Ja alleen de nutriton en kaarsjes zijn al 8,10. Kilo kipfilet van de aanbieding erbij die tikt ook aan. Overigens kwam ik er thuis achter dat ik nog nutriton had dus die heb ik volgende week niet nodig. Mijn man is een echte schrokop. Die duikt savonds de kast in, vaak als ik al op bed lig, en komt geen grammetje aan. Hij eet savonds gewoon ook echt flink, schept soms wel drie keer op, maar het helpt niks. Vandaar dus de zoute stokjes, chocoladerepen (wel de goedkoopste) en chips. Eierkoeken zijn voor werk/gastouder. Custardcakejes voor visite. Altijd zoete inval hier in de winter. Veel mensen aan het werk bij ons dus koeken en ander lekkers bij de koffie of tussendoor. Bak ook wel dingen zelf zoals appelflappen of frikandelbroodjes maar dat gaat niet altijd. Mentos en meller zijn voor de kerk dus daar doe ik 8 weken mee. Fudge ben ik echt zo dol op maar het is duur. Nu was het in de aanbieding dus heb mezelf getrakteerd. Het was alleen zo rond 11:30 dat ik boodschappen deed. Fout!!! Kan het dus wel verklaren maar het had beter gekund inderdaad. Soms denk ik: misschien toch handiger om maandboodschappen te bestellen maar dan moet ik de eerste keer zoveel statiegeld betalen. Plus dat mn man na twee, drie weken alles op heeft. Zelfde als met pap. Pakken zijn goedkoper maar dan neemt hij twee schaaltjes bomvol en is het pak in een keer op (1,20-1,50) die kwarkjes zijn er zes op een treesje, die eet hij er dan wel weer maar eentje van. Dochter vind ze heerlijk. Maar van zn treesje eten we dus 2 keer. Gaat echt nergens over eigenlijk. Maar dan ben ik dus per maaltijd maar 88 cent kwijt.
ja wij! de zaden zijn besteld, de plastic bakjes staan klaar in de garage. Hopelijk kan ik zelf ook nog wat helpen dit jaar. ben begin juli uitgerekend, maar begin al last van mijn bekken te krijgen. had ik met dochter ook erg veel last van. Man heeft een paar grote bloembakken gemaakt van gekregen pallets (ongeveer zoals deze) pllhttp://palmvrienden.net/forums/viewtopic.php?f=24&t=10873&start=10 daar komen mijn kruiden in en ik wil 2 bakken met aardbeien en dochter mag ook een bak met dingen die ze zelf wil. ik gebruik ze tevens als afscheiding van terras/speelhoek dochter. We hadden nog wieltjes liggen dus die heeft mijn man er ook onder gemaakt zodat ze te verrijden zijn en we met een verjaardag het terrasgedeelte dus groter kunnen maken. Ik ben normaal echt een wintermens, maar met deze regen heb ik het echt wel weer gehad. Of sneeuw en vorst en anders maar gewoon naar het voorjaar
binnenkort is mijn oudste zoon jarig, ik nodig de gasten uit rond het avondeten en we gaan pannenkoeken eten. Dat betekend dat ik vantevoren 100-150 grote pannenkoeken ga bakken en invriezen. Ik heb gelezen dat je dat kunt doen in aluminiumfolie, en dan in de oven kunt doen in het pakketje aluminiumfolie. Heeft iemand dit ooit eerder gedaan en eventueel tips? ik vraag me namelijk af of ik ze ook 2 dagen vantevoren kan bakken en dan in de koelkast kan bewaren, ik ben van plan om er een bus slagroom bij te doen, een vruchtenbowl, stroop en syrup (of het ook is), chocoladesaus en aardbeiensaus.
Ik zou ze eerder een dag of maximaal twee dagen van tevoren gaan bakken en dan bewaren in de koelkast. Zelf geen ervaring met pannenkoeken invriezen maar voor de een of andere reden lijkt het me minder lekker.
Mijn moeder vroor altijd pannenkoeken in. Ze maakte beslag van 2 kg. Daar aten we dan die dag van (was gelijk ook voor mijn grootouders) en hielden er nog wat voor de volgende dag en de rest ging de vriezer in. Voor ons drietjes warmde mijn moeder de pannenkoeken dan op in de koekenpan en daar was qua smaak niks mis mee. Je moest enkel oppassen dat de randjes niet hard warden. Daarop afgaande denk ik dat oven prima kan, zeker als je ze in de aluminiumfolie laat.
Hier in feb. Weer een plan maken voor de moestuin en dan langzaam voorzaaien. We hebben een heel grote moestuin dus wordt weer een groot project. Kijk onwijs uit naar de lente!
Houdt je ons op de hoogte wanneer je gaat zaaien, dan doe ik met je mee, ik ben niet zo`n ster in het onthouden van de plantperioden
Geen problem. Ik lees wel vaker mee hier komen wel handige tips voorbij. Enkel heb ik niet veel aan jullie lijstjes (en prijzen) en jullie niet aan die van mij aangezien ik in UK woon Verder probeer ik ook wel budget te houden dus kijk altijd wel even voor tips
Hallo allemaal. Gisteren hadden we een hele gamarineerde kip uit de oven. (zo'n voorgegaarde van AH) Hoefde nog maar een half uurtje in de oven. Nou hij kwam er kurkdroog uit, erg jammer. We hebben nog best wat kip over en nu vroeg ik me af of het een idee is om daar een kipsalade van te maken (zo een voor op stokbrood of toastje te smeren) Heeft iemand daar toevallig een recept voor?
Recept voor kipsalade heb ik niet. Maar heb je toevallig niet een blik of een doos romige kippensoep staan? Indien wel: soep in de pan, kip eronder laten pruttelen, eventueel wat gehaktballetjes erbij en je hebt een lekker pasteitje (vol-au-vent, videe, weet niet hoe jullie het noemen )
Mayonaise met wat yoghurt mengen. Een bosuitje erdoor en een flinke lepel kerriekruiden. Kip versnipperen en dat er doorheen doen. Lekker kipkerriesalade voor op een toastje
Oeh dat ziet er lekker uit Saar! Heb alleen geen creme fraiche in huis. Misschien met yoghurt en mayo proberen zoals Ukkie zegt.. Bedankt voor de tips dames!
Mamascorpio: Er staan allemaal lekkere recepten op haar site Hier vandaag en gisteren boodschappen gehaald (ik doe praktisch elke dag wat boodschappen, is een lekker uitje). Kruivat: 2x valuepak luierbroekjes 20 1 keer maxi 4+ luiers 6 26 euro Lidl: 10 kilo aardappels+2x boter 2.80 Plus: Diepvrieserwten 0.80 Bananen 0.6 Volle yoghurt 0.92 2 broden 2 Mars 10 pack 2.92* rundvleesslaatje 0.27 Zegels 0.10 - mars 10 pack 50% korting 1.46 6.15. Die marsen hadden we niet nodig maar 10 stuks voor 1,46 vond ik wel een keer leuk. Meestal delen we er 1 dus 20 keer chocola
@Hier; geen tijd gehad om de aardappelen bij de lidl te scoren helaas Vanaf vandaag weer werken, sta nu op wacht. Soms vind ik dat wel vervelend, ben liever vroeg werken en op tijd thuis dan pas laat aan de slag en om 9 uur vanavond pas thuis, maar goed risico van het vak Vanavond eten we chili die over is van gisteren. Man zat te denken aan chili cheese dogs, misschien wel een goed idee, dat kan hij zelf wel af als ik aan het werk ben. Dan kan ik nu al wat rauwkost snijden en dan redden de mannen zich wel.
Elena, dat lijkt me ook lastig zo onregelmatig werken. Is een keuze, maar niet altijd fijn natuurlijk. Klinkt lekker die chili cheese dogs. Heb je een lekker recept voor de chili en hoe eet je dat/met wat? Nog nooit gemaakt.