Gister is onze kookplaat stuk gegaan. Ik kan dus niet veel koken nu. Wie weet wat (niet al te ingewikkelde) gezonde recepten die ik met de oven, evt. magnetron, kan bereiden? Ik zie veel ovenrecepten op internet, maar dan moet ik nog de groente voorkoken, wat dus niet gaat. Iemand ideeen?
http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/546668-avondeten-waarbij-geen-fornuis-nodig-hebt.html Ik had hetzelfde probleem gedurende een aantal weken succes!
Hou je van vis? Kabeljauwfilet bestrijken met pesto en bestrooien met pijnboompitten en halve cherrytomaatjes. Ongeveer 20 minuten in de oven. Heerlijk! Aardappeltjes met olijfolie, zout, rozemarijn en knoflook uit de oven erbij en smullen maar. Salade erbij om de groenten aan te vullen. Succes!
Ovenpasta van Knorr volgens mij, super simpel alles rauw erin saus erover heen en in de oven. Verder kun je op bakplaat krieltjes groenten en vlees (kip of worst in stukjes) en dan gewoon in de oven. Baketray heet dat volgend mij
Laganga net gemaakt. Alleen moet je gehakt rillen eigenlijk. Ik xou even een een plaat kookplaat halen. Magnatron ook handig.
Late reactie van mijn kant, druk geweest! Maar wat een goede tips en lekkere recepten staan ertussen, hier heb ik zeker wat aan! Gister heb ik toch lasagne geprobeerd te maken. Gehakt heb ik geruld in de grill en de saus heb ik met de kruiden erin, in de magnetron opgewarmd, gehakt erbij, in de schaal en in de oven. Ging best aardig, al smaakte het wel minder, maar het was goed te eten Ik ga even neuzen door alle recepten, bedankt voor jullie tips!
Paar ideetjes: Köfte met aardappels en groenten uit de oven Turkse ovenschotel met gekruide kip en groenten Tonijnpizza met roomkaas, dille en ui Pizzarolls (opgerolde pizzabroodjes)
Aardappels en groentes kun je ook koken/stomen in de magnetron voor een ovenschotel. Verder heb je in de supermarkt veel voorgegaarde producten liggen omdat iedereen tegenwoordig in 15 min eten op tafel wil hebben. Daar kun je nu mooi gebruik van maken. Zelf pizza maken is bijvoorbeeld ook heel leuk en gezonder dan de voorverpakte uit de diepvries. Deeg is eenvoudig te maken en met een kant en klare pastasaus en kaas kun je veel variaties maken.
Hier wel eens spekjes, diepvries spinazie en aardappelpuree met water in een ovenschaal. Evt kaas erop en 30 min in de oven
Voor die puree heb je toch echt wel eerst een vuur nodig. Tenzij je met van die (vieze) mousseline zou werken. Als het lang gaat duren eer het gemaakt is, zou ik snel effe bij een elektrozaak zo'n elektrisch vuurtje - 2 kookpitten - halen. Kost 20 euro ofzo. (Of effe rondhoren of niemand uit je omgeving die graag kampeert het heeft staan.)
Pff... dat is nog eens een uitdaging! Ik werk in een keuken, maar daar hebben we weer de mazzel met een stoomoven waar zelfs eieren in gekookt kunnen worden.... Ik kan niet heel veel bedenken! Mijn ex-schoonmoeder kookte trouwens aardappels, vlees en groenten in de magnetron, heb je die?? Is niet heel geweldig, maar toch...
Ik stoom ook veel groenten in de magnetron. Alles in een vuurvaste kom met een scheutje water, kwartiertje erin en klaar. Met aardappel gaat het net zo, maar dat heb ik nog niet uitgetest. Heb je een stoomzak? Kip en aardappel erin met kruiden en de oven in. Worteltjes maak je in de magnetron, of een slaatje erbij?
Oh ja!!! Maggie braadstomen! Of gehaktballen maken en in de ovenschaal doen, 200 gramsballen moeten 30 minuten op 180 graden! Courgette, aubergine, ui mengen met olie en italiaanse kruiden en even in de oven. Rosevalaardappeltjes met olie, rosemarijn en tijm in de oven
Witvis een nachtje laten staan in limoensap met rode pepertjes, zodat her gar wordt van het zuur! Ceviche heet dat!
Of eventueel de bbq aansteken? Kan je ook aardappels op klaarmaken, vlees bakken, ... Of de frituurpan voor een dagje, met een snack erbij.
Lekkere recepten zeg! Dank je wel. Andere dames ook bedankt, zitten een hoop lekker dingen bij! Zo zie je maar, gaat een wereld voor me open hahahaha. Zitten overigens nog steeds met het probleem, nog niet eens tijd gehad naar een nieuwe kookplaat te kijken.
Wij zitten al twee weken onder keuken. Gaat minstens nog 4 weken duren. Ik heb mijn combimagnetron nu in de kamer staan en heb een 1pits elektrisch kookplaatje gekocht. Ik zag er tegenop, maar het valt me 100% mee. Om het mezelf makkelijk te maken koop ik wel voorgesneden groenten en zo. En ik maak op dit moment geen ingewikkelde gerechten Het enige lastige is dat ik op de benedenverdieping geen water heb.... Als straks de keuken klaar is en mijn nieuwe 6pits fornuis met 2 ovens er is, weet ik waarschijnlijk niet wat ik er mee aan moet