Stom stom, 2 pakjes rundergehakt in koelkast. Maar op 1 gekeken wat de THT is. Is de 23e. Nu pak ik ze om ballen te draaien, zie ik dat die ander maar tot de 20e was. Zouden jullie het gewoon mengen en nog eten?? Of toch maar knakworsten bij de andijvie voor mij??
Ik zou nooit vlees over datum eten, normaal al niet maar zeker niet als je zwanger bent of voor een kind. Ik zeg: knakworsten.
Ruikt het vlees nog goed? Ziet het er nog goed uit van kleur? Dan zou ik het gewoon opbakken. Die ene dag maakt echt niet uit. Is het grijs en stinkt het? Dan weggooien!
Ik zou het niet doen. Voordat jij dat pakje hebt gekocht heeft het misschien ook al paar dagen bij de supermarkt gelegen.
In mijn eentje zou ik het wel doen als het goed ruikt/eruit ziet. Maar omdat je zwanger bent ben je niet alleen verantwoordelijk voor jezelf. Dus dan zou ik het niet doen. Jij kunt er wel tegen om een keertje goed ziek te worden (als dat sowieso al zou gebeuren), maar die kleine in je buik - dat weet je niet. Dus dan maar een knakworst bij de andijvie
Ik zou het ook niet doen. Gehakt van de 20ste heeft ws de 17e of de 18e al in de supermarkt gelegen. Nee, brr!!
Ik zou het niet doen gezien je zwangerschap. Dan ben je toch wat voorzichtiger als normaal denk ik. En vlees vind ik sowieso al dat dat erg nauw komt
Ik ben erg makkelijk, vlees dat ik bijvoorbeeld tot gisteren houdbaar was zou ik nog wel gebruiken, maar de 20e doe ik ook niet.
Als het nog goed ruikt en er fris uitziet, dan zou ik het nog wel overwegen. Ik bedoel, je bakt het toch. Dan is het voldoende verhit voor de bacteriën die je als zwangere niet mag oplopen.
Thnx voor de reacties! Ínmiddels dus van 1 bakje 2 balletjes voor ml gemaakt en de ander weg gegooid. zal mezelf en de kinderen dan maar verwennen met overheerlijke knakworsten Je hebt een punt Hilly1980, normaal ga ik volledig op geur/kleur af maar ook een aantal grijze plekjes in het pakje maken er me niet geruster op met het oog op mijn zwangerschap....stomme dementie ook
Serieus? Als zwangere zou je je kind dus in gevaar brengen omdat? Het zonde is? Nee doodziek worden en je kind in gevaar brengen dat is echt een topidee . Dat soort dingen vind ik echt onbegrijpelijk....
Haha ik had mn man de knakworsten gegeven. Ik kan die vette dingen echt niet verdragen als ik zwanger ben. Kijk uit met voedselvergiftiging als je zwanger bent. Het kan heel schadelijk zijn voor het kindje in je.
Die grijze vlekjes kan verder geen kwaad. Dat is alleen een chemische omzetting van kleur. Heel ingewikkeld verhaal. Normaal gesproken wordt vlees zo mooi rood door myoglobine. Als het een tijdje heeft gestaan dan worden sommige stukjes in het donker zonder zuurstof gedrukt (het binnenste, of datgene dat juist tegen de verpakking aanzit). Zonder die zuurstof verandert je myoglobine in metmyoglobine (dus de zuurstofloze variant van myoglobine). Op het moment dat jij het grijze stukje een tijdje aan de zuurstof laat "ademen" wordt je vlees gewoon weer rood. Dus op zich, was dat niet hetgeen wat kwaad kan Bovendien ben ik het met Hilly eens. Als je het goed verhit is er verder niets aan de hand. Mits de kleur oke is en het goed ruikt. Als je er van te voren al twijfels bij hebt vind ik het sowieso goed dat je het niet doet. Sinds ik zwanger ben verdwijnt er ook wel eens een pak yoghurt in de prullenbak, terwijl ik dat in mn eigen doen wel zou eten. en @KimK; ik vind dat je erg overtrokken reageert. Je brengt je kind niet in gevaar als jij zorgt dat je vlees goed doorbakken is. Bovendien heb je nog zoiets als smaakpapillen. Stel je bakt het wel en je proeft uiteindelijk toch dat het niet helemaal zo fris is, dan kun je het alsnog laten staan.
Overdrijf niet zo!!! Ik eet zelf ook niets over datum maar als het gehakt nog mooi van kleur is etc hoef je ook niet te gaan roepen dat iemand haar kind in gevaar brengt. Dat soort aanvallende opmerkingen vind ik echt onbegrijpelijk. .....
Bacteriën en schimmels dood je indd wel, maar niet de toxines die ze eventueel afgegeven hebben, waardoor je dus toch heel ziek kan worden.
Ik ben niet zo pietluttlig met die dingen. Die datum zegt: tenminste houdbaar tot. Dus misschien wel langer. Maar als je zwanger bent zou ik ook wat voorzichtiger zijn. Maar overdreven reacties als je kind in gevaar brengen...?? Beetje overdreven hoor. Ts: waren de knaks lekker?