Nee, ik heb alles zelf moeten betalen. Moeten mijn kinderen later ook, ik ben er niet slechter van geworden, en dat zullen zij ook niet.
Nee, en ik ben er absoluut niet slechter van geworden. Ik spaar wel voor mijn kinderen maar niet om deze reden. ik spaar voor hun opleiding en wat over is kan naar een rijbewijs of whatever. Mijn ouders hadden niet het geld om te sparen. ze hebben wel mijn mbo opleiding betaald. rijbewijs, computer, inrichting van mijn huis enz heb ik zelf bij elkaar gespaard met een aantal baantjes. ze hadden ook geen geld voor bijvoorbeeld een computer terwijl die wel voor school nodig was. heb ik allemaal zelf gespaard. ik zal wel iets voor ze sparen maar ze mogen er zelf ook voor aan de bak. het hoeft ze niet in de schoot geworpen te worden.
Nee.... helemaal niets.... Niet omdat ze dat niet wilde, maar het simpelweg gewoon niet konden. Allebei arbeidsongeschikt, dus beide in de uitkering, en dus weinig inkomen. Ik moest overal zelf voor zorgen. Ik ben weleens jaloers geweest op mensen die alles van hun ouders hebben gekregen. Dus rijbewijs, studie, trouwjurk....... Nu heb ik zoiets van...... dit heb ik toch mooi zelf voor elkaar! Maar dat betekend wel dat ik eind 20 nog met scholing bezig ben.
Ja, mijn ouders en opa's en oma's hebben voor mij en mijn zussen gespaard. Hiervan heb ik o.a. mijn rijbewijs behaald, studieboeken gekocht en huis ingericht. Studie hebben mijn ouders apart van deze rekening voor mij en mijn zussen betaald. Overigens spaart oma eigenlijk nog steeds voor ons, dit keert ze jaarlijks aans uit d.m.v. een maximale schenking. Als het kan, wil ik hetzelfde voor mijn zoontje doen. We sparen nu iig 25 p.m. en af en toe wat extra's (bijv. van opa en oma).
Nee maar ik kreeg/krijg wel spullen of geld van m'n vader en stiefmoeder, rijlessen, nieuwe bank, geld voor uitzet, geld voor babyuitzet enz. Mijn moeder heeft onze kinderwagen gekocht terwijl ik weet dat ze dat geld eigenlijk niet kan missen, ze wilde geen nee horen en geen geld aannemen. Mijn vader liet mij altijd "kostgeld" betalen zodra ik m'n eerste bijbaantje kreeg. Dat heeft hij voor mij opgespaard en toen ik ging samenwonen kreeg ik dat mee. Mijn schoonouders hebben veel gespaard voor mijn man en zijn broer, mijn man heeft zelf ook altijd veel gespaard, ze kregen het niet in 1x mee maar zo nu en dan doen ze een schenking. Wij willen zelf wel sparen voor onze dochter alleen is dat nu lastig momenteel, de ene maand gaat beter als de andere. Ik hoop als ik weer werk heb een vast bedrag per maand + de kinderbijslag te kunnen sparen voor onze dochter.
Ja, mijn ouders hebben tot mijn 18e maandelijks gespaard. Dit was echt een potje voor de toekomst. Mijn studie en rijlessen en eerste examen is ook nog betaald (helaas had ik meer lessen en meer examens nodig maar ik werkte ook bij een leuke weekendbaan en voor mij was dat geen probleem om dat te betalen). Mijn opa en oma hebben ook voor ons ongeveer hetzelfde gespaard tot ons 18e jaar. Nu was mijn vader hun enige (levende) kind en mijn zus en ik dus de enige kleinkinderen. Mijn andere opa en oma hebben dat niet gedaan. De rekening van opa en oma heb ik gebruikt om mijn eerste auto van te kopen. Het was een goede koop, ik heb er 12 jaar in gereden, hij is nu een paar maandjes weg. De rekening van mijn ouders heb ik gebruikt om een deel van ons huwelijk mee te betalen. Voor onze kinderen sparen wij nu ook maandelijks.
Ze hebben trouwens ook mijn studie + boeken bekostigd. Dit wil ik ook gaan doen voor mijn kinderen. Maar dat staat los van hun spaargeld. Daar hebben wij een apparte rekening voor geopend en storten we elke maand geld op.
Nee, maar mijn ouders hebben mij wel geholpen om zelf te sparen. Toen ik 18 was en niet rookte heb ik 1000 euro gekregen, dat heb ik aan mijn rijbewijs besteed.
Nee niet gespaard. Rijbewijs zelf bekostigd. Alle 3 de kinderen. Wel studie en sport. Kon er gewoon niet vanaf. Niks mis mee en het heeft me geleerd goed met geld om te gaan. Ik kreeg op een gegeven moment de studiefinanciering als kleed- en zakgeld. Ging om 100 gulden toen nog per maand. Wat ik niet op maakte dat spaarde ik. Vanaf mijn 15e tot aan einde van opleiding altijd naast stages de een bijbaantje gehad. Stage van 36 uur in de zorg en in weekenden en avonden werkte ik erbij in de thuiszorg. Wij sparen nu wel voor de meiden maar mede voor opleiding de in de toekomst.
Auto ook bij elkaar gespaard. En dat voelde erg goed haha dat ik dat toch mooi zelf voor elkaar gekregen had. Ik weet nog dat ik mijn eerste grote aankoop van 100 gulden deed mijn eerste stereo torentje met cd speler. Als de dag van gisteren zie ik mezelf dat ding uitzoeken.
Nee, niet gespaard. Studie zelf betaald, geen rijbewijs. Voor onze 2 kindjes zetten we elke maand wat geld apart. Ik hoop voor hun wel wat mee te kunnen betalen tzt.
Nee, tenminste ik kreeg geen bankrekening vol geld mee toen ik het huis uit ging. Echter, hebben mijn vader en stiefmoeder altijd mijn studies betaald,kleding en andere kleine dingen die ik wilde doen. Mijn vader en stiefmoeder hebben me wel geleerd dat je moet sparen/werken voor de dingen die je wilt. Ik weet nog goed dat ik graag een computer wilde toen ik 14 was, ik moest ervoor gaan werken dat heb ik toen gedaan. Uit eindelijk had ik maar 300 euro verdient, niet genoeg voor een goede complete computer. Mijn vader was zo trots dat hij het bedrag had verdubbelt, en toen kon ik het wel kopen! + het feit dat ik het veel meer waardeerde. Nog steeds werk ik op mijn computer, ben er super zuinig op geweest. Mijn vader en stiefmoeder spekken ons wel financieel af en toe, zo kregen we laatst een nieuwe droger en een Box voor de baby. Wij sparen voor onze dochter nu, maar dat is puur voor haar studie ze zal geen rekening met geld krijgen ofzo. Over mijn moeder zal ik maar niets zeggen haha, die heeft me ieder geval geleerd hoe het niet moet...zowel financieel als het moederschap
Ik ben altijd jaloers geweest op anderen die een vader en moeder hebben/hadden... Dat lijkt mij zoveel specialer dan een bankrekening met geld
Hier wel, ik kreeg toen ik 18 was bankpasje met een mooi bedrag, heb me rijbewijs gehaald en een autotje. En Studie heb ik zelf betaald. En het zelfde doe ik voor mijn beide kinderen.
Niet gespaard wel rijbewijs gekregen. Verder vanaf 18e woning studie en verzekeringen zelf betaald. Heb er zelf hard voor gewerkt en was goed te doen
ja mijn ouders hebben gespaard maar rijbewijs, vakanties etc altijd zelf betaald van mijn eigen gewerkte geld het spaargeld voor onze kinderen idem rijbewijs en dat soort dingen mogen ze zelf voor werken het geld is meer voor hulp met studie of begin voor woning
Mijn ouders hebben voor ons gespaard om de vermogensbelasting te ontwijken Vroeger telde ze dat nog niet op bij jouw vermogen. Maar dit bedrag kregen wij niet in cash zeg maar. Dit was hun eigen vermogen en daar betaalden ze belangrijke mijlpalen/doelen van. O Maar studie en rijbewijs hebben wij gekregen. Groot bedrag bij op ons zelf wonen, huwelijk + jurk/pak, en geboorte kindjes. Zo willen wij het ook doen voor onze kindjes.
Ja, studie en rijbewijs gehad en gevulde bankrekening om eerste spullen van te kopen toek ik op mezelf ging Wij sparen nu ook en mijn ouders ook voor de kindjes
Nee, misschien ook wel, maar mijn ouders gingen scheiden toen ik 15 was en konden toen dat geld wel goed gebruiken. Ze hebben 1 jaar schoolgeld en boekengeld betaald, tot ik moest stoppen omdat ik het jaar niet gehaald had. Vanaf toen alles zelf moeten betalen en heb dus nu een leuke studieschuld. Ik neem het ze niet kwalijk, het geld was er gewoon echt niet. Ik heb er veel van geleerd. Dankzij de nalatenschap van mijn schoonmoeder hebben we ons een mooi huis kunnen veroorloven (dat was haar potje voor de jongens zoals ze altijd zei). Ik hoop voor onze kinderen wel de studie te kunnen bekostigen, het is namelijk heel fijn als je het werkende leven met 0 begint ipv -15.000. Daarnaast wil ik ze nog hun rijbewijs geven en de rest mogen ze zelf bij elkaar sparen.