Als ik zo even google, is die theorie uiterst dubieus. Veel suiker is natuurlijk niet gezond, maar dat het kanker verwekt... Zo simpel zal het niet zijn.
Tja weet je uit een ander onderzoek blijkt weer dat iets anders kankerverwekkend is...tenminste dat is het gevoel dat ik erbij heb...bij alles hoor je tegenwoordig kankerverwekkend. En van juist mensen die werken op afdelingen als oncologie enz hoor ik dat niks specifiek kankerverwekkend is maar dat je de aanleg moet hebben om het uberhaupt te krijgen. Dat zou dus verklaren waarom sommige kettingrokers geen longkanker krijgen maar iemand die in zn leven nog nooit een sigaret aangeraakt heeft wel.
ik vermijd zoveel mogelijk MSG (mononatriumglutamaat), wat op de verpakking staat als natuurlijke aroma of E621. MSG zou mensen dom en dik maken. Ik geloof er wel in.
Suiker is heel erg slecht voor je gezondheid. Vermoeidheid en bepaalde schimmelinfecties worden veroorzaakt door een teveel aan suiker.
overal waar TE voor staat is ongezond. Van 10 liter water ga je ook dood. Je moet vooral gevarieerd eten.
Dik geloof ik wel, maar dom...nee dat kan ik mij niet voorstellen. Suiker kan troep zijn maar het kan niet iemands intelligentie afbreken.
Nou wij eten dus geen karmijnzuur maar we eten heel veel hoor. Het zijn vooral zoete drankjes, snoep en toetjes waaraan het is toegevoegd.
Hier ben ik het volledig mee eens! Ik voor mezelf geloof ook dan doordat je het DNA van je ouders in je genen hebt, je ALLE soorten ziekten die officieel niet als erfelijk mag benoemen, gewoon erfelijk zijn. Puur doordat je de genen van je voorouders in je hebt zitten kun je er toch gevoelig op reageren. Een voorbeeld hier: Mijn exman heeft psoriasis (iets wat wel erfelijk is in dit geval) evenals zijn moeder, zus en nichtje. Onze zoon heeft geen psoriasis, maar heeft wel een heel gevoelige huid. Hij heeft jaren geen zeep kunnen verdragen bijv, kreeg hij plekken van. Geen psoriasis, maar wel een "tik" van mee gekregen zeg maar. Nog een voorbeeld: in mijn familie zit de ziekte van Huntington, mijn vader heeft het. Nu heb ik geen Huntington (voor zover ik weet) maar ik heb mijn hele leven al trillende handen, ik kan ze absoluut niet stilhouden, ze beven altijd....toch iets met spieren te maken. Heb het er ooit eens met mijn huisarts over gehad, dat ik dus geloof dat door DNA alles wordt doorgegeven, ook de zogenaamde niet erfelijke dingen, zij was het wel met me eens en vond mijn kijk hierop helemaal niet zo vreemd.
Klopt: maar in praktisch ALLES zit suiker, dus je krijgt al snel een te veel, zelfs als je zelf nergens suiker in zou doen, maar wel regelmatig iets opentrekt (van brood tot crackers en van pakjes macaronikruiden tot mais in blik) om maar even iets te noemen, er is echt maar weinig waar geen suiker of zout aan is toegevoegd. Ook in produkten waar je dat echt niet van zou verwachten.
Ik weet wel veel van eten denk ik, maar wat nu waar is? Er wordt zoveel beweerd. Ik probeer ook gewoon gezond te eten, naar wat ik denk dat gezond is en daar doen we het maar mee. Wel probeer ik net als Tuc sommige dingen maar gewoon te vergeten (bijvoorbeeld een frikandel op zijn tijd, heerlijk).
Ik weet opzich niet wat er allemaal in zit, en wil het meeste eigenlijk ook niet weten. Wat ik nu lees denk ik tsja zal wel. Ik koop toch wel wat ik wil en als het lekker is is het lekker.. Dood gaan we toch wel
Waarom niet? Je hersenen zijn ook maar een orgaan. Als je hart of lever minder goed kan gaan functioneren van slecht eten, dan kan je brein toch ook lijden onder slecht voedsel? En als je brein slechter werkt ben je effectief dus "dommer". Als ik een nacht slecht geslapen heb, werkt mn bovenkamer ook niet optimaal en zal ik zowel slecht scoren op een iq-test, als verkeerde beslissingen nemen in real life, mezelf minder goed kunnen uiten in taal etc. Wordt een beetje een filosofische kwestie of je dan inderdaad ook dommer bént Maar dat bedoelen ze ermee. Dat je hersens niet optimaal functioneren. En wat betreft die rode kleurstof van luizenschildjes: jongens, stel je niet aan! Insecten eten heeft de toekomst. Ik heb wel eens meelwormen op, en die smaken, zoals de naam al zegt, naar een hap bloem dus die raad ik niet direct aan, maar gebakken sprinkhanen met honing: jammie Niet zo panisch over doen hoor.
Ik geloof dat ik maar weer vegetariër wordt..... Ik ben heel secuur met mijn eten, eet veel dingen ook echt niet, heel veel vleessoorten ook niet trouwens. Mij maak je dus echt niet blij met meelwormen en sprinkhanen.....
De luizenschildjes worden ook gebruikt om de kleur in de lipstick te maken. Ik probeer gezond en gevarieerd te eten en te letten op suiker en zout. Ik denk dat heel veel ziekte mede worden veroorzaakt door alle toevoegingen in voedsel en dat het suiker en zout steeds in grotere getalen voorkomt in ons voedsel. Maar ook genetisch gemodificeerd voedsel en groente en fruit waar allemaal pesticide op worden gespoten. Wat is dan gezonder een koekje of een bespoten appel? Ik weet het niet meer. Ik vind het ook frustrerend dat alles maar dan ook alles praktisch gezoet is op wat voor manier dan ook. Even niet over voedsel, maar wisten jullie dat een eend 4 keer levend geplukt wordt voor het dons in je kussen?
Ja, dat heb ik inderdaad wel eens gehoord (al was ik het al weer vergeten) Hier ook geen donzen kussens en dekbedden.