wat is handig aan een houten snijplank?

Discussie in 'De lounge' gestart door jetje86, 16 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jetje86

    jetje86 Actief lid

    3 jul 2011
    454
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mn man heeft in zijn kerstpakket een houten snijplank gekregen. Maar ik snap niet echt het nut van zo'n ding. Wat doe je hier mee? Het is toch behoorlijk onhygiënisch, want hoe maak je dit goed schoon?
     
  2. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    13 dec 2011
    2.441
    372
    83
    in een huis
    Brood snijden 😉 stokbrood ofzo.
     
  3. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Hier ligt hij op het aanrecht naast het fornuis, we hebben geen vuurvast aanrecht, dus als ik iets heets kwijt moet, zet ik het op de houten plank.
    Snij er ook wel eens brood op, en zet hem regelmatig in de vaatwasser.
    Overigens weet dat als je een mooie houten plank hebt, er een soort behandelmethode voor is waardoor het helemaal niet onhygiënisch is, maar hedonist precies zit weet ik niet.
     
  4. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Maar een houten snijplank is toch hygienischer dan een plastice??
     
  5. jetje86

    jetje86 Actief lid

    3 jul 2011
    454
    0
    0
    NULL
    NULL
    Plastic kan nog in de vaatwasser. Deze denk niet. Daar is hij te groot voor. En kan volgens mij sowieso niet met hout?
     
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    klopt hout is hygiënischer dan plastic.

    Als je in hout snijdt blijft de snede openstaan en dus kun je de bacteriën er weer uit spoelen/poetsen.
    Bij plastic sluit de snede zich weer en sluit op die manier de bacteriën weer op waardoor je ze er niet uit spoelt/poetst.

    Schoonmaken doe ik gewoon door ze af te wassen en als we er kip of rauw vlees op hebben gehad dan boen ik hem af met fim of grof zeezout.
     
  7. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Gebruik hem alleen voor brood.

    Voor vlees gebruik ik sowieso een glazen snijplank veel hygiënischer.
     
  8. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Hangt van het soort hout af, maar meestal zijn de duurdere snijplanken van een bacteriedodend hout.
     
  9. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Nee hout mag niet in te heet water, dan trekt het hout krom.
     
  10. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Ze zijn hygienischer als plastic en een glazen snijplank is echt superslecht voor je messen:). Verder vind het persoonlijk mooier en ze zijn er in hele grote uitvoeringen wat wel prettig is als je veel zelf snijd.
     
  11. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Hout is niet hygiënischer hoor.

    Door het snijden komen er gleuven in het houtwerk en daar kunnen etensresten tussen gaan zitten die je er niet meer uit krijgt. Een grote bacterie bron;) Idem met plastic;)
     
  12. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    Ik vind zelf van niet, bij mij gingen ze altijd schimmelen.
     
  13. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Goed hout is dus juist wel hygienischer en zelfreinigend. Duurt wel een paar uurtjes voor de houtenzymen de bacterien hebben verwerkt. En afwassen moet natuurlijk nog wel.
     
  14. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Klopt vooral esdoornhout.

    Mja dan mag je er ook wel een prijsje voor neertellen :p
     
  15. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Hier een heleboel houten snijplanken gehad; zowel duurdere als goedkopere maar ik heb een hekel aan afwassen dus ze sneuvelden allemaal na langdurig gebruik in de vaatwasser. Nu heb ik dus een plastic snijplank van de Action voor een paar euro. Als hij teveel beschadigd is, gooi ik hem weg en koop ik een nieuwe. Ik was er he-le-maal klaar mee. Stomme dingen.

    Ik merkte zelfs dat ik liever kipstukjes kocht, dan dat ik kipfilet moest gaan snijden - zo ergerlijk vond ik die houten snijplanken.

    En die hele behandelmethode vooraf voor de eerste keer vond ik ook onzinnig. Eerst behandelen met olie en dan niet gebruiksklaar en blablabla. Ik wil gewoon een snijplank op het moment dat ik hem nodig heb en dan wel nu direct a la minute. En dan vielen de stroken eraf vanwege de vaatwasser; nou echt hoor. Ik haat houten snijplanken ;) Never again.
     
  16. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Kip kun je ook heel makkelijk knippen met een schaar!
     
  17. Skyscrapper

    Skyscrapper Fanatiek lid

    11 mei 2013
    2.604
    3
    38
    Wij hebben ook zo'n grote houten snijplank, maar die gaat echt de vaatwasser niet in. Veel te groot, dat het ronddraaiende gedeelte (sproeier) van de vaatwasser hem stuk maakt of zelf stuk gaat.

    Zo hebben wij ook eens een pollepel in het mandje gezet,
    roetsj, zo een stuk van de lepel afgehakt. Pollepels leggen we nu dus gewoon neer in het bovenste rek
     
  18. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Dat doe ik stiekem ook als mijn partner niet kijkt; hij vind dat onhygiënisch. Vervolgens zeg ik hem dat ik de scharen ook net zo makkelijk in de vaatwasser gooi, maar dan voert hij op dat de scharen daar niet tegen bestendig zijn, dan zeg ik dat ik wel weer nieuwe koop, vind hij dat onnodig en dan krijgen we daar weer een discussie over :p

    Maar goed, met groentes snijden had ik dus exact hetzelfde. Ik ging liever voorverpakte groentes kopen dan dat ik weer mijn houten snijplanken in elkaar moest gaan puzzelen omdat ze van ellende uit elkaar vielen. Plastic fantastic :D !!!!
     

Deel Deze Pagina