Ik ga monchoutaart maken maar dan in glaasjes. Bastogne koeken verkruimelen en daar de bodem(pjes) van maken, dan een laagje van de monchou eroo en bovenop rood fruit en een beetje slagroom.
is lekkerr!! maar dat zijn toch geen toetjes? Is heb vanmiddag ijstaart gemaakt met dank aan een ander topic. Ben benieuwd, maar smaakte ongevroren (?) al lekker
Bij dat bovenste gerecht moet je het ijs laten ontdooien en weer opnieuw invriezen, dat mag toch helemaal niet?
Wow wat een reacties! Totaal niet verwacht toen ik dit topic opende! Ik heb wat spulletjes in huis gehaald voor chocolade mousse te maken.. en van die wijnglaasjes geen echt glas natuurlijk en pistaches voor er boven op.. Heb uit voorzorg mocht het niet lukken of ik bedenk me in ieder geval iets achter de hand.. van die toetjes die moeten opstijven in de koelkast in chocolade smaak en dan met pistaches schaafsel eroverheen .. en dan een leuk glittertje erop die kon ik alleen niet vinden in de winkel..Dus even bij de action nog kijken..zo'n glitter parapluutje weet ook niet hoe ik dat anders moet omschrijven haha.. en ik heb van die koekrollen gehaald die je kan opvullen met banketbakkersroom. . Dat ga ik ook maken. . Die toetjes lukken me wel.. ben benieuwd!! Ik ben ook benieuwd naar Nog meer ideeën en wat ik nog kan toevoegen aan de toetjes. Ik klink heel amateuristisch maar wil het zo graag goed doen😏
O dat meen je 0,40 cent zat nog te denken zo'n klein glaasje te doen maar zijn van die wijn glaasjes geworden al had ik dat in me hoofd maar toen ik er stond vond ik dat wel leuk en nu ik zie dat t bij de action wat goedkoper is die glaasjes baal ik wel en beetje en denk "natuuuuuurlijk de action" Misschien een mooi stukje lint om de glazen.. gelukkig heb ik nog lint liggen dus kan ik dat mooi gebruiken
Niet? Waarom niet? Je moet het niet helemáál laten ontdooien, alleen wat zachter laten worden, zodat je het om kan roeren. Dit vind ik online: Ijskristallen zijn niet kwalijk voor je gezondheid. Ik heb ook geen ijskristallen gezien, de 3x dat ik het gemaakt heb. Is hier niet het geval, want het wordt dus niet de tweede keer ontdooid en opgewarmd. De eerste keer wordt het ontdooid, maar niet echt opgewarmd. De temperatuur blijft zeer koud (koelkast temperatuur). De tweede keer wordt het als ijs geserveerd (dus onder nul) en direct geconsumeerd. Lijkt me niet dat bacteriën zo snel hun werk kunnen doen.
Chocola met een beetje melk au bain marie smelten, af laten koelen en dan door opgeklopte slagroom spatelen. Op laten stijven in de koelkast.
aha! dank je! hoeveel chocolade en slagroom gebruik je dan en voor hoeveel mensen is dat dan ongeveer?