ik heb het weleens gegeten en ga het met kerst waarschijnlijk weer doen. Ik woon zelf in Zwitserland en heb hier toendertijd de fora afgestruind en zwangere vrouwen eten het hier (en in Frankrijk) ook gewoon. Ook met kasen 'au lait cru', want normaal gesproken pasteuriseert men op 70 graden en dat haalt je kaasfondue wel. Raclette is een ander verhaal. Als je echt zeker wilt zijn, dan kan je eventueel de wijn wat langer door laten koken aan het begin. Of de kaasfondue met wijn zonder alcohol maken of, in plaats van wijn, bouillon gebruiken. Maar zelfs in de alcoholvrije wijn die ik heb zit nog tot 0,5% alcohol. Uiteindelijk gaat er maar zo'n klein bodempje in de kaasfondue en kan je ook alcohol aantreffen in een pak vruchtensap of overrijp fruit, dat ik het persoonlijk verwaarloosbaar vind voor één of twee keer.
Met rauwmelkse kazen... Omdat je bij raclette niet zeker weet of de kaas een temperatuur van 70 graden heeft bereikt.
Oh echt? Hoe heet wordt een raclette dan normaal gesproken? Als de kaas helemaal smelt en bubbelt is het dan geen 70 graden?
Hmmmm, lastig zeg! Geen idee hoe lang de kaasfondue echt pruttelt eigenlijk, ik maak t maar 1 x per jaar en zoek t steeds weer op Volgens mij blijft er dan nog best wat alcohol achter? En ik doe er ook altijd kirsch door Wellicht toch voor mezelf een klein pannetje apart maken met alcoholvrije wijn.
Geen flauw idee... Als het bubbelt lijkt me van wel. Maar als je een echte raclette-set hebt, dan 'schraap' je de gesmolten bovenlaag eraf, maar kaas kan ook op lagere temperaturen al smelten. Zeker zachtere rauwmelkse kazen. Plus dat je langs de onververwarmde kaas schraapt... En heel veel mensen maken het ook d.m.v. een gourmetstel. Dat zal wel gewoon oppassen zijn, net zoals met bbq-en. Het werd in ieder geval op Zwitserse/Franse zwangerschapsfora afgeraden en zij zullen het wel weten. Mijn vader maakt eigenlijk altijd de kaasfondue...Maar dat pruttelt wel hoor! Voor pasteurisatie is ook maar 15 seconden nodig... Vaak als je het in de caquelon giet pruttelt het ook nog en moet je goed roeren om te voorkomen dat de kaasfondue aanbrandt! Ik zou er geen extra kirsch in gooien nee, maar wat betreft de wijn... Volgens mij gaan er bij 4 personen zo'n 2-3 glazen wijn in en een glas wijn bevat ongeveer 10 gram alcohol. Als je dat een beetje laat doorkoken in het begin, verlies je al 60%, dus dan hebben we het nog over 8-12 gram alcohol... En uiteindelijk wordt de kaasfondue gedeeld met meerdere personen, dus zal je er misschien 20-25% van eten? Dus dan heb je het over 1.6-3 gram alcohol. Maar als je je er echt niet prettig bij voelt, dan moet je hem gewoon lekker met alcoholvrije wijn maken.
Dit alleen wel met mate en max 1 week. Ik gebruik t zelf ook voor het slapengaan. Overdag neem ik de verstopte neus maar voor lief.
Als je er zo'n wiskundige formule op loslaat Mijn man vindt dat ik t best gewoon kan eten. Denk dat ik t ook gewoon ga doen. Zal de gyn voor de zekerheid nog vragen als ik eraan denk Bedankt voor je uiteenzetting over grammen alcohol in kaasfondue
Er zijn eigelijk nog best veel dingen die zwangere moeten laten staan, is er hier niemand die een keer zondigd? Dus toch een keer filet american of wilde vis , drop sushi eet? Bij de eerste at ik me klem in dropjes, had toen ook geen idee trouwens, verder zondigde ik echt wel eens met een broodje filet of een lekker visje. Snap wel als je het veel eet het niet zo best voor je is, maar eens in de maand een keertje? Zelfde als wat ik las over die ijs machines dat lijkt mij voor niemand goed..