Onderzoek bij herhaalde miskramen

Discussie in 'Miskraam' gestart door ShallY, 1 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ShallY

    ShallY Fanatiek lid

    14 sep 2013
    3.870
    736
    113
    Kunnen jullie me misschien meer vertellen waar nog op onderzocht kan worden als je herhaalde miskramen hebt gehad?

    November 2013 bij 7 weken, maart 2014 tussen de 5-6 weken en nu een vroege miskraam (waarschijnlijk maar ga er wel vanuit).

    Na de 2e miskraam hebben we chromosoomonderzoek laten doen en dat was allemaal goed.
    M'n progesteron was telkens te laag na de eisprong dus ustrogestan gebruikt. Wel zwanger maar toch weer mis. Ik begin een beetje het vertrouwen te verliezen dat ik ooit een goede zwangerschap zal hebben. Het zwanger worden zal wel weer een keer lukken maar het blijven is het probleem.:(

    Ik wil volgende week een afspraak maken met de arts om het een en ander te bespreken dus vandaar m'n vraag.
     
  2. werveltje

    werveltje Niet meer actief

    Ik heb eerst inwendige echo en bloedonderzoek gehad. We konden ook chromosoomonderzoek laten doen, maar dat hebben wij toen niet gedaan. Toen bij de 3e miskraam weer contact opgenomen omdat ik het gevoel had dat er gewoon iets aan de hand moest zijn.

    Ik heb toen een hysteroscopie gehad om de binnenkant van de baarmoeder te bekijken. Tevens bloedonderzoek naar hormoonwaardes. Verder hebben ze mij tijdens de cyclus gevolgd door middel van bloefafname om te kijken naar hormoonwaardes voor, tijdens en na de eisprong en echo's gemaakt om de dikte van het baarmoederslijmvlies en de rijping van de eicellen te bekijken.

    Bij mij bleek hier dus uit dat mijn baarmoederslijmvlies niet voldoende dik werd, terwijl alle waardes in het bloed er keurig uitzagen. Enkel het baarmoederslijmvlis was te dun, waardoor ik dus elke keer een miskraam kreeg. Uiteindelijk mogen beginnen met spuiten van Gonal F 75 en dit heeft meteen succes gehad. Ben inmiddels 22 weken zwanger
     
  3. Jla80

    Jla80 Bekend lid

    28 feb 2014
    780
    1
    16
    Ik kreeg net als werveltje bovenstaande onderzoeken (ook chromosomen onderzoek). Ipv hysteroscopie kreeg ik een watercontrastechoscopie. Ik had in verleden nooit problemen met zwanger worden en blijven. Was wel bekend met vroeggeboortes. Miskramen kreeg ik na verlies van dochtertje tijdens 23 wkn zwangerschap aug 2013. In maart 2014, mk opgewekt vanwege leeg vruchtzakje (10wkn). Rond moederdag vroege mk. Afgelopen aug mk 6 wkn.

    Vwb de vroeggeboortes kwamen we er wel achter wat de oorzaak was. Maar voor de miskramen kreeg ik de mededeling; domme pech!
     
  4. ShallY

    ShallY Fanatiek lid

    14 sep 2013
    3.870
    736
    113
    Wat was bij jou dan de oorzaak jla? Of lees ik daar overheen?

    Bedankt wervelend en jla, ik ga dit op mijn lijstje zetten. Tegen mij zeggen ze ook telkens dikke pech maar geloof er niet meer zo in.
     
  5. Jla80

    Jla80 Bekend lid

    28 feb 2014
    780
    1
    16
    De miskramen was domme pech. Uit onderzoeken kwam niets uit wat de miskramen kon verklaren.

    De vroeggeboortes kwam door een verkorte baarmoederhals. Bij mij is het van nature veelste kort (2,5 cm). En gyn vermoed dat het ongemerkt te vroeg en snel open gaat waardoor ik prematuur/ immatuur beval.
     
  6. puhje

    puhje Lid

    18 mrt 2014
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hallo Werveltje,
    zelf heb ik ook 3 missed abortions achter elkaar gehad. hoe ver was jij telkens? mijn 1ste mk was met 6.4 weken (kwam erachter met 9 weken echo), 2de met 9 weken (kwam erachter met 10 weken echo), 3de tussen 5 en 6 (kwam erachter met de 8 weken echo). alvast heel erg bedankt voor je reactie.
     
  7. werveltje

    werveltje Niet meer actief


    Bij mij waren het geen missed abortions maar vroege miskramen. Ik was variërend van 5 tot 7 weken zwanger elke keer. Doordat het slijmvlies te dun was kon het niet goed innestelen en kreeg ik steeds een miskraam.
     
  8. snowwhite81

    snowwhite81 Actief lid

    2 jan 2015
    103
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb dit jaar 3 miskramen gehad. Bij de eerste was het 10 weken, de 2e was echt heel pril (misschien 2 weken...) en de 3e was onlangs en was ik 8 weken. Het advies van de gynaecoloog is om onderzoek te gaan doen. Ik weet alleen niet wat ik hiervan moet verwachten. Wat kan ik me voorstellen bij chromosoomonderzoek? Is dat een bloedonderzoek?

    Ze willen ook vloeistof inspuiten en dan een röntgenfoto maken zodat de baarmoeder goed te zien is. Ik heb al eens een kijkoperatie gehad na de 1e miskraam.

    Ik ben bang dat er helemaal niets uit komt en dat het alleen maar extra stress oplevert.
     
  9. puhje

    puhje Lid

    18 mrt 2014
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Bij chromosomenonderzoek moet je bloed laten prikken, jij en je partner, en dan ca 12 weken later heb je uitslag. 12 weken houden ze standaard aan, bij mij was het al sneller, ik dacht 6 weken later. daar was niks uitgekomen. hysteroscopie heb ik niet gehad. mijn gyn stelde voor om nog 1 keer zwanger te worden en als dat god-verhoede-het mis zou gaan om dan een hysteroscopie te doen. verder heb ik nu bloedonderzoeken laten doen op stolling, reuma, homocysteine etc. daar heb ik nog geen uitslag van. zelf hebben we al een gezond dochtertje, daarvoor nooit een miskraam gehad, het zwanger worden lukt goed, alleen nu zwanger blijven niet.
     
  10. ShallY

    ShallY Fanatiek lid

    14 sep 2013
    3.870
    736
    113
    Putje heeft al antwoord gegeven op het chromosomenonderzoek. Stelt niks voor hoor (alleen een stuk of 5/6 buisjes bloed).

    Had ik maar stollingsonderzoek laten doen :( nu moet ik volgens mij weer een half jaar wachten. Toch? Je mag dan toch een half jaar niet zwanger zijn geweest?

    En misschien weten jullie dit ook wel, stel dat ze niks meer kunnen onderzoeken bij mij in het ziekenhuis, zou ik dan wel voor alleen uitgebreid onderzoek naar bv België kunnen of moet ik daar dan onder behandeling staan?
     
  11. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    5 jan 2012
    4.525
    2
    36
    Stollingsonderzoek kan meteen al. In het ergste geval test je vals positief op een stollingsafwijking, maar vals negatief kan niet. Kortom, als er iets uit het stollingsonderzoek komt, moet het zes weken later worden herhaald. Maar als eruitziet dat alles goed is, dan is alles goed.
     
  12. puhje

    puhje Lid

    18 mrt 2014
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Mijn gyn houdt 12 weken aan. Ze zegt dat je 12 weken na je miskraam de verschillende testen kunt laten uitvoeren. Ik wacht nu af of er daaruit wat komt en in feb ga ik naar UZ Gent om te kijken of ze me kunnen helpen. Een stel had 4-5 miskramen en in Nederland kwamen ze geen steek verder. Toen zijn ze naar Gent gegaan en ze kregen kinder aspirine en b12 vitamine injecties en toen ze zwanger werd bleef ze ook zwanger en nu hebben ze een gezond kind.
     
  13. ShallY

    ShallY Fanatiek lid

    14 sep 2013
    3.870
    736
    113
    Ik heb een keer tegen m'n arts gezegd dat ik weleens iets lees over kinderasprine en weet je wat ze zei? 'Als je dat wil proberen kan je het bij de drogist kopen'.

    Ga jij over stappen naar Gent of eenmalig?
     
  14. Iris balk

    Iris balk Actief lid

    12 apr 2014
    159
    1
    0
    Ik heb chromosomenonderzoek laten doen en bloedstolling.
    Bij mij kwam wat uit met de stollingsonderzoek en moest ik later weer prikken. Mocht toen ook niet zwanger worden ! En geen foliumzuur of vitamine slikken.
     
  15. lolababy

    lolababy Fanatiek lid

    28 jul 2014
    1.403
    1
    0
    Zelfstandige
    Vervelend zeg,
    Hier meerdere miskramen gehad en eigenlijk alleen maar zwanger geweest vanaf vorig jaar april. Toen onderzoek gedaan en kwam niets uit.
    Wel moest ik bij een nieuwe zwangerschap utrogestan inbrengen.
    En daar ben ik nu pas mee gestopt. Meeste vrouwen die een te kort hebben moeten zeker tot 9 weken gebruiken dan neemt de baarmoeder het over, dat is wat de gyneacoloog me vertelde vorige week.

    Sterkte meid hoop dat het gauw lukt.
     
  16. puhje

    puhje Lid

    18 mrt 2014
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Die van mij geloofde er helemaal niet in. Ze zegt dat het niet bewezen is, maar je leest wel vaak dat het geholpen heeft. Ik ga nu voor de eerste keer bij prof dr de Sutter. Ze schijnt super goed te zijn. Eerst moet ik de uitslagen afwachten en dan moet ik m'n dossier opvragen in het ziekenhuis en dan naar Gent.
     
  17. cd28

    cd28 Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.344
    106
    63
    Ik ben ook naar Gent geweest. Standaard bloedonderzoeken zijn in NL gedaan en alles was prima. In Gent vonden ze mijn schildklierwaarden veel te hoog. In NL is tot een waarde van 4 acceptabel maar in Gent zeiden ze dat als je zwanger wilt worden deze rond de 1 moet zijn omdat bij een zwangerschap deze waarde stijgt en onderzoek heeft uitgewezen dat dit kan leiden tot mk's.
    Na 3 mk's gehad te hebben gestart met medicijnen en nu de trotse ouders van een dochter. Ik ben iedere dag nog blij dat we de stap gemaakt hebben naar België, gelukkig hadden wij in NL een gyn die heel fijn mee werkte.
     
  18. Colinn

    Colinn VIP lid

    8 jul 2014
    5.836
    1.241
    113
    Ook hier al 4 miskramen gehad. Na 2 miskramen ook al verschillende onderzoeken gehad zoals chromosomen, hormonen, stollingswaarde, vitaminewaarde, vervroegde overgang, inwendig onderzoek, etc etc etc. Alles was goed. Niks aan de hand. 2x dikke pech gehad. Toch daarna nog eens 2 miskramen gehad. Heb weer contact gehad met de gyn. Zodra ik weer zwanger ben moet ik bellen en bloed prikken. Het kan zijn dat de progesteronwaarde daalt tijdens een zwangerschap terwijl dit juist moet stijgen (of andersom). Ik ben erg benieuwd of dit het is bij mij. Ik las hier ook ergens iets over te dun baarmoederslijm. Hoe testen ze dit?
     
  19. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    6
    38
    Over baarmoederslijmvlies: dat werd bij mij gemeten middels echo's. Nou had ik die toch al vanwege de IVF, maar er werd ook zeker naar de ontwikkeling van het BMS gekeken.

    Over kinderaspirine: dat heeft zin als je een stollingsprobleem hebt. Je kunt het natuurlijk gaan slikken obv 'baat het niet..', maar liever zou ik het middels een bloedonderzoek uit laten zoeken.

    Wij hebben in NL een aantal basale onderzoeken gehad, waaronder karyotypering. Vervolgens in Gent nog een wagonlading aan buisjes af moeten geven. Bij ons kwam er niks uit deze onderzoeken, maar ik ben wel blij dat ze gedaan zijn!
     
  20. Colinn

    Colinn VIP lid

    8 jul 2014
    5.836
    1.241
    113
    Stel mijn baarmoederslijmvlies is te dun, is mijn menstruatie dan ook weinig of heeft dat niks met elkaar te maken? Ik ben namelijk altijd maar 1,5 tot 2 dagen ongesteld en dan is het altijd alweer over. Dit heb ik wel gemeld bij de gyn maar ze heeft daar verder niks mee gedaan.
     

Deel Deze Pagina