Ik vergeet er nog een paar: Gember Gembersiroop Maggi Kruidenwokolie Sambal Natte knoflook Sambal manis Komijn
Helemaal dit! Toen ik samen ging wonen met ML kon ik echt helemaal niet koken (mijn ouders zijn het type die het liefst elke dag Hollandse kost eten en als ze al gek doen, maken ze iets uit een pakje). Ik ben toen steeds recepten op internet op gaan zoeken en die gaan maken en zo breidde de kruidenla zich steeds verder uit . Inmiddels heb ik altijd alles al in huis als ik een recept tegenkom die ik wil gaan maken .
Ik heb er een hele keukenkast voor gereserveerd.. echt ontzettend veel dus! De enige soorten kruiden die ik niet heb, zijn van die mixjes: gehaktkruiden en zo. Ik mix liever zelf, zodat er niet een shitload aan zout in zit. Hier trouwens ook geen pakjes en zakjes meer
Dat van zelf mixen heb ik ook wel, al zit ik nu wel even met simpele keuken. Mijn man lustte amper iets buiten de typische bangers and mash en bonen in tomatensaus met worst en frieten en dan fast food (lasagne, pizza, kebab) Nu eet hij al veel meer maar heb altijd wel moeten oppassen met kruiden. Te pikant, te bitter, altijd wel iets. Maar hij vraagt nu zelf om dan toch wat meer kruiden te gaan gebruiken dus mixjes (en uitbreiding van mijn kruidencollectie) zit eraan te komen. Het enige dat ik wel uit een potje wil gemixt dan zijn de satekruiden. Verder heb ik wel pakjes en zakjes in huis gewoon omdat ik me in sommige dingen nog eens moet verdiepen om zelf te maken en dan andere dingen heb ik in huis voor als het eens te laat wordt en ik het liever wat sneller heb gaan dan. Momenteel zit onze vriezer zo ongeveer vol met vlees en groenten en eten voor de jongens en miniporties restjes die dan ook voor de kinderen zijn. Geen plaats dus om gerechten in te vriezen. We gaan er wel een tweede vriezer bijkopen zodat er meer gerechten kunnen ingevroren worden en dan ook minder pakjes en zakjes in huis te hebben. We vinden allebei zelfgemaakt toch het lekkerste.